| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Almanach czyli Ksiega w satyrze . |
2004-04-01 (10:29) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 3 074 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gabor, nie wyglupiaj sie, mam nadzieje, ze to Prima Aprilis. Ja tak latwo nie zrezygnuje z jedynego "fana". Pewnie bym byla durna calkowicie. Przeciez wiesz, ze lubie zartowac. Pozdrawiam. |
2004-06-12 (18:50) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 4 633 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby Komendant Policji w lodzi mial taki Almanach... Sprawa jest prosta. Komendant mialby codziennie do dyspozycji 80 kul,w tym 20 celnych a 60 ,,z olowiu,, hi,hi. Przeciez to logiczne ze kule ktore nie sa wylosowywane to sa z olowiu. A olowiane kule sa obecnie zabronione w Lodzi. Specjalna brygada ,,antystudencka,, w ilosci 10 antyterrorystow codiennie dostawalaby od komendanta po dwie kule ,,nieölowiane,, hi,hi. I codiennie trafialiby celnie. Placono by po 8 zl za 1,25. Komendantowi wystarczalaby satyswakcja ze ani razu sie nie pomylil i nie wydal olowianej kuli hi,hi. Miasto Lodz staloby sie bezpieczne a studenci bawiliby sie jak tylko chcieli. Chuligani zreszta tez. Ale po 18 marca 2006 r Komendant by sie juz mylil. 75 procent wydanych kul byloby juz ,,z olowiem,,. Pewnie ludnosc Lodzi by musiala sie ewakuowac. Komendant podal by sie do dymisji i zostal by mianowany Komendantem w jakims innym miescie. Reka reke myje,skad my to znamy hi,hi. |
2004-06-12 (19:02) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 4 634 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co by bylo gdyby karol z Torunia mial juz teraz taki Almanach ??????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????? Radze Ci Kolego nie jesc grochowki i fasolki i jeszcze popijac tego 8 piwami to moze i doczekasz sie tego wpisu. Trzymam to na deser i mowie...bedzie tego sporo hi,hi. Ogolny rekopis juz powstal w mojej glowie musze to poskladac ,,do kupy,, a powstanie wpis ktory przejdzie do historii. Ana razie przypomnij sobie moj wpis sprzed roku o ,,kupkach,, |
2004-06-19 (20:15) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 4 843 [ CZCIONKA MONOSPACE ] <<<<<<<<<myslalem ze sobie poczytam czyjs Almanach a tu nici. Jak go sam nie napisze to i nie poczytam. Ciekawe gdze Komendant po dymisji zostalby mianowany Oberkomendantem. Moze...w Toruniu hi,hi. |
2004-08-18 (21:09) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 5 807 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby koronka miala taki Almanach. -Nie jest pazyrna nie gra na 10-tki tylko na 9-tki. Analizuje wszystkie 9-tki z 80-u liczb i szuka takiej ktora moze sie powtorzyc. Sporo ich ale gdyby miala taki Almanach to by jej program blyskawicznie hi,hi wyliczyl wszystkie mozliwe 9-tki z 20-tu liczb jakie beda wylosowane w danym dniu i wtedy< mialaby do analizowania tylko ok.168.000 9-tek. Z nich droga analizy i logicznego rozumowania,bo czasem do roboty zaprzega takze glowe,odszukiwalaby 9-tke ktora powinna szybko sie powtorzyc hi,hi. Czasem zajeloby Jej to nieco czasu i nie zdazylaby nadac tej 9-ki do kolektory. Ale jutro bedzie nowy dzien.moze zdazy wybrac jakas na czas. Ale czas to pieniadz wiec skorzystalaby z porady Jasze i z 20-u liczb kazalaby programowi zrobic trojki...kazda liczba tylko raz. Uzyskalaby 7 trojek ,te siodma by odrzucila bo tam jedna z liczb by sie powtarzala. Mialaby wiec 6 twardych trojek ktore daja razem tylko 20 mozliwych 9-tek. Teraz ...trzask,prask,klik i gotowe,od razu by wiedziala ktora z tych dwudziestu dziewiatek najszybciej sie powtorzy hi,hi. Teraz by sie juz nie spozniala do kolektory a w Forum by podala dla swych przyjaciul czyli Artbitva,Jasze i ricardo nowy zestaw 6-u trojek i jedna parke ekstra. Artbitv lubi grac na 5 skreslen wiec przemnozylby te 6 trojek przez parke i trafilby az szesc razy 5 w5. Ricardo gra na trojki i parki progresywnie wiec ta ekstra parka bardzo by mu sie przydala ze o 6-u twardych trojkach juz nie wspomne. Ale Jasze to kombinator. Parke by odrzucil jako niepotrzebna a 6 trojek by podzielil na trzy grupy i zagral strefowym dwie trojki razy dwie x dwie. Mialby 8 zakladow i wszystkie 9 w 9. Inni by tylko sprawdzili po losowaniu podane trojki przez koronke i az cmokneli z podziwu. Tylko mlaskator ze Szczecina az glosno by mlasknal,ci na IX pietrze by pomysleli ze to male trzesienie ziemi hi,hi. |
2004-12-13 (20:50) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 7 750 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby Mariusz mial taki Almanach.. .Jak wiemy wszyscy, Mariusz ma poczucie humoru/patrz watek ,,Na rozluznienie humoru-Forum,, Tytulem przypomnienia wklejam jego wypowiedz o Almanachu. 9.03.2004 . Trzeba traktowac zycie ze swoistym humorem bo inaczej jest bardzo ciezko zyc . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Co prawda jego IP od tego czasu sie zmienilo lecz mam nadzieje ze poczucie humoru nie. A wiec... Mariusz wcale nie potrzebuje takiego Almanacha,on go juz ma. Potrafi przewidziec losowania do 1250 dni naprzód w tej chwili oblicza juz co wylosuja w roku 2008. Ma tak szybko chodzacy komputer ze losowania do 2025 roku obliczy jeszcze w tym roku. Bo te wyniki to jego przyszloc emerytalna,to jego jedyny istniejacy w Polsce fundusz emerytalny...V Filar hi,hi. Ale gdyby dostal taki Almanach to jego pierwsza myla byloby...ktos wykradl wyniki jego pracy. A przeciez byly tak dobrze schowane. Natychmiast zajrzalby tam gdzie jest schowany oryginal jego pomyslu. Byl bezpiecznie schowany w wewnetrznej kieszeni /tej od serca/... jego szkolnego mundurka hi,hi.. Ale oryginal dalej tam lezy ,kilkanacie kartek zapisanych olówkiem,przesiane kartki od ciaglego cierania gumka ale jest. Zajrzalby do ukrytej kopii na CD-R ta schowana byla z kolei w miejscu gdzie nikt nigdy jeszcze u niego w domu nie zajrzal...miedzy plytami z country i jazzem. Ale kopia tez lezy bezpiecznie. Teraz Mariusz dopiero by zauwazyl ze w Almanachu jest po 20 liczb. A Mariusz obliczal tylko do 10/10. Bo ma mimo wszystko za wolno chodzacy komputer. Kiedy mial tak wolno chodzacy komputer ze wyliczal tylko 9/10 a to byla porazka.Raz spróbowal wyliczyc 15/15 a wyszlo tylko 11/15.Malo ze wstydu sie wówczas nie spalil. Wywalil wiec tamten komputer na zbity pysk..do zsypu na miecie. Mariusz nie mógl uwierzyc ze kto z jego wspólpracowników wykradl pomysl i móglby miec tak szybki komputer ze wylicza cale 20/20. Byl przeciez szefem chociaz czasem im wspominal ze jest tylko pestka przy nich. A teraz potraktowali go doslownie...jak ogryzek. To istna plaga , nikomu juz nie mozna wierzyc, najpierw plaga stonki ziemniaczanej,potem plaga gumy do zucia,coca-coli , pepsi-coli, hod dogów i hamburgerów.Tylko plaga www i Microsoft to dobra plaga hi,hi. Ale wiat jeszcze o nim uslyszy,pisze teraz prace o sieciach neuronowych. Bo juz w podstawówce oplotla go siec poznawania tej wiedzy. A ja jako Jasze juz teraz obliczylem date docenienia Mariusza. Jak to zrobilem? Proste jak drut,wyprowadzilem krzywa Gaussa i znam juz te date. Uwaga ...w roku 2073 pewna Szkola Podstawowa w Lodzi otrzyma imie Mariusza. Na kartce papieru zaznaczylem olowkiem date 1973 to jest date ukonczenia Szk.Podst. przez Mariusza i dodalem setna rocznice tej daty czyli 2073. Obie te daty zapisalem jako punkty i przeprowadzilem przez te dwa punkty krzywa Gaussa. Ale ta krzywa Gaussa caly czas wychodzila mi jako prosta. Scieralem wiec olówek gumka i znowu przeprowadzalem krzywa Gaussa. I znowu prosta. Kurde,zapomnialem ze przez dwa punkty mozna przeprowadzic tylko jedna prosta. Zapomnialem bo trygonometrii i geometrii mnie uczono jeszcze w przedszkolu a to bylo dawno. Juz na pierwszych zajeciach w przedszkolu Pani kazala sie dzieciom ustawic...w kóleczko hi,hi. A jak nierówno tanczylismy to mówila... -Dzieci to ma byc kóleczko a nie elipsa. A wiec te krzywa choc prosta Gaussa poprawilerm swoim dlugopisem jako wielka i niezaprzeczalna prawde. Tak , tak ... prace Mariusza zostana kiedy docenione a o swoja emeryture moze byc spokojny,dajmy mu pracowac nad tym V Filarem emerytalnym. P.S Jakby kto poprosil o skasowanie tego wpisu to uprzedzam... Mam kopie tego postu i bardzo dobrze ja schowalem , tam nikt u mnie w domu nie zaglada chocbym nawet nie wiem jak prosil. Schowalem ja...pomiedzy plytami zespolu The Seekers hi,hi. |
2004-12-15 (00:20) koronkaData rejestracji: 2004-03-24 Ilość postów: 283 | wpis nr 7 769 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Och Jasze.... gdybym ja miala taki Almanach....... |
2004-12-15 (20:25) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 7 782 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Koronko...Ty juz mialas taki Almanach w tym watku , 18.08.2004. Nie czytala??? A moze masz inny pomysl,chetnie poczytamy,ten watek jest satyryczny i tak go nalezy odbierac...jakby jaby co hi,hi. |
2004-12-15 (22:27) koronkaData rejestracji: 2004-03-24 Ilość postów: 283 | wpis nr 7 787 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czytalam, teraz znowu i tak mi sie pomarzylo. Pomyslów mam sporo, jedne lepsze, inne gorsze. Niestety brak czasu nie pozwala mi przeledzic tego wszystkiego do konca. No nic, moze bedzie lepiej. Pozdrawiam |
2005-02-18 (23:15) net_erData rejestracji: 2004-04-23 Ilość postów: 470 | wpis nr 9 921 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I ja tez tutaj bede, juz niedlugo - zobaczycie. Pozdrawiam |
2005-02-19 (11:52) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 9 958 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdyby net-er mial taki Almanach... Kolega net-er gra jak wiadomo TYLKO na weteranki. Nic dziwnego,w jego zylach plynie krew walecznych przodków...weteranów walk pod Piramidami i spod Waterlo. On nie bawi sie w ukladanie klocków czyli tworzenia bzdurnych systemów,celem jego zycia jest ulozenie piramidy WETERANKI ,skladajacej sie z 10-u liczb weteranek. W ten sposób oddalby hold przodkom bitwy pod Piramidami. Ale sam tez jest weteranem...nie , nie ze wzgledu na wiek , to weteran walki z Multi Lotkiem hi,hi. Ma ciekawa prace ,siedzi sobie w firmie i zamiast projektowac to buszuje po necie. No,czasem co tam dlubnie dla firmy. Szef dawno by juz go wylal ale net-er czasem podele szefowi jaka parke weteranke która padnie i tym szefa rozbraja. Ale net-er myli takze o zalozeniu wlasnej firmy. Chwilowo zalozyl Spólkez.o.o i w dodatku wirtualna. Wslawil sie w tej spólce tym ze narobil dlugów u Prezesa. Na szczecie tylko wirtualnych. Bo stawial na 2/3 weteranke i nie padlo do 15-ego losowania. Ale gdyby mial taki Almanach to ho,ho. Najpierw odebral by wszystkie dlugi od Prezesa w Spólce. Wylawiajac taka weteranke z Almanacha obliczylby dokladnie kiedy padnie 3/3 w 15-ym losowanku. Przez 14 dni nie byloby nawet 2/3 a w 15-tym...prosze bardzo 3/3 !!! Juz by nie odkladal tych nedznych zlotóweczek do szkatulki , teraz by upychal gruba sare do skrzyni. Nazwalby ja ...Skrzynia Umrzyka hi,hi. Upychalby wiec te sare i tak sobie piewal... -Pietnasta Trójka do Umrzyka Skrzyni. Ho aj ho i butelka rumu. Pije Prezesa zdrowie reszte czart uczyni. Ho aj ho i butelka rumu. Taak,teraz przez 14 dni do jego typów w spólce nawet pies z kulawa noga by nie zagladal , ale za to 15-ego dnia...ho,ho. Serwer by siadal od przepiecia hi,hi. A i w domu rodzinka by sie nie dasala ze ciagle okupuje komputer. Tak to sobie widze. Wraca do domu sporo spózniony/bo zabalowal/ net-er a zonka go wita slowami. -Kochanie znowu ten niedobry szef kazal ci zostac po godzinach. Co oni by bez ciebie tam zrobili,dawno ta firma by upadla gdyby nie ty. No dobrze,siadaj juz do komputera,smieci nie musisz wynosic ja juz to zrobilam. Komputer juz wlaczony aby nie tracil swego bezcennego czasu w typowaniu tych weteranek,mialam ci postawic obok na stoliku schlodzonego Heikena ale temperatura by sie podniosla o jedna setna stopnia Celsjusza i juz by ci tak nie smakowal.Zaraz przyniose go z lodówki,schlodzone równo do 4 stopni C ,dokladnie tak jak lubi Jasze. Taak,net-er mialby zycie jak w Madrycie. Ale on jest ambitny,z Almanacha wyszukiwalby 5-ki weteranki , potem 6-ki az doszedlby do 10-ek weteranek. Z tym mialby juz klopoty bo 10-ki to wszystko weteranki hi,hi. Ale z Almanacha zawsze wybralby te wlaciwa. No i nie zapomnialby o ulozeniu piramidki weteranki...ku chwale przodków,weteranów walk pod piramidami. |
2005-06-07 (10:41) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 18 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Posiadac Almanach to...znac przyszlosc. mam ochote napisac ...co by bylo gdyby taki Almanach posiadala kukola. Ale za krotko jest na tej stronie,nie mam jeszcze na nia tzw. ,,haka ,, hi,hi. |
2005-06-07 (15:45) kukolaData rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 | wpis nr 18 737 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze, ja swój Almanach posiadam, a Twój jest czasami RETRO. A swoja droga \"hak\" moze by sie znalazl, ale gorzej z tym \"hi,hi\". Pa |
2005-06-07 (15:47) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 18 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze Napisale ze neter z dziesiatkami Z tym mialby juz klopoty bo 10-ki to wszystko weteranki hi,hi. No oczywicie nie dodale , ze oprócz tych drobnych 465.000.000 ,a z alternatywami to bedzie tych weteranek mniej o jakie 322.350.000.000 ( bo tutaj jest warunek lub , lub , lub ) Pozdrowienia |
2005-06-07 (20:57) kukolaData rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 | wpis nr 18 763 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy mozna odejc na dlugo?, na zawsze? By stale byc blisko z ..... ? |
2005-06-09 (09:56) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 18 893 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie znasz kukolo sily mego harakteru. Ja ZAWSZE odnajde gdy bardzo pragne. I odnajde tego haka. Wskrzesilem kiedys ,,ducha Kolumba,, wskrzesilem ,,ducha dr Freuda,, bo chciano skasowac ten watek. Jesli trzeba to wskrzesze ducha przeszlosci a moze ducha przyszlosci ,siegne do gwiazd ,one tez prawde mi powia. Per aspera ad astra. Ale tego ,,haka,, odnajde,,. A te hi , hi to tylko w tym watku. Ale skoro nie lubisz tego slowa to...oh Lord , nie uzyje go piszac ...co by bylo gdyby. |
2005-06-09 (19:06) kukolaData rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 | wpis nr 18 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oh Jasze Nie wiedzialam, ze z Ciebie taki Kaszmirowski! (pisownia?). Nie znam Twej sily, ale czy (prosze pelnym zdaniem)! hi,hi! Ale czy jak bede chciala, to mi pokazesz? Watki, watkami - hi, hi - podoba mi sie. Z tymi duchami - nie lubie horrorów. Na dodatek pije szampana za te bledy. |
2005-06-09 (19:10) kukolaData rejestracji: 2005-06-02 Ilość postów: 498 | wpis nr 18 925 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skleroza , przypomialo mi sie: Co by bylo, gdyby BABA miala w a s y ????? Pewnie byla by tasksówkarzem?? hi,hi |
2005-06-11 (19:53) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 19 045 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten wniosek powinienem dac w Ksiedze zyczen ale uparlem sie na kukole i odpowiadam tu... -watek i bajeczki co by bylo gdyby babcia miala wasy pisalem w ksiedze bodajrze w grudniu 2003 roku. sporo tego bylo i skladam wniosek by ktos podal kukole co ma wpisac w okienku ksiegi wpisow by to odnalesc. Dlaczego tak sie uparlem na kukole...jasne,przeciez powiedziala ze nie jest moja fanka hi,hi. A to bodzie moja ambicje...znowu hi,hi. |
2005-12-17 (19:52) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 39 206 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czy to komu przeszkadza czy tez nie...bede pisal dalszy ciag Almanacha. Zbliza sie 18marca 2006 i z okazji 10 lecia Multi taki Almanach bedzie wtedy posiadal kazdy. Kogo by tu wziac ...na ruszta. Wdzieczny temacik to maloletni Pio ale on nie ma poczucia humoru co odczula fobia na wlasnej skórze hi,hi. Na kukole ciagle szukam jeszcze haka,ale znajde go bo jak co szukam to znajduje. Pozdrawiam i polecam czytanie watku tym co jeszcze nie czytali hi,hi. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 Wyślij wiadomość do admina |