Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 30 31 32 ... 59 60 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | WYGRYWAM SYSTEMATYCZNIE w BetGun |
2008-07-20 (14:42)![]() Data rejestracji: 2008-07-13 Ilość postów: 157 ![]() | wpis nr 146 638 [ CZCIONKA MONOSPACE ] napisałem do Ciebie @ |
2008-07-20 (21:40)![]() Data rejestracji: 2008-03-05 Ilość postów: 109 ![]() | wpis nr 146 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam czytnalem sobie \"podwatek\" Adamsa....brzmi to zaciecajaco i ciekawie. Jesli by wziasc sie w qpe i zebrac kilka osob (ale 100% pewnych a nie z kastingu) to mozna by bylo pare zeta skubnac ![]() |
2008-07-20 (22:00)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 699 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Obawiam się że najtrudniej będzie zebrać grupę ludzi \"100% pewnych a nie z kastingu\" I raczej nie \"kilka osob\" a około 20 a nawet może być więcej. Można równocześnie grać w dwie lub trzy najlepsze wersję i wówczas ilość zakładów jest ogromna , ale wygrane są częstsze, bardziej równomiernie rozłożone w czasie , bo jak jedna opcja stoi to dwie pozostałe mogą wygrywać. Niestety wiąże się to z wielką ilością zakładów i większym nakładem finansowym, ale za to wygrana jest nie co tydzień a co 3-4dni (średnio). Gdyby nie te problemy natury techniczno-organizacyjnej to byłby HIT. Ale sami się znacie (ludzie) i wiecie że jesteśmy różni a w dzisiejszych czasach trudno znaleźć \"porządnego\" homo sapiens. ![]() |
2008-07-20 (22:23)![]() Data rejestracji: 2008-03-05 Ilość postów: 109 ![]() | wpis nr 146 702 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adams...wiecej optymizmu...mozna by sie odezwac do grupy grajacej w DL \"gra precyzyjna\" czy jakos tak...to ze graja w DL chyba by im nie przeszkadzalo gdyby pare zeta ugrali na inne zdarzenia...po wakacjach wraca kogucik....pewnie tez by sie zainteresowal tematem...mysle ze 20 osob po jakims czasie by sie znalazlo....ale jesli sie nie zdecydujemy i nie zaryzykujemy to sie nie przekonamy....chociaz z drugiej str... bedziesz musial po jakims czasie wszystkim zainteresowanym powiedziec co chodzi w Twojej metodzie...i tu bedzie najwiekszy bol...bo po 1. jaka pewnosc ze jeden z drugim w czasie \"euforii\" wygrania 5zeta na czysto nie wypapla przy najblizszej imprezie kumplowi czym sie teraz zajmuje...a pozniej to wiadomo co z tego wyniknie... po 2. jaka pewnosc ze zaraz sie nie podlaczy \"zaprzyjazniony\" z bukiem!! I tu zaczynaja sie schody |
2008-07-20 (22:29)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 705 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No więc różnie może być , bo chodzi o to że 20 osób \"pompuje\" do buka kase a jedna wygra i wiesz ile? DUŻO. Nie nowy ale samochód kupisz. I to jest problem że przy nawet małych stawkach dużo ludzi wkłada trochę kasy a co jakis czas jeden z nich wygrywa dość sporo i rodzi się pokusa opuszczenia grupy bez pożegnania. |
2008-07-20 (22:48)![]() Data rejestracji: 2008-03-05 Ilość postów: 109 ![]() | wpis nr 146 710 [ CZCIONKA MONOSPACE ] z jednej str jest na to rada...(ciagle sie odwoluje do ludzi z gry precyzyjnej)...zmienili \"regulamin\" i maja zamiar wplacac jednemy graczowi...on wysyla kupony i dziela sie po rowno. W Twoim pomysle sie to chyba nie sprawdzi bo pisales ze po to trzeba zebraci tyle osob zeby \"rozbic\" duza ilosc kuponow na \"kawalki\". W takim wypadku nic innego nie istnieje jak albo zaryzykowac \"blizniemu\" albo notariusz...a to juz cale ceregiele bo kazdy mieszka w innej czesci Polski itd |
2008-07-20 (22:59)![]() Data rejestracji: 2008-05-08 Ilość postów: 134 ![]() | wpis nr 146 714 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hmm umowa cywilno-prawna jest pewnym rozwiazaniem, moze jakas kaucja hmm no nieiwem jak mozna by problem \"zaufania\" rozwiazać. Dobre było by tez spotkanie na live. Wiem ze spora grupa ludzi jest z grodu kraka. Panowie jednym słowem ja sie pisze... |
2008-07-20 (23:01)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 715 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chłopcy z gry precyzyjnej nie mają \"przewagi matematycznej\" nad bukiem więc im nic nie grozi ze strony buka. A tu jest inaczej. Jak buk zauważy o co chodzi to zmieni zasady gry!!! To taki przykład abstrakcyjny, do którego sie już tu odwoływałem by uzmysłowić dlaczego tak jest: Gram na jednym kuponie \"bedzie remis\" + \"bedzie wynik 0:0) \" te zdarzenia są tak oczywiste że żaden buk nie pozwala ich łączyć bo by stracił przewagę. Dzisiaj np. była Fprmuła 1 i nie miałem czasu za wiele ale rzuciłem okiem i np na zwycięstwo Hamiltona był kurs 2,8 ale można było również zagrać dwa zakłady \"że hamilton będzie lepszu od Masy\" i \" hamilton bedzie lepszy od kogoś ale już nie pamietam kogo\" OBA ŁąCZNIE DAWAłY KURS 3.2 a nie 2,8!!! |
2008-07-20 (23:10)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 719 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kilka razy wygrałem dzięki Ahonenowi bo na to że on wygra konkurs były kursy 1,8 a gdy połączyło się trzy zdarzenia że Ahonen będzie lepszy od Małysza i od jeszcze dwóch to kurs był ponad 3. Nie wszystki buki pozwalają na łączenie zakładów z tego samego zdarzenia a już żaden nie pozwala na łączenie zakładów które się ewidentnie wspierają tak jak ten przykład z remisem i wynikiem 0:0 a jeszcze do tego dołóż poniżej 0,5 bramki i wyjdzie kurs 50X . Oczywiście że tak nie pozwalają łączyć , ale czasami coś przeoczą. |
2008-07-21 (00:19)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja osobiście wolałbym podpowiedzieć bukowi \"gdzie może być rąbany w rogi\" oczywiście nie za darmo >>w końcu trochę pracy w to włożyłem , jak i fakt że informacja dzisiaj dużo kosztuje<< bo stworzenie grupy \"czarno widzę\". |
2008-07-21 (01:06)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 747 ![]() | wpis nr 146 734 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adams myślę, że będzie Ci trudno dogadać się z bukiem. Jak rzucisz komuś takiemu hasło, to on się już postara żeby samemu znaleźć rozwiązanie. Zorganizować grupę, która grałaby w róznych zakątkach polski, dodatkowo za różne kwoty i obstawiałaby najróżniejsze zakłady też nie będzie łatwo. Potem z tego co piszesz kasiorka musiałaby trafiać do jednej puli i dopiero równy podział. Takie trochę masło maślane mi wychodzi, bardzo trudne do opanowania. Chociaż nie jest to niemożliwe. Dla chcącego nic trudnego - tak mawiają ![]() Jak zapewne zauważyłeś w temacie gra precyzyjna DL solidna grupa potrafiła się zorganizować. Chociaż muszę przyznać, że u Ciebie ze względu na bardzo skomplikowaną akcję będzie wyglądać to zdecydowanie gorzej. U nas zasady są bardzo proste i nikt oprócz organizatorów nie musi się specjalnie angażować. Wiem, że nie możesz mówić o sposobie głośno, bo się wyda ![]() Gdybyś przedstawiał mi na sucho jak to działa i co ,kto i kiedy musiałby zrobić, to wtedy mogę pomyśleć o zaproponowaniu takiej gry naszej grupie. Warunek jednak jest jeden. Z gry na sucho bilans zawsze musi być dodatni, ale z tego co do tej pory pisałeś z tym nie byłoby żadnego problemu. Oczywiście obiecać Ci nie mogę, że nasi partnerzy weszliby do gry, ale jak wspomniałem bilans dodatni mógłby każdego przekonać. Ponadto chciałem dodać, że nasza grupa przez ostatnie miesiące była poddawana wielu weryfikacją i na dzień dzisiejszy zasilają ją sami pewniacy. Dobrze pomyśl co z tym fantem zrobić? Pozdrawia Partner Waldi Kontakt - baza-partner@wp.pl |
2008-07-21 (01:23)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 736 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odpisałem na maila. |
2008-07-21 (01:38)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 737 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W nocy najlepiej mi się myśli , mam spokój i odwrotnie do (tak niby to jest udokumentowane naukowo) reszty rodzaju ludzkiego , mam najlepsze wyniki. Podobno człowiek jest najwydajniejszy pod względem \"kory mózgowej\" w godzinach 8,00 - 11,00. Na pewno w tym zakresie jestem fenomenem. |
2008-07-21 (01:47)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może dlatego że nawet \"myjąc gary\" o 14-stej po obiedzie , czy idąc na spacer z pieskami przychodzą mi do głowy jakieś tam myśli które na koniec dnia wieczorem i w nocy przelewam na komputer i czasem wychodzą ciekawe rzeczy. Zauważyłem też że nawet nie do końca racjonalny pomysł po kilku dniach (zawsze trzeba się przespać z nim) staje się interesującym. Spora część przewag którą można uzyskać jest na tyle mała że nie warto się tym zajmować ale jest tego sporo (sam byłem zdziwiony) , ale tak jak mówię przewaga typu 102% jest bez sensu bo wymaga ogromnego czasu by widać było realną wygraną lub też trzeba inwestować kupe kasy . WY gracie progresją a ja mam \"czarodziejskie szczęście\" więc nie chcę brać się za progresje bo mogę szybko polec. Dlatego szukam \"przewagi matematycznej\" na tyle dużej by być pewnym. |
2008-07-21 (02:34)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 746 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Partner >>> wysłałem wykresy z sposobu A i B ze strony 30 , 3 wpis Tego tematu na forum. |
2008-07-21 (10:20)![]() Data rejestracji: 2008-03-05 Ilość postów: 109 ![]() | wpis nr 146 762 [ CZCIONKA MONOSPACE ] widze ze pomysl zeby sprobowac wciagnac do pomyslu Adamsa ekipe z \"gry precyzyjnej\" wydaje sie narazie nie glupi;) Takze chlopy dzialajcie...Adams sprobuj przekonac do swoich pogladow ekipe i zdajcie relacje z obrad ![]() |
2008-07-21 (12:53)![]() Data rejestracji: 2008-04-07 Ilość postów: 120 ![]() | wpis nr 146 774 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja deklaruję chęć przystąpienia do przedsięwzięcia. Mam jedną zaufaną osobę, doświadczenie w zakładach sportowych, środki i trochę liznąłem rachunku prawdopodobieństwa. Adams, ufam, że Twój sposób gry jest skuteczny. Mam nadzieję, że Ty i inni zaufacie też mi. Kontakt email: przemol_wp@wp.pl PS: Mogę też zaangażować się w sprawy organizacyjne. Nadal zresztą szukam chętnych. Na razie jest kilku ale przy takich ogólnikach to ciężko powiedzieć ilu wystarczy zapału. |
2008-07-21 (13:37)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 777 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zastanawiam się co zrobić , by nie rozmawiać o rzeczy abstrakcyjnej (a na razie sposób gry znam tylko ja więc inni nie wiedzą i nie mogą mieć zaufania). Zaczynam być skłonny wytłumaczyć jednej osobie jak to działa. Ale ta osoba musi umieć wyliczyć prawdopodobieństwo , ilość potrzebnych zakładów na daną opcję, dobrze by umiała pracować w excelu (ja mam CALC z openoffice). Wówczas taka osoba może sobie wszystko ad a do z policzyć i potwierdzi lub zaprzeczy że osiągam przewagę. Osoby chętne (które dadzą sobie radę z matematyką a zdarzenie jest trudne do wyliczenia) powinny dać znać a kogo wybrać z zgłoszonych to zrobimy losowanie. |
2008-07-21 (17:38)![]() Data rejestracji: 2008-04-07 Ilość postów: 120 ![]() | wpis nr 146 805 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adams coś Ty wymyślił?! Ale gdyby to miało być oczywiste to dawno już by ktoś rozgryzł. A myślę, że buki analizują swoje zakłady na różne sposoby. Stąd ograniczenia w zawieraniu zakładów. Kłaniają się kombinacje, permutacje, teoria gier, ... Symbol Newtona czy trójkąt Pascala nie są mi obce. Wszystko to przerabiałem. Posiadam literaturę. Stosowanie formuł w arkuszach kalkulacyjnych również. Jednakże brak styczności z tematem rachunku prawdopodobieństwa mógłby doprowadzić mnie do fałszywych wyników. O ile w ogóle byłbym w stanie to wyliczyć? Mam do Ciebie zaufanie. Korzystam z Twoich wskazówek. Na razie wszystko się sprawdza. Uważam jednak, że ktoś musiałby to przeliczyć. Druga osoba zawsze podejdzie do tematu inaczej. Może wykryć przypadkowy błąd. Coś podpowiedzieć, zasugerować. W końcu ryzykujemy zarobione pieniądze. |
2008-07-21 (18:43)![]() Data rejestracji: 2008-03-25 Ilość postów: 557 ![]() | wpis nr 146 815 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Własnie o to chodzi, że zanim wyda się złotówkę na tą grę trzeba być na 100% pewnym że wszystko jest prawidłowo obliczone i w moim rozumowaniu nie ma błędu logicznego czy zwykłej pomyłki. Drugi raz mogę liczyć , ale jak zapomnę tok myślenia i sposób liczenia dotychczasowy, bym nie kierował się tymi samymi przesłankami. A najlepiej by to ktoś policzył i jak dojdzie do tych samych wniosków to znaczy że jest OK!. Czekam na chętnych. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 30 31 32 ... 59 60 Wyślij wiadomość do admina |