Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 20 21 22 ... 27 28 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````???????? |
2016-05-16 (12:39)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 994 852 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... @zen, tym bardziej rozważ moją prośbę. Uporczywe krążenie myślami wokół jednego problemu, którego rozwiązać nie potraficie, ponieważ wasze założenia są błędne, pogarsza tylko stan waszego zdrowia umysłowego. Państwowe towarzystwa loteryjne mają jedno motto: "Matematyka matematykoo, a losowosc musji byc po naszyj stronje!" |
2016-05-16 (13:11)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 994 858 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Strestest a kto powiedział że nie potrafimy rozwiązać . Ja potrafię i znam jeszcze kilku którzy potrafią a każdy w inny sposób. To proste A. wiedza B. pomysł / metoda C. jakieś oprogramowanie D. i konsekwencja w wyborze obranej drogi Nie wymuszaj tylko abym udowadniał ; bo to tylko kwestia czasu albo pieniędzy /ilości użytych do gry kombinacji / . P.o.z Stresstest ktoś z nas ma mało wiedzy żeby wypowiadać takie osądy . Ty twierdzisz że nie można a ja przeciwnie - MOŻNA !!! Myślę że prowokujesz . Tak to też metoda pozyskania informacji . Czas pokaże. / jak pisał klasyk tego forum i stawiał 3 kropki/ P.o.z |
2016-05-16 (13:19)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 994 865 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... @zen: "To proste A. wiedza" - nie macie! "B. pomysł / metoda" - wasze są błędne! "C. jakieś oprogramowanie" - oprogramowanie jakieś tam macie! "D. i konsekwencja w wyborze obranej drogi" - sprowadziła was na... manowce! |
2016-05-16 (13:27)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 994 868 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen okaż się mądrzejszy |
2016-05-16 (14:01)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 994 889 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ralfek no nie mogę . Muszę tego pseudo socjotechnika jakoś sprostować ; A. Wiedzy nie mamy / to dotyczy powiedzmy akurat tylko mnie / ale ta wiedza może odgrywać mniejszą rolę a wręcz może być balastem . B. O pomysłach i metodach się nie wypowiadaj bo niemal co człowiek to inne podejście inne pomysły etc A czy błędne? Nie Tobie oceniać skoro ich nie znasz i wielce prawdopodobne że nie poznasz . C. Oprogramowanie to ogólnodostępne jest tylko wspomagające . Natomiast istniej jeszcze inne dostosowane do realizowanej koncepcji / Może to być arkusz kalkulacyjny czy " szyte na własną miarę " nawet o dużej dozie profesjonalizmu program / I tu gdyby z kilka osób z tego forum zechciało tu upubliczniać swoje dokonania to " oczy wylazły by Ci na wierzch " / nie chciałem pisać o sraniu w gacie / D. I tu chłopie wyłazi Twoja socjotechnika Nie pisz w czasie przeszłym tylko ewentualnie mógłbyś napisać >>sprowadza na manowce << jako Twoja ocena lub >> sprowadzi na Manowce << jako Twoje przypuszczenie . --------------------------------------------------- Wnioski z powyższej naszej konwersacji są następujące Ty zdaje się jesteś nie zorientowany Co tak naprawdę podskórnie się odbywa .Ja za mało wiem . I tylko mnie się wydaje że coś wiem a więc i moją metodę miedzy bajki włożyć / o dupę potrzaskać / I niech tak zostanie bo to staje się jałowa gadka Możesz jeszcze to skomentować ale już ja jeśli nie merytorycznie NIE ODPOWIEM P.o.z . --- wpis edytowano 2016-05-16 14:03 --- |
2016-05-17 (09:47)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 176 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... okay, ciućmoki! TS ustawiał losowania w Multi Lotku w latach 1996-97 tak, aby nałapać jeleni i mieć powód do wymiany maszyny losującej. Ówczesne elity rządzące wysłały paru harcerzy z Wojskowej Akademii Technicznej do jankesów, by zakupić cholernie drogi aparat losujący z (prawdopodobnie) płatnym serwisem. Pytanie: To dlaczego wymieniono go kilka lat później na jeszcze inny? "A taki ładny był, amerykansky!" |
2016-05-17 (10:10)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 995 182 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>To dlaczego wymieniono go kilka lat później na jeszcze inny? "A taki ładny był, amerykansky!" << Dziwne pytanie . I o to pyta ktoś komu co miesiąc lekarz zmienia leki na inne. Żeby testować to proste. Jeśli przestają pomagać to lekarz zmienia dawkę albo zmienia leki. Totalizator nie musi tak często zmieniać maszyn bo są wystarczająco dobre. W przeciwieństwie do twoich leków ,niestety. Nie odpisuj mi aż ci się polepszy. |
2016-05-17 (10:30)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 186 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Totalizator nie musi tak często zmieniać maszyn bo są wystarczająco dobre." ... @o,oo7, to dlaczego zmienia? Inne pytanie: Czy w polskich placówkach naukowych pracują same przygłupy, nieumiejące skonstruować zwykłego urządzenia losującego? Niemcy używają w loteriach: Lotto 6aus49, GlücksSpirale, Super6, Spiel77, Keno, Plus5, Deutsche Sportlotterie, własnych maszyn losujących i wyniki losowań mogą również dowolnie ustawiać. |
2016-05-18 (10:26)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 538 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "wpis nr 158 118: czy aby się synku nie rozpędziłeś? Bo stanowczo wypraszam sobie aby ktokolwiek - w tej szarej masie i Ty także! - pozwalał sobie w necie na pisanie o mnie w sposob za który w realu ukazałby szerokiej publiczności swój numer obuwia...przyjmując pozycję horyzontalną wielce ukazaniu tegoż numeru obuwia sprzyjajacą. Otóż nie życzę sobie aby używano wobec mnie zwrotów typu " jakiś tam edi8" itd. a że to Ty w/w zwrotu użyłeś, to zwracam się do Ciebie abyś JUŻ NIGDY WIĘCEJ tego nie zrobił !!! DOBRZE TO ZAPAMIĘTAJ.... Teraz kilka odpowiedzi: 1/ To nie moje a Twoje myślenie jest zablokowane i popełniasz błędy- skoro za błedne bierzesz moje stwierdzenia iż " wymagana skuteczność to np.50% ". Czy naprawdę tak jesteś czymś ogłuszony, iż nie rozumiesz tak fundamentalnego pojęcia tłumaczącego grajacym, iż jeśli w obrębie ich np.12 wybranych typów znajdzie się 6 dobrze pocelowanych - to ich skuteczność typowania wyniesie 1/2 czyli 50% spośród oddanych typów??? Powtórzę Ci : jeśli gracz typuje 12 liczb a trafi 6 z nich to jego skuteczność w obrębie wytypowanych liczb jest na poziomie 50%... " ... @edi8 to jeszcze lepszy zawodnik od Bruce'a Lee! Zna nie tylko wszystkie chwyty w Kungfu ale i w grach liczbowych. ... "50% skuteczności" - muahahaaaaaa! ... "dobrze pocelowanych" - muahahahaaaaaaaaaaaaaa!!! |
2016-05-18 (10:57)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 555 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... spędziłem dobrych kilka godzin na czytaniu starych tematów na multipasko.pl - począwszy od ostatniej strony 68. Ci, którzy ostrzegali przed ściemą w lotto, byli relatywnie szybko uziemiani przez "owczarki alzackie" TS-u i dyskusje spłaszczano do wyświechtanych frazesów typu: "żeby wygrać, trzeba grać", "komu pisane, to i tak wygra", a więc - "trzeba próbować". Co do tych waszych "asów" na forum - @Mariuszy, @Karambów, @edich8, czy @Amadeuszy, to nic konstruktywnego do forum nie wnieśli. Profilowali się na niby znawców "materii", prezentowali takie "odkrycia" jak: kody CSN! Systemy strefowe! Sieci neuronowe!! Rachunek fraktalny z atraktorami!!! - brakuje w tym tylko jeszcze teorii "Global Scaling" i cały repertuar byłby wyczerpany. Absolutnie żaden z tych "Ekspertów" nie podjął tematu metodycznej analizy losowanych liczb. Wrzucenie do komputera wyników 3-5 tysięcy losowań, szukanie jakichś tam jeszcze niewylosowanych piątek, mierzenie interwałów losowanych zestawów na liście CSN itp. to żadna analiza, tylko pokazanie, że potrafi się bawić z programami komputerowymi. |
2016-05-18 (13:50)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 611 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Jak mówią znawcy tematu są trzy prawdy: czysta prawda, gówno prawda i... statystyka. A więc kilka słów o statystyce i rzeczywistości. W Lotto możliwe są 18 424 trójki. W każdym losowaniu losowanych jest 20 trójek. Do wczoraj odbyło się 5788 losowań, a więc wylosowano w nich 115 760 trójek. Statystycznie więc każda trójka wypadać powinna co 6,28... losowań." ... @fair_play, "gówno prawda": 6,28 (losowań) x 20 ("W każdym losowaniu losowanych jest 20 trójek") = 125,6 trójek. ... @fair_play... ? |
2016-05-18 (14:25)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 636 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ... @fair_play, no pomyśl troszeczkę: Po 5.788 losowaniach średnia statystyczna dla 18.424 trójek wynosi 6,28 razy. |
2016-05-18 (20:41)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 750 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Stresstest> jednego nie można Ci zarzucić........ czyli braku intelektu...... tyle ...... reszta..... nie wiadomo dlaczego ...... na .... ANTY miałem z Tobą.........nie polemizować..... ale ......po wódce......to ....mogę" ... @777ch, zarzucasz mi, że jestem "ANTY" wobec czego? Oszustw? Okradaniu zwykłych ludzi? Państwowe monopole loteryjne mają takie lobby, że nie tykają ich żadne normy UE i nie podlegają żadnej kontroli ze strony Brukseli, mimo iż takie gry jak EuroMillions i Eurojackpot organizowane są w ponad 20 krajach UE jednocześnie. Ja pisałem w 2006 do Dyrekcji Generalnej jednego z resortów UE i odpowiedziano mi, że Artykuł 49 Umowy UE przewiduje jedynie dochodzenia w zakresie zakładów sportowych. Za Loterie odpowiedzialne są wyłącznie narodowe urzędy i instancje sądowe. Jak to w praktyce wygląda, opisał krótko @talizman4. Po tym numerze, jaki wykręcił TS w 1996-97 w Multi Lotka, w praworządnym kraju Prokuratura wpadłaby do firmy, zarekwirowała maszynę losującą i kule, przeprowadziła z tysiąc losowań kontrolnych i nie stwierdzając żadnych niedopuszczalnych odchyleń, wsadziłaby wszystkich odpowiedzialnych na kilka lat do paki za x-milionowe oszustwo. |
2016-05-18 (21:00)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 995 769 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zarzucasz mi, że jestem "ANTY" wobec czego? ============================== Anty ..... ok ,to metafora..... chodzi mi o społeczność tego forum, to ze masz swoje zdanie ......... na temat monopolu ts.... jest ok masz takie prawo...... ale to że ....... uprawiasz "prześmiewczą" albo "dowcipną" polemikę z ......... nami to niestety Twoja wada..... wyobraź sobie że tu są również tacy,którzy zmęczeni dniem powszednim..... praca, obowiązki....... wchodzą .... i czytają Twój text...... no to jak myślisz ? co im dajesz....... a może raczej........ co im odbierasz....... może ,przemyśl to co napisałem....... zanim ponownie puścisz w eter....... tą samą..... retorykę --- wpis edytowano 2016-05-18 21:04 --- |
2016-05-18 (21:17)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 773 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Anty ..... ok ,to anafora..... chodzi mi o społeczność tego forum, to ze masz swoje zdanie ......... na temat monopolu ts.... jest ok masz takie prawo...... ale to że ....... uprawiasz "prześmiewczą" albo "dowcipną" polemikę z ......... nami to niestety Twoja wada..... wyobraź sobie że tu są również tacy,którzy zmęczeni dniem powszednim..... praca, obowiązki....... wchodzą .... i czytają Twój text...... no to jak myślisz ? co im dajesz....... a może raczej........ co im odbierasz....... może ,przemyśl to co napisałem....... zanim ponownie puścisz w eter....... tą samą..... retorykę" ... @777ch, no to trzeba było od razu powiedzieć, że jesteś zwolennikiem metody: "... po co babcię denerwować, niech się babcia cieszy!" i "Pracując dla kraju, pracujesz dla... kraju!" |
2016-05-18 (21:34)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 995 792 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stresstest no.... höre zu ..... ja już nie mam babci ...........a jeśli bym miał....to nie przysporzył bym jej stresu.... ale .....rozumiem ze posłużyłeś się podobnie jak ja ....metaforą ok...... jak ......musisz to krytykuj..... byle mądrze .... ale nie ośmieszaj sam.....siebie.......krytyką o wszystkim i ...dla wszystkich ..... |
2016-05-18 (23:16)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 850 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "ok...... jak ......musisz to krytykuj..... " ... @777ch, czyli wniosek z tego taki, że będziesz nadal przelewał pieniądze na konto "Prezesa". Jeśli niemieckie LOTTO zauważy, że jakaś nowa grupa jeleni się utworzyła, chce koniecznie grać i gotowa jest wydać sporo pieniążków, to przynajmniej podrzuca im się z początku jakąś lepszą wygraną na podpuchę. Dwa przykłady: 1. Była kiedyś taka grupa "Frankfurter TG". Grali za ok. 20 tys. € na miesiąc. W pierwszych tygodniach trafiali jedną piątkę za drugą. Po 2 miesiącach się "uspokoiło" i trafiali tylko szrot. Nastroje siadły, wydatki rosły i LOTTO postarało się pod koniec 2011 roku o chudziutką szóstkę dla nich - coś ponad 200 tys. €, ale po podziale byli i tak grubo na minusie. Sprawdzić to można na forum "Lottostrategen.de", gdzie jeden z tej grupy robił od czasu do czasu wpisy na temat "Frankfurter TG": http://www.lotto-totostrategen.de/thread.php?postid=35645#post35645 Powyższy "zastrzyk" wystarczył na jeszcze 3-4 lata mocno deficytowej gry i w kwietniu 2015... rozpadli się: http://www.lotto-totostrategen.de/thread.php?postid=123053#post123053 2. Ten palant, który na forum "Lottostrategen.de" skasował link od @Pasko, grał też przed laty w jednej grupie, która relatywnie szybko dostała w prezencie od LOTTO piątkę z plusem za ok. 30 tys. €. On - @bluespider - i paru innych z tej grupy postanowiło pójść na maksa, założyli nową grupę, podwyższyli stawki, w krótkim czasie przep...lili wszystko, dorzucili jeszcze kupę szmalu i finisz! Linku nie mam, ponieważ mieli na forum "separatkę". |
2016-05-18 (23:28)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 995 853 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Stresstest> gram od 40-lat ......i nic tego nie zmieni.. |
2016-05-19 (00:07)![]() Data rejestracji: 2016-04-18 Ilość postów: 544 ![]() | wpis nr 995 860 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Stresstest> gram od 40-lat ......i nic tego nie zmieni.. " ... @777ch, i tak trzymaj! Prezes już ogląda katalogi z nowymi autkami! |
2016-05-19 (07:13)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 995 877 [ CZCIONKA MONOSPACE ] on tylko ogląda , ja kupuję ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 20 21 22 ... 27 28 Wyślij wiadomość do admina |