Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 27 28 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````???????? |
2008-05-23 (15:05)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 531 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Drugie zdanie w powyższym wpisie jest urwane przez co nielogiczne ; Należało by tam dopisać >>Poza jedną opowieścią o pewnym księdzu który dla swojego biednego znajomego lub brata wymodlił liczby na najwyższą wygraną. nie znam innej historii o przepowiedzeniu liczb na następne losowanie<< Jest okazja by dopowiedzieć że POD TYM WZGLĘDEM MARIUSZ MIAŁ RACJĘ mówiąc NIE TYPUJECIE BO TO NIC NIE DA TYLKO MYŚLCIE !!! P.o.z |
2008-05-23 (16:33)![]() Data rejestracji: 2006-05-25 Ilość postów: 4417 ![]() | wpis nr 138 551 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć Zen! Typować warto,tylko zależy co przez to rozumiesz.Typowanie dla typowania czy udoskonalanie metod.Bo jest różnica. Co do systemów skróconych,to się nie zgadzam,że tylko gwarancyjne,ale to jest bardzo obszerny temat. Wielu Ludzi tutaj nie typuje ale gra i to z dużym powodzeniem. Tylko nie chcą pisać. Pozdrawiam Willi. ![]() |
2008-05-23 (17:04)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 138 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Dotyczy EL. zen- ja co prawda sie nigdy EL nie zajmowalem, ale to w tym wypadku nie ma znaczenia. No fajnie ze masz 7 zbiorow po 33 liczby. Cieszy mnie to ze sam zaczeles kombinowac. Tak na oko wydaje mi sie cos za duzo tych liczb, ale nie jestem pewien. Notabene kojazy mi sie to z DL 7x 36. Najwazniejsze jest to: jak je skonstuowales i co za tym idzie jakie gwarancje dla kazdego zbioru i dla wszytskich zbiorow razem. Wiadomo chodzi o podzial % trafien w zbiory 4 i 5-tek. Sposobow konstrukcji jest troche do wyboru. Jedynie trzeba ruszyc glowa. Rozumiem ze Twoja praca to jest poczatek i jest to system statyczny. Jest to system z gwarancja ? Np. min. ze w jednym ze zbiorow bedzie 4 liczby trafione. Np. w ciagu 12 m-c 80% to trafione 5-tki , itd. Jesli nie chcesz podawac szczegolw na Forum to oczywiscie jak chcesz to moge do Ciebie napisac. Systemu nie musisz mi wysylac mi wystarczy ktrotki opis zasady i regul jakie zastosowales przy tworzeniu. Sam taki opis dokladnie juz przedstawia wartosc Twoich zbiorow i jakie sa jego gwarancje. Oczywiscie jak mi wysles system to zajmie mi to tylko dodatkowo pare min zeby wiedziec jak dokladnie jest on skonstuowany. Oczywiscie minie to bardzo interesuje , bo jak wiesz juz pare lat temu pisalem o zbiorych z gwarancja. (tz. Zagadka Swiateczna). Ale nigdy nie pisalem jak to mozna dalej zastosowac. Dalej jest wszytsko w miejscu. Czyli . Jak budowac takie zbiory z gwarancja , statyczne , dynamiczne. Oczywiscie chetnie bede pisal droga mailowa z osobami ktore przekroczyly te \"bariere\" , bo jest o czym. Byc moze rowniez z osobami ktore sie zblizyly do tej \"bariery\", zawsze moge nieco pomoc i wskazac droge. Taki system zbiorow mozna wtedy nazwac logicznym i inteligentym. _________ Tak dodatkowo na marginesie. Dotyczy DL. Ja nie bardzo jestem wstanie zrozumiec dlaczego i czym sie kieruje np. kolega \"Szunaj\" z tego co sie orientuje to jego zbiory nie sa z gwarancja. Przeciez mozna je tak skonstuowac ze zawsze bedzie min 5-tka trafiona w conajmniej jednym zbiorze i conajmniej 50% trafionych 6 -stek np. w ciagu 12 m-c. To samo dotyczy tez kolegi \"777ch\" od tz. \"Gry NIEprecyzyjnej\" , ja nie wiem jak to mozliwe ze trafiajac Wybrana liczbe tz \" pewniak po waszemu\" na ktora notabene trzeba czasem troche poczekac nie ma trafienia min jednej 5-tki. Przyznam sie ze az sie za glowe zlapalem , bo liczylem po cichu ze przy tej ilosci zakladow i z obstawiona jedna liczba stala musi byc trafiona co najmniej jedna 5-tka. Moim zdaniem cos nie tak. Eksperymenty na zywym organizmie bez zadnych gwarancji na przezycie , tak bym to nazwal. No nic ,ale dalej trzymam kciuki , kiedys wkoncu do tego mam nadzieje dojdzie kolega \"777ch\". Na tych przykladach dalej widac ze brak logicznego myslenia nie pozwala zrobic kroku do przodu. Dlatego wlasnie przegrywamy. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2008-05-23 (19:11)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 563 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wili Typowanie które nie przynosi pożądanych rezultatów ale i powtarzalnych wyników w dłuższym okresie czasu jest bezcelowe . Kiedyś myślałem ze ja to wymyśliłem ale to nie prawda znacznie mądrzejsi np. zobacz na opis tu http://www.lottocad.pl/forum/viewtopic.php?t=70 jest to opis Kmicica który ja tam wkleiłem . Po latach min. na tym forum tę myśl powielałem jako własną pisząc że >> jeśli nie wchodzi Ci 6 trafnych w zbiorze 12 to weź zbiór 24 liczbowy << Okazuje się że jest to znane od lat. Więc o co mi głównie chodzi ? o To że ludzie trzepią liczbami co ma się ni jak do rachunku prawdopodobieństwa . Jaki sens jest podawać 6 liczb do DL kiedy z losowania na losowanie czyni to milion ludzi i nie trafiają ? jaki sens jest podawać 12 liczb do DL kiedy prze kilka lat nie wiem czy trafiono wirtualną szóstkę ? No jest możliwy pewien zabieg jaki wykonał SZUNAJ - mianowicie zwielokrotnił swoje zbiory ilościowo i czasowo . ale gdyby policzyć ile do tego użył liczb ? DL {238 x 12 =2856) x krotność losowań ja chciałem swoim wpisem zwrócić na to uwagę żeby mierzyć siły na zamiary; że, jeśli mierzysz na konkretny dzień ze swoim zbiorem to musisz do tego użyć odpowiednią ilość liczb . Prawdopodobieństwa dużo nie oszukasz ! ==------------->> Karamba1 ja już od wielu lat kombinuję początkowo było to wchłanianie wszelkiej dostępnej wiedzy /czasami bezkrytyczne - przyznaję / Powoli powoli sam zaczynam myśleć ..... { powyższe napisane z premedytacją dla zachowania pewnej konwencji ;-o)) } ==--------------------------->> Mówimy o Express Lotku To co powiem o tworzeniu tych siedmiu zborów jest dalekie od ściśle matematycznych wyliczeń czy działań polepszających te zbiory - po prostu brałem pod uwagę uprzednio 30 liczb niestety żeby zachować gwarancję 5 przy 5 w Expresie generowałem systemy na 21 zbiorów trochę dużo \"pierdzielenia \" bo trzeba potem każdy zbiór osobno traktować 21 razy to trochę za dużo ... Przeszedłem na 33 liczby początkowo wybrałem gwarancję 4/4 co dało 6 zbiorów 33-liczbowych dla gwarancji 5/5 musiałbym brać pod uwagę zbiory 18 liczbowe Ale zrobiłem pewną \"machlojkę \" polegającą na tym że dodałem do sześciu zbiorów jeden z tych generowanych dla gwarancji 5/5 i udało mi się taki dopasować że w całej bazie dotychczasowej nie miałem takiego losowania żeby było mniej niż jeden raz 5 trafnych . To mnie satysfakcjonuje . Min piszę to po to że może znajdzie się ktoś kto uzyska lepszy rezultat ideałem by było 6 zbiorów po 30 liczb dające w całej bazie .co najmniej jedną piątkę . Zresztą na te chwilę nie jest to najważniejsze - teraz priorytetem dla mnie jest testować filtrację . Już w tej chwili wiem że nie ma w Expresie takiej osoby która mogła by mi w tym dorównać w redukcji mimo że również będzie posiadała Lotto Cada a mam świadomość że przede mną jeszcze duuużo testów . Karamba 1 pomimo że jesteśmy z rożnych planet {jak mawia Mariusz} to zdanie Twoje cyt >>Przeciez mozna je tak skonstuowac ze zawsze bedzie min 5-tka trafiona w conajmniej jednym zbiorze i conajmniej 50% trafionych 6 -stek np. w ciagu 12 m-c. << jest jak najbardziej prawdziwe i w pełni je potwierdzam a jednocześnie twierdzę że w ludziach jest pewien strach przed dużymi liczbami ( w sensie dużymi zbiorami) i to stanowi barierę postępu . A niestety rachunek prawdopodobieństwa tego wymaga ! P.o.z |
2008-05-23 (20:40)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 138 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zen- tak tylko krotko na raze bo jestem zajety. Ze zbiorami to jest tak ze nie ma to znaczenia czy zbiory sa duze czy male. To jest zwykla zaleznosc matamatyczna. Jak masz male to wiadomo musisz miec zeby zachowac gwarancje duzo wiecej zbiorow, niz jak masz kilka wiekszych. Wiesz jak ktos ma stracha to mu ani male , ani duzo zbiory nic nie dadza , bo w strachu czlowiek przewaznie mysli nie racjonalnie i nie logicznie. Co jest lepsze ? Tu byc moze Cie zaskocze , ani jedno , ani drugie. I jedno i drugie ma swoje odpowiednie zastosowanie. Ty ich nie ulepszaj metoda strat gwarancji i rachunek prawdopodobienstwa tez do niczego nie jest potrzebny. To nic nie da. To nie tedy droga. To jest dobre tylko na krotka mete. Najwazniejsze jest to zebys odkryl chodz jeden sposob tworzenia zbiorow tak zeby byly to zbiory z gwarancja. Wypelnij swoj priorytet z Filtrowaniem po ktorym jak czytam to mi ciarki przechodza. Jak skonczysz to i tak wrocisz do tego punktu w ktorym jestesmy. Mam taka nadzieje, no chyba ze jednorazowo ...... Ale kto lubi tylko raz w zyciu gili gili kolczi kolczi robic ? Jesli chodzi o EL to nie wiem musial bym to sprawdzic ile i jakie zbiory trzeba zrobic zeby byla gwarancja min. Ja nawet nie wiem na czym ta gra polega.... to jest 5 z 42 ? czy jakos tak ? W DL 7x 37 daje + - 80% z tego co pamietam 6-stek, bez gwarancji !!! 12x32 daje + - 50% 6-stek z gwarancja zawsze min. jedna 5-tka w co najmniej jednym zbiorze. To sa oczywiscie systemy statyczne. pozdrawiam Karamba ps.zen- mysl i kombinuj jak zrobic z gwarancja. Bedzie wtedy naprawde o czym gadac. Nie wiem czy pamietasz ale ja to kiedys wystawilem na pozarcie na forum liczac ze ktos to szybko rozwiaze. Tak sie nie stalo. To nic nie szkodzi. Bo cala radosc to dopiero jest jak to sie przejdzie i wtedy sie zaczyna kolejny krok ja go wtedy nazwalem \"Tylko dla Orłów\". Jak sie go przejdzie to nie ma radosci na poczatku, to bardzo ciekawe , ale wiekszoc poprostu ma stracha. |
2008-05-23 (21:19)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 138 587 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zen napisal bo trzeba potem każdy zbiór osobno traktować 21 razy to trochę za dużo ... Zen ,pracuję nad Express Lotkiem i nie wiem jak zrobić kasę z 21 dwunastek ze zbioru 42 czyli wszystkich liczb w ktorych w 10 następnych losowaniach (nieznanych dla programu)po zrobieniu pewnych \"machlojek\" pada w jednej znich przeciętnie 7 razy 4/12 a czasem w jednej z nich pełne 5/12. Co o tym myslec ? |
2008-05-23 (22:24)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 599 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba1 OK! rzeczywiście mocno jestem zaangażowany w filtrację i na razie tego nie odpuszczę potem przyjdzie czas na udoskonalanie systemów .. ==------->> Prezio pragnąłbym Ciebie uświadomić a nie wiem czy wiesz ze przy dwunastkach mamy w expresie szanse 5/5 jak jeden do 1074 więc powiedz jak ma się do tego tych Twoich kilkadziesiąt {21} . pobieżnie oceniam że powinno być 4407 kombinacji by mieć gwarancję 5/5 {mogę sie mylić ktoś może zrobić do tego mniejszy system ja zatrzymałem się na tej ilości } Trzeba by z tym zrobić niezłe machlojki ;-o)) Jedyne co można to próbować określić która z tych dwunastek może mieć jakieś szanse na wejście - ale jak wiesz to tylko gdybanie . Wydaje mi się że etap wyboru i typowania mam już za sobą bo jest to zgadywanka .. Raczej uważam że ma rację bytu metoda typu BRUTE FORCE czyli chamskiego użycia wszystkich możliwych kombinacji tak aby uniezależnić się od typowania liczb zbiorów ; od szczęścia itd... Dlatego zrobiłem sobie taki dość mały zestawik tylko 7 zbiorów po 33 liczby ; w którym używam jednocześnie wszystkie zbiory do gry , i nie ma siły żeby na starcie nie była choć jedna 5/5 ;-o)) ...... gorzej z metą ;-o(( P.o.z |
2008-05-23 (22:33)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 140 ![]() | wpis nr 138 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zen ,5/5 to kazdy ma na starcie w jednym zbiorze czyli 42 liczby. Gwarancje ,jak gwarancje ,gorzej ze zabieraja 50% ,kaza dopłacać 25 % i wtedy dupa z gwarancji wygranej. Trzeba redukować |
2008-05-23 (23:34)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 613 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prezio ja ze względów technicznych musiałem przejść na 7 zbiorów . Ostatnio pojawiła się pewna iskierka nadziei gdyż nie będę musiał korzystać z excela . Dosłownie te same operacje redukujące wykonują już skrypty w trybie txt . Taki sposób rozłożenia na 7 zbiorów po 33 liczby wcale nie jest najbardziej wydajny wystarczy policzyć 7 x33 =231 liczb używanych żeby w zasadzie obrobić jeden zbiór złożony 42 liczb [o 189 liczb za dużo ] Prezio nie redukować - a wygrywać !!! ;-o)) P.o.z |
2008-05-24 (07:24)![]() Data rejestracji: 2006-05-25 Ilość postów: 4417 ![]() | wpis nr 138 626 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Zen ![]() Cytuje; Wili Typowanie które nie przynosi pożądanych rezultatów ale i powtarzalnych wyników w dłuższym okresie czasu jest bezcelowe . Tak to prawda. Pewnie myślimy podobnie,ale pewnych rzeczy nie można porównać. I tak nie mozna porównać typowań EX i DL z ML. W ML są różne warianty a w DL I EX nie. Zen są typowania powtarzalne dla pewniaka ,parki w ML ![]() Ale ty chcesz 6 w jakimś innym zbiorze niż 49.To ciężkie.Bo robi się megazbiór,ale próbować trzeba. Pozdrawiam Willi ![]() |
2008-05-24 (08:21)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wili naszym naczelnym zadaniem jest WYGRYWAĆ !!! więc powinniśmy zaopatrzyć się w odpowiednie do realizacji tego środki NARZęDZIA - PROGRAMY UMIEJęTNOśCI -WIEDZA I TALENT ;-o))) GRA- TAKI WYBOR GRY KTÓRY DAJE CI NAJWIęKSZE MOżLIWOśCI I SZANSE . ==------------------------------>> Jeśli chodzi o multilotek to ja dawno stwierdziłem że jest to gra dająca mi tak niewielkie szanse że skazuję się tylko na przypadek . Dla mnie to gra nieobliczalna (!) . gdzie przypadkowość losowań spotyka się z przypadkowością moich typowań .A co z tego wychodzi ??? Rzecz nie do opanowania !!! . W grach innych niż KENO da się jeszcze czymś posterować da sie to jeszcze jakoś okiełznać . Wszystko to pisze z mojej pozycji biednego żuczka stojącego przed bezmiarem ogromu ilości informacji . Może Wili Ty i Tobie podobni multilotkowcy panujecie nad tym - ja nie (!) ; i za To Was podziwiam . Mnie wystarczy Expres który ma aż 850686 kombinacji tj. tyle ile mieści się jeszcze do dużego excela ;-o)) P.o.z |
2008-05-24 (08:45)![]() Data rejestracji: 2006-05-25 Ilość postów: 4417 ![]() | wpis nr 138 632 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen z tym panowaniem to wiesz jak jest ![]() W multi trzeba szukać takich rzeczy jak wychodzą np. z wczoraj z piramidki 100 i 200. Pozdrawiam Willi ![]() |
2008-05-25 (20:52)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 138 863 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czytałem te wypowiedzi wasze ponad godzinę i tak myślę -- mieszkam wtym bloku od początku ponad30 lat blok ma 5 klatek 4 ry piętra po 3 mieszkania w tym po parę osób inawet jeden raz piorun w niego nie trafił . A główna wygrana w nasze miasto . Dlatego myślę ze nie trzeba liczyć na wysoką wygraną - lecz niską a częstszą by dorobić do pensji czy emerytury . |
2008-05-25 (21:08)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 138 867 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Napiszę o sobie i moim myśleniu . Mam parę programów już parę lat ipowiem jedno wszystkie na jedno kopyto robione jedynie poodwracane liczby zliczenia . Dlatego zacząłem myśleć a zarazem grać u BUKA BOto taniej a i wygrana wyższa .. na każdą liczbę stawiam trzy liczby i w pionie najwyżej do 6 -ściu . |
2008-05-25 (21:33)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 138 878 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 1 1 1 2 2 2 3 3 3 4 5 6 4 5 6 4 5 6 7 8 9 9 7 8 8 9 7 taki mały wzór który można rozbudować tu najlepiej widać jak trafiamy dziś jest 25 maja więc obstawiłbym 1 = 24 2 = 25 3= 26 4 = 34 5 = 13 6= 29 7 = 68 8 = 74 9=77 stawkę zawsze można podwoić .. |
2008-05-25 (21:34)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 138 879 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Medium oczywiście chcesz mniej wygrywać to oczywiście u buka można . To chyba daje największe możliwości chociaż i tu czyhają niebezpieczeństwa np zmęczenie psychiczne . Jeśli jednak masz na myśli gry totalizatorowe to każdy system wymaga swojego. A ile to jest \"swoje\" pokazuje KALKULATOR SZANS P.o.z |
2008-05-25 (22:09)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 138 889 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Najbardziej denerwujące bywa program wskazuje że będzie dziś liczba 44 - a tu losują 43 i 45 i to tak często a co do daty to proszę wydrukuj sobie ze 30 losowań i zaznacz w każdy dzień datę danego dnia ijedną niżej i wyżej o ile takie są .. |
2008-05-25 (22:13)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 140 ![]() | wpis nr 138 891 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podobno o wiele częściej sie trafia 1/3 niz 1/1 ,to proste , typujesz 44 i ma być 44 a jak zatypujesz 43,44,45 to masz szanse na 1/3. I ci tu ma denerwować? |
2008-05-25 (22:26)![]() Data rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 ![]() | wpis nr 138 894 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. mamy do dyspozycji 80 losów...każdy los jest tak samo ważny... wszystkie ogólnodostępne programy podtykają nam LICZBY... po tych wszystkich latach \"typowania\" doszedłem do prostego wniosku...staliśmy się niewolnikami tych programów a klucz do sukcesu jest w osiągnięciu jak największej przypadkowości...przypadkowość zwalnia nas od konieczności wyboru.Ja do tych potrzeb stworzyłem sobie \"amatorską maszynę losującą\" i czas pokaże czy i jakie są różnice w trafieniach ![]() Pozdrawiam. |
2008-05-25 (22:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 138 897 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin, ta \"amatorska maszyna losująca\" to pralka Frania? Szkoda, że ja swoją już wyrzuciłam. Ciekawe, zy automatyczna zda egzamin na jakieś mniejsze kulki? Może goszek ponumerować? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 27 28 Wyślij wiadomość do admina |