Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 11 12 13 ... 27 28
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DLACZEGO `````PRZEGRYWAMY````????????

2008-09-11 (12:00)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 153 426
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A pójdę na forum dowcipów obrażania i kłótni ; by poczytać coś o grach losowych.

Długo tak bezproduktywnie jeszcze możecie ???

==>>

Nawiasem mówiąc mam zaległość wobec Karamby1 . Trochę nie mam czasu a trochę zastanawiam się jakie zająć stanowisko .

Tylko niech dowcipasy nie wysyłają mnie do Kanady ;-o))

2008-09-11 (15:09)

status zen

190
wpis nr 153 435
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1 Kalkulator u mnie odgrywa rolę tylko i wyłącznie informatora że mogę poruszać się w zakresie od __ do .

Przy okazji robienia czegoś tam wyliczyłem wyniki zbliżone do wskazań kalkulatora że coś potwierdza się w rzeczywistości .

Karamba1 losu nie da się przyjmować / obliczać z dokładnością do 0,1

Ty oblicz 6 liczb w Dużego z dokładnością 10 razy większą niż 0,1 już będzie dobrze

{ mówimy tu o jednostkach podstawowych jakimi są pojedyncze liczby }

Karamba1 przyjmy że jestem głąbem kapuścianym do kwadratu .

To czy mógłbyś na liczbach na przykładzie przeprowadzić w praktyce taką operację jaką tu nam zaserwowałeś w teorii ???

Rzecz dotyczy tego co opisujesz w tych słowach .

>>

4. Zaluzmy ze ten zly kalkulator chcemy zrobic dobrym.

W ten sposob zeby dawal nam wynik o bardzo douzych szansach.

Idealnie bedzie z dokladnosci do 0.1.

5. Jak go oszukac ?

6. Podac mu materie badana w taki sposob zeby wynik byl z dokladnosci do 0,1.

Inaczej mowiac, po chlopsku. Trzeba nagiac material badany do wynikow, ale wszystko zgodnie z prawami matematyki.

Takie po prostu odwrocenie sytuacji.

<<

Dla mnie to jest kosmos nie łapię tego .Nasuwa mi się analogia do tego jak byś miał termometr ze wskazaniami i temperaturę na kuli ziemskiej usiłowałbyś zimą podnieść temperaturę o 1 stopień C.

Z jednej strony masz przyrząd / wskaźnik a z drugiej mając nie wiele usiłujesz wpłynąć na bieg zdarzeń ....

Przykład mój jest trochę nie adekwatny bo przypuszczam ze możesz powiedzieć że jak poczekamy to się samo ociepli ;-o))

Ale chodzi o to co jest tu i teraz

Nie oczekuj że \"\" Dawid będzie wywijał Goliatem\"\" (sic) przez całe lata świetlne /BTW chyba pójdę do tematu Dylonga i zapytam o wnioski /

Jeszcze jedno Kalkulator może się mylić >> aż tyle << gdyż oceniamy niezwykle mały wycinek zdarzeń .

Możliwe że przykładamy pewne zdarzenia o wielkiej dynamice /losowania / do statycznego miernika o wielkiej bezwładności i to jest moim zdaniem szansą dla niedowiarków podważających obliczenia matematyków.

===----------------------------------->>

Karamba 1

Nie zastanawiałem się nad Twoimi zagadkami . Nawet ich nie czytałem

Nie chcę myśleć jak Ty . Nie odpowiada mi to .Być może że jestem taki niedowiarek że jeśli nie znam konkretnego celu ani oczekiwanego efektu końcowego to nie biorę za to

Musiałbyś najpierw obalić teorie głoszone przez Multistatyka .

Jeśli nie wiesz co to jest podam link

Mnie Multistatyk plus to na czym siedzę obecnie a jest to dziedzina zupełnie w oderwaniu od wszystkiego o czym do tej pory słyszałem w tej branży zupełnie wystarczy .

P.o.z

2008-09-11 (16:13)

status Mariusz2
Data rejestracji: 2007-03-05
Ilość postów: 352

2577
wpis nr 153 448
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen

Bym się nie wcinał do twoich postów . Ale ty na okrąlo piszesz o szanasach .

Co innego jest prawdopodobieństwo zdarzenia .

A co innego jest określenie \" szanasa \" .

Nie możesz mieć żadnego kalkulatora szans ---bo nie wiesz co to jest szansa .

Pomyliła ci się szansa z prawdopodobieństwem .

Używasz to wymiennie jak by to była to samo .

Mnie to drażni bo to zupełnie są inne wielkości .

Coś chyba ci się pomyliło . Nie możesz mieć żadnego kalkulatora szans ---bo ty ani ci od programów nie wiedzą co to jest szansa .

Tak ,iż używaj cywilizowanych nazw ---nie szanasa ale prawdopodobieństwo .

Dokąd sie nie dowiesz co to jest szansa nie używaj takiego słowa .

Jak nie znasz ja na przykładzie ci pokażę .

Nie wstawiaj ludziom kitu --bo się ośmieszasz .

Jeżeli chcesz abym wytłumaczył na czym polega szansa --to napisz :

nie znam się jak Jasze , nie znam się na totku i powiedz mi o co chodzi ?

A ja z przyjemnością opiszę ci jakie to są różnice --a nie pisz o żadnych kalkulatorach --bo ich nie masz i nawet nie wiesz co to szansa .

2008-09-11 (16:18)

status Mariusz2

2577
wpis nr 153 449
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczywiście chodzi o \" szansę \" .Błędy są zwykłą \" palcówką \" klawiaturową .

Przepraszam
2008-09-11 (17:01)

status Karamba1
Data rejestracji: 2008-03-10
Ilość postów: 174

3267
wpis nr 153 455
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

Zen napisal cytat:

\"Karamba 1

Nie zastanawiałem się nad Twoimi zagadkami . Nawet ich nie czytałem

Nie chcę myśleć jak Ty . Nie odpowiada mi to .Być może że jestem taki niedowiarek że jeśli nie znam konkretnego celu ani oczekiwanego efektu końcowego to nie biorę za to

Musiałbyś najpierw obalić teorie głoszone przez Multistatyka .

Jeśli nie wiesz co to jest podam link \"

_________

W tej chwili jestem zajety, ale odpisze wyczerpujaca na poruszone przez Ciebie sprawy.

Do kompletu brakuje mi tylko teori Multistatyka.

Wiec podaj link.

Zagadke masz tu : http://www.g-lotto.info/forum/viewtopic.php?f=24&t=27

Nie jest tak jak piszesz (cytat w/z).

Cel jest w Zagadce wyznaczony, efekt koncowy, procedury jakie nalezy wykonac , itd,..... wszytsko jest czarno na bialym.

Masz tylko jedna niewiadoma.

Nikt Ci nie kaze myslec tak jak ja. Po co ?

To zreszta niemozliwe.

Karamba
2008-09-11 (17:37)

status zen

190
wpis nr 153 460
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1

tutaj do pobrania http://lottocad.pl/forum/viewtopic.php?t=278

KANON GIER LOSOWYCH

Ogromnie bym się cieszył gdybyś na to popatrzał krytycznie i wskazał na ewentualne nielogiczności tego opracowania i poddał to totalnej krytyce

P.o.z

2008-09-11 (17:47)

status Mariusz2

2577
wpis nr 153 461
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No Zen

Aleś teraz strzelił .

Wysyłasz do Karanby amatorski program z sufitowymi metodami !

Miałbyś trochę sumienia .

Ja specjalnie Karamby nie znam -ale myślę iż lewą ręką w nocy stworzyłby 100 razy lepszy program .

Kiedyś ktoś mi pokazał taki program .

Tak mamusiu .

Tutaj jest pięknie .

2008-09-11 (17:51)

status Mariusz2

2577
wpis nr 153 463
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aczkolwiek ze skromnością musze przyznać iz jestem współtwórcą tego programu .

Jak po raz pierszy napisałemw 2003 rokiu o kodach csn -to już tam sie znalazły .

Jak napisałem o programie atrasoft -to szeregi Markowa się znalazły no i może sieci neuronowe także .

Aż strach pomyśleć co tam by się jeszcze znalazło -gdybym dalej posty pisał .

Oj komercjuszki,komercjuszki .

Już nic się więcej nie dowiecie
2008-09-11 (17:57)

status Mariusz2

2577
wpis nr 153 464
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczywiście współtwórcą wolontariuszem .

Ale dobrze , że jakakolwiek wiedza dociera do informatyków .

Bo tak by do dzisiaj statystykę obrabiali .

To i tak mój wkład do dzieła jest spory .

2008-09-11 (18:40)

status zen

190
wpis nr 153 474
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz 2 o ile dobrze zrozumiałem to Ty piszesz o najlepszym programie na świecie pn Lotto Cad ~ czy tak ???

No rozumiem teraz dlaczego on jest taki dobry .Widać tam Twoją rękę o umyśle nie wspomnę ...

Ok . w porządku ja przynajmniej się cieszę że coś dobrego jest ..

Jeśli chodzi o ten program to jego nie wiem jak nazwać ale od tej chwili chyba wypada napisać współtwórca bo drugim jesteś Ty na bieżąco przysposabia różne \"pomysły\" a te \"pomysły\" to nic innego jak to że użytkownicy Tego min forum i ja też mam to na sumieniu biegną z zaczerpniętym stąd ideami do Kmicica i proszą >> WOjtku zrób mi to <<

I Wojtek zrobił Sieci Neuronowe ,Dodatek Vawelet , Kody CSN , Klastry

i wiele wiele rzeczy o których Ty nie wiesz ani ja też bo to indywidualne . .

Ale istot.ą tego wszystkiego jest to ze ten program żyje i rozwija się .

Kiedyś dawno dano był to bdb program a teraz to kosmos . Nie ma drugiego takiego

Ma jedną wadę NIE TYPUJE ale jeśli masz trochę oleju w głowie to doskonale wiesz że nie można wytypować / kurde świat się przewraca do góry nogami zen pisze Mariuszowi 2 że się nie powinno typować /

NIE TYPUJE ALE JEŚLI PRZYJMIESZ JAKĄŚ STRATEGIĘ DO LICZB COŚ ZAŁOŻYSZ TO TEN PROGRAM OBROBI TO JAK CHCESZ !!!

Myślę Mariusz 2 że jesteś mocno do tylu z informacjami jakie posiadasz na temat tego programu

Ale jest to trudny program nie wszyscy go mogą zgłębić ja sam odstawiłem go na kilka lat bo nie umiałem sobie z tym poradzić i takich jest wielu co z tego względu odrzuca .

==------------------------------------>>

N`A`J`I`T`O`T`N`I`E`J`S`Z`E` ` J`E`S`T ````TO ŻE LINK PODANY KARAMBIE1 był linkiem podanym na forum LC gdyż tam znajduje się

KANON GIER LOSOWYCH - A to jest zupełnie co innego niż program LOTTO CAD .

Ja nie prosiłbym Karamby1 aby polemizował z programem bo prawdopodobnie musiał by go kupić tego od niego nie oczekuję bo jeszcze uprzedziłby mnie w wygraniu głównych wygranych w totalizatorze .

Ja tylko prosiłem o zmierzenie się intelektualne z poglądami jakie prezentuje Multistatyk .

Mnie by się to bardzo przydało .

Mariusz 2 a może Ty obalisz poglądy tam głoszone ??

Program Lotto Cad zostawcie w spokoju to nie dla Was ..

P.o.z

2008-09-12 (03:59)

status Karamba1

3267
wpis nr 153 522
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

Zen - dzieki za link.

Prace przeczytalem.

Biore poprawke ze to autor napisal prace najprawdopodobniej z tego co zauwazylem w 2002 roku. Ja wtedy nie mialem pojeci zielonego o \"losie\".

Gralem w wakacje ze znajomymi i przyjaciolmi w Bridge i Pokera.

Cale szczescie ze wtedy nie bylo mi dane przeczytac to co dzis przeczytalem.

Sadze zebym nigdy w Bridge nie wygral.

Tak na marginesie to uwazam ze to jest gra nie doceniana przez wielu.

Wymaga ona o wiele wiecej zastosowania logicznego myslenia niz np. Poker.

Generalnie i z calym szacunkiem do autora.

Istota sprawy jest. Siedzisz na galezi i patrzysz jak ptaki lataja.

Postanawiasz polatac.

Rzucasz sie z drzewa machajac rekoma ?

Czyli co ? Zaobserwowales jakies zjawisko i nie wiesz jak je nasladowac , zeby efekt byl podobny, lub taki sam. Malo tego bez wzgledu na to co zaobserwowales postanawiasz tak samo, lub podobnie, nie znajac przyczyny tego dzialania, zbudowac jakikolwiek mechanizm ?

Nie wiem jak mam to przekazac ze zrozumieniem.

Ale dlamnie jest to oczywiste ze autor siedzial na drzewie, obserwowal jak ptaki lataja i postanowi tez polatac. Rzucil sie z drzewa i zrobil bec.... (mam nadzieje ze przezyl)

Jakie sa realia. Mamy kulki, mieszja sie i w pewnym momencie maszyna zaczny \"wypluwac z siebie\" np. 6 kolejnych kulek ktore tworzy kombinacje.

To zjawisko nie jest zjawiskiem matematycznym sensu stricto. To zjawisko jest czysto fizycznym zjawiskiem. I tu jest barieria ktorej wszelkiej masci matematycy nie moga przejsc.

I pierwsze co robia to uruchamiaja rachunek prawdopodobienstwa. No i OK.

Tylko jaki material maja do badania ?

Kulki ?

Liczby?

Kombinacje?

itd,

I co im z tego wychodzi ? Wiadomo , nic co by bylo precyzyjnym wynikiem.

Zbyt duza niedokladnosc, ktora powoduje z kazdym \"ruchem\" coraz wieksza.

Jest tak, czy nie ?

Ogromny % opisanych spraw jest wynikiem obserwacji statystycznych w odniesieniu do pojedynczych liczb.

Mimo ze jak wol losowana jest kombinacja skladajaca sie z np. 6 (DL)wylosowanych liczb.

Zacytuje fragment z samego poczatku:

\"Przykład 1 
Wybraliśmy zbiór 5 „mocnych” liczb. Wiemy z doświadczenia, że łatwiej z tego zbioru trafić 3 liczby, niż wszystkie 5 i zakładamy, że tak się stanie . Chcemy się zorientować, czy opłaci nam się nam wysłać wszystkie, możliwe kombinacje, wiedząc, że za całą „trójkę” wygramy 26,- zł. Musimy zatem wiedzieć, ile kombinacji po 3 liczby, można rozpisać z całego, 5 liczbowego zbioru. \"

Z jakiego doswiadczenia ? To brzmi jak zart.

Pomijam kwestie ze \"wbyralismy\" ,. Jak ? Jaka metoda ? Kto ? Co ?

Skoro sa \"mocne\" to po co 3 wybierac ?

Jesli mam cos wybierac tz. ze tylko 3 sa \"mocne\" , a dwie \"zdechle\" z tego wynika.

Tak czy nie ?

Jesli sie ze mna zgadzasz to OK.

A wiec sa trzy \"mocne\" i nic nie musze wybierac.

Moge wziasc 3 \"mocne\" i 2 slabe.

Albo 5 \"mocnych\". No, ale moze sie okazac ze nie wszytskie sa \"mocne\", wiec beda np. 3 \"super mocne\" i 2 \"mocne\".

Rozumiesz ?

Skoro tak jest jak autor pisze i z tego przykladu mamy 10 kombinacji. I to sie zgadza.

Tz. ze nie zauwazyl, nie chcial, ze kombinacje skadajace sie z mieszanki. Powtarzam !!!

Mieszanki !!!!! 3 \"mocnych\" i 2 \"slabych\".

W takim razie z posrod 10 kombinacji ile bedzie kombinacji skladajacych sie z 3 \"mocnych\" ?

No to poprosze o odpowiedz.

Karamba

ps. Ja nie musze Cie w niczym uprzedzac. To Ty musisz mnie dogonic.

Ja juz pisalem o programch, mi wystarczy to co sami autorzy pisza o swoich softach.

Nigdy nie kupilem zadnego softu do gier \"losowych\" i nie kupie, nie ma potrzeby.
2008-09-12 (10:58)

status Mariusz2

2577
wpis nr 153 539
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen

Moje zdanie dokładnie znasz .

Program Lotto Cad jest tak samo nieprzydatny do totka jak setki podobnych programów .

Nie dlatego ,iż narzędzia są wadliwe .

Dlatego ,iż zajmuje się cyferkami a nie zdarzeniami .

Ten co wymyślił 4 z 49 powinien Nobla dostać -ale za wielką sztukę nabrania milionów ludzi na cyferki .

Miliony ludzi siedzi i studiuje te cyferki jako święte .

Dokąd każdą z tych cyferek studiują -to totek jest bezpieczny .

Zen

Ty masz chorobliwe podejście do programów komputerowych .

Gdybyś kiedyś zamknął komputer -a te programy wyrzucił i pomyślał -to może coś by to dało .

Tysiące razy pisałem . Ten cały chłam jest nic nie warty .

Jak byś znalazł choć trochę wiedzy co to jest szansa -co to jest alternatywa i jak wyliczać szanse ---ale nie prawdopodobieństwo-bo to jest stała i niezmienna .

Pozdrowienia

Wyrzuć te bzdety
2008-09-12 (13:29)

status zen

190
wpis nr 153 553
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba1

Dziękuję za wypowiedź w tym temacie

Bardzo się Ciesze że zapoznałeś się tym materiałem Liczę na Twoje kontrargumenty cięższej wagi .. Akurat przykład który przytoczyłeś opisuje pewną oczywistość że 3 jest łatwiej trafić niż 5 Tylko może niewłaściwe zostało użyte sformułowanie wprowadzające . Logika moim zdaniem jest tu OK .

Ja rozumiem materiał obszerny wymaga to trochę czasu .

Ale poczekam na jakieś druzgocące , obalające wszystko/ całe teorie / wnioski .

P.o.z

P.o.z

2008-09-12 (14:14)

status zen

190
wpis nr 153 564
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz2

Uważam że mocno się mylisz ,

Pisałem przecież że LOTTO CAD nie typuje Być może mądrość Kmicica polegała na tym żeby nie robić programu stricte typującego a jedynie coś umożliwić takiego żeby kupujący typowi typerzy zupełnie na programie tym się nie zawiedli .Bo to jest niesamowity kombajn do obróbki materiału wsadowego.

Mariusz 2 przy okazji ; opowiedz coś o rożnych zdarzeniach bo nie bardzo wiem co masz na myśli ??

Martiusz 2 ależ ja uważam że dopiero teraz mi komputer jest mi bardzo potrzebny a program Lotto Cad jest mi całkowicie niezbędny .

Mogę oddać wszystko ale nie Lotto Cada. .

Jedyny mój problem to teraz wyzwolić się z poprzedniego sposobu myślenia stałem się więźniem swoich dawniejszych przekonań .

Dlatego z ogromnym zainteresowaniem spijam każdy piksel z Twoich i Karamby1 wpisów by zacząć myśleć inaczej .

I mimo wszystko niemożliwym jest w moim przypadku odrzucić program Lotto Cad .Nie ma innej możliwości dla mnie bo nie mógłbym . wykonać to co chcę /A to wcale nie jest TYPOWANIE żadne tam takie cyferki itd /

Najciekawsze zdanie Twojego wpisu

>>

Jak byś znalazł choć trochę wiedzy co to jest szansa -co to jest alternatywa i jak wyliczać szanse ---ale nie prawdopodobieństwo-bo to jest stała i niezmienna . <<

To jest warte zastanowienia

ALTERNATYWA ??

PRAWDOPODOBIEŃSTWO ??

SZANSE ??

P.o.z

2008-09-12 (17:21)

status Karamba1

3267
wpis nr 153 595
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam,

Zen - Twoja odpowiedz to troche jak odpowiedz osoby z \"sekty\".

Niczym jej nie przekonasz. W jak juz ja do muru argumentami przycisniesz , to \"strzeli samobuja\".

Ale dobrze ze sam zauwazasz jak trudno jest pozbyc sie starego sposobu myslenia.

Ja znam pare osob uzaleznionych od schematow myslowych i czesto widze jaka to trudna praca.

Nie dales mi odpowiedzi na pytanie:

\"W takim razie z posrod 10 kombinacji ile bedzie kombinacji skladajacych sie z 3 \"mocnych\" ? \"

Na to proste i banalne pytanie trzeba samemu odpowiedziec zeby trafilo do swiadomosci. To co autor tej pracy proponuje ?

A proponuje ganianie sie z \"losem\".

Ja w kulturalny sposob zrobilem \"masakre\" z jego pracy.

Tu nie chodzi tylko o wadliwe sformulowanie.

Na koncu jest pytanie i odpowiedz to ona daje wlasnie Argumenty Najciezszej Wagi.

Ciezszych chyba juz nie mozna.

To jest przyklad pierwszy z brzegu , ale sie odnosi do calosci.

Kazdy z osobna mam opisywac ? Sam powinienes zauwazyc ze nie ma to sensu.

Jego \"teoria\" , \"system\" jest w calosci nie logiczny i powoduje po prostu gubienie dobrych kombinacji w bardzo prosty sposob. (podobnie jest w tz. systemach gwaryncyjnych i skroconych)

Na kazda dobra kombinacje masz np. 9 zlych, itd.

W miare jak sie posowasz dalej z ta teoria to propocjonalnie sie to zmienia caly czas na korzysc Lotto. Im glebiej tym wiecej zlych kombinacji i coraz wiecej strat ewentualnie dobrych i dobrych kombinacji.

A wiec szanse na trafienie masz co raz mniejsze.

Matematyk ze swoim rachunkiem prawdopodobienstwa ma caly czas wynik druzgoczacy i bardzo nie precyzyjny.Nikomu do niczego nie przydatny.

To jest tylko teoria.

Gdyby nie ten rachunek to wogole by nikt nie wpadl na pomysl takich gier \"losowych\".

Udalo sie. Wiekszosc w to wierzy.

Czyli to jest super teoria jak przegrac z \"losem\".

Zen- staram sie to jak najprosciej przekazac zeby nie tylko Ty , ale i inni sie w tym zorientowali.

Tego typu teorie, programy oparte na takich \"machanizmach\" , systemy , itd,

sa wylacznie po stronie Lotto.

Gdyby to bylo jakies zagrozenie dla nich , to pewnie by prawo tak zmienili zeby nie mozna bylo kozystac z tego typu \"pomocy\".

Poki co, to im to wrecz na reke.

(Przyznam sie ze mi tez na reke.)

Bardziej dobitnie, wprost i bez magmy nie mozna chyba napisac zacytuje Mariusza2:

\"Jak byś znalazł choć trochę wiedzy co to jest szansa -co to jest alternatywa i jak wyliczać szanse ---ale nie prawdopodobieństwo-bo to jest stała i niezmienna.\"

Od siebie dodam ze majac juz ogromna wiedze w tych sprawach trzeba to wszytsko logicznie i precyzyjnie zastosowac. I moim zdaniem to na logice sie wszysto zawala.

W sprawie teori i pracy ktora mi pokazales nie mam nic wiecej do dodania.

To strata czasu rozpatrywac cos co z zalozenia jest zle. Mysle ze to na tym przykladzie wykazalem. Bardziej dobitnie nie potrafie. Jak kogos to nie przekonuje , to nic na to nie poradze.

Ja nie zaczelem swoich wpisow na tym Forum od obalania tego typu teorii.

Zaczelem od podawania konkretnych rozwiazan w postaci zagadki i doswiadczenia.

Zmuszajac do innego sposobu myslenia. Ale jak widac na \"sile\" nie da sie.

Jak sie okazalo Zakadka jest przykladem jak trudno zmienic sposob myslenia.

Zen - ja nie potrzebuje LC i tego typu teori. One sa wszytskie jednakowe.

Oparte na tym samym wytartym juz do kosci schemacie.

To nie sluzy graczom tylko Lotto.

Zen- ja wiem ze sie zaiteresowales zupelnie innym podejsciem i wiem ze jest Ci trudno odrzucic stare myslenie.

Zauwaz ile razy probujesz polaczyc te dwa sposoby. Ten mariarz sie nie uda.

Nie moze. Dlaczego napisalem wyzej.

pozdrawiam

Karamba
2008-09-12 (18:57)

status Janio
Data rejestracji: 2008-06-22
Ilość postów: 165

3566
wpis nr 153 613
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

3 liczby \"mocne\" = 1 x \"3\" \"mocna\"

3 liczby \"mocne\"+ 2 liczby \"słabe\" = 1 x \"3\" \"mocna\" ; 9 x \"3\" \"mocno-słabych\"

5 liczb \"mocnych\" = 10 x \"3\" \"mocnych\"

3 liczby \"super mocne\" + 2 liczby \"mocne\" = 1 x \"3\" \"super mocna\" ; 9 x \"3\" \"super mocno - mocnych\"

2008-09-12 (19:15)

status adams
Data rejestracji: 2008-03-25
Ilość postów: 557

3299
wpis nr 153 620
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Panowie , krótko:

Karamba ma rację że jeśli chodzi o gry tj ML (fizyczna maszyna , fizyczne zdarzenia) to szanse nie można liczyć tylko i wyłącznie z rachunku prawdop.

Przykład >> pierwsze losowania ML okres około roku .

Liczby 50-60 ewidentnie są INNE.

Jeśli chodzi o gry na necie (i nie tylko) gdzie mamy \"generator pseudolosowy\"

to tutaj nie fizyka a matematyka bierze górę.

Problem polega na tym że tam gdzie można coś TYPNĄĆ LEPIEJ - fizyczna maszyna >> kursy są na poziomie 50% (40% z podatkiem licząc) szans, wiec nie da się nadrobić tak ogromnej przewagi.

I tam gdzie przewaga jest rzędu 5%-10% (keno na necie np płacą 15x za parkę, a nie 8X - podatek) to tutaj mamy do czynienia z generatorem a nie FIZYCZNĄ UŁOMNĄ MASZYNĄ.

Koło się zamyka.

Stwierdzenie że szansa jest zawsze taka sama (chyba ZENA ) jest nie do końca prawdziwe , właśnie jesli chodzi o UŁOMNE MASZYNY LOSUJĄCE , ale ich ułomność jest niewielka . Więc jest to trochę naciągane stwierdzenie , ale atak na takie stwierdzenie jest przesadą.

Dla tego że tam gdzie można coś \"nadgonić\" jest za dużo do \"nadganiania\" , a tam gdzie jest \"blisko\" trudno się zbliżyć choć troszkę , to moim zdaniem szkoda czasu.

2008-09-12 (22:05)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 153 652
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Co innego jest prawdopodobieństwo zdarzenia .

A co innego jest określenie \" szanasa \" .