| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 ... 11 12 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Almanach czyli Ksiega w satyrze . |
2004-03-13 (18:55) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 2 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A ja mam dobre serce,a wlasciwie mózg. W naszym kraju odwolano wszystkie filmy rozrywkowe,tego watku tez to dotyczy.Dziennika nie ogladacie?? /Madryt/ |
2004-03-13 (21:13) NukaData rejestracji: 2003-12-19 Ilość postów: 39 | wpis nr 2 448 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze co o A.... to jest tylko cytat z ksiazki ! Calkowita rewelacja okazalo sie natamiast zupelnie co innego. Lisa zaczela sprzeczac sie z Ulanem ze przyszloc nie da sie odgadnac i choc jest superczlowiekiem nie moze tego dokonac. Zawsze twierdzila ze przyszloc jest niezalezna ze nie mozna jej ustalic a tym bardziej przepowiedziec. On za twierdzil co innego. Lisa nie dawala za wygrana. Zarzucala mu ze w tym punkcie na pewno sie myli. Byla tak pewna swego ze Ulan nie widzidzial sensu kontynuowania dalej dyskusji powiedzial " Dobrze! Zapisz sobie liczby. - Tutaj znów poddal sie koncentracji a po paru minutach wyszeptal "31,12,28,7,40,2" - Co to jest - zdziwila sie Lisa.-"jak to. To sa numery waszego TO-TO. Nigdy w to nie grasz. Za 6 tygodni zostana wylosowane wlanie w tej kolejnoci. - To niemozliwe-" upierala sie lisa. CDN |
2004-03-14 (08:43) NukaData rejestracji: 2003-12-19 Ilość postów: 39 | wpis nr 2 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cd. Kiedy powrócila do USA natychmiast udala sie do jednego ze swoich dobrych znajomych. Byl znany jako zapalony gracz w To-To. Mial zwyczaj zapisywac liczby w kolejnoci takiej jak wypadaly one w maszynie losujacej podczas bezporedniej transmisji telewizyjnej. Wreczyl jej kartke papieru zapisana cyframi z interesujacego ja dnia losowania. Wyjela z kieszeni druga kartke i zaczela porównywac. Jakby nie wierzac alasnym oczom poprosila znajomego o to samo. Na obu kartkach widnialy te same liczby w identycznej kolejnoci. Lisa kilkakrotnie przeliczala róznice czasowa miedzy Taszkientem a Nowym Jorkiem. Nie ulegalo watpliwoci. Ulan podal jej liczby i ich kolejnoc na 6 godz i 20 min. wczeniej zanim zostaly wylosowane!!!. Reszta do przeczytania w NIE BÓJ SIE SMIERCI /Tajemnica Istnienia/ wydanie1 autor Stefan Banek Polecam |
2004-03-15 (14:37) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 2 472 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Natura kobiet jest zbyt zlozona by scharakteryzowac to w kilkunastu zdaniacg. Kazdy kolejny wpis fobii1 w Ksiedze to...nowa Ksiega w Almanachu. Zawsze pisze ,,na zywo,, tym razem musze ti nieco ,,pokleic,, Ale zdania zawsze pisze ,,na zywo,,. Jak mam nastrój to przychodzi mi to z latwocia. Musze jedynie jezyk ,,uniwersytecki,, przestawic na tzw. slang. Pozdrawiam. |
2004-03-15 (15:59) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 2 479 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W dodatku wszystko sie komplikuje, gdy cieraja sie wszystkie zywioly w jednym organizmie. Wspólczuje Ci Autorze i podziwiam. Jak ja przezyje dzisiejsza noc? |
2004-03-15 (19:04) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 2 486 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia1.... Nie glaskalo Ja zycie po glowie, nie pijala ptasiego mleka, No i dobrze,no i na zdrowie, Tak wyrasta sie na Czlowieka. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Juz w wieku 12-13 zostala sierotka i musiala ciezko pracowac na kawalek ...czekolady. Chwytala wszystko jak leci ale zadowolila wszystkich. Kiedy nieco podrosla zaczela sie puszczac...w wir zycia.Ale zawsze z pradem i umiala umiejetnie tym zyciem sterowac. Nie walczy sie przeciez z zywiolem,mozna latwo utonac,Ale i tak nasza fobia ciagle tonie,tyle ze w dlugach. Raty jeszcze jako splaci ale jak splaci dlugi wdziecznoci ??? Nawet u Pasko ma dlug wdziecznoci...za stronke jaka stworzyl a ona tu trafila. Ale juz zaczyna go splacac ...swymi licznymi postami w Ksiedze i Forum. A Pasko liczy iloc wpisów i zaciera rece. Umiejetnoc sterowania polega ma tym ze fobia umie doskonale dostosowac sie do sytuacji,nigdy nie odwrotnie. Polega to na tym ze potrafi np. zjec wykwintny obiad w eleganckiej resteuracji by nastepnego juz dnia zalac wrzatkiem kisiel w proszku i...napchac tym trzewia. Zawsze marzyla o bogactwie i dzi bogactwo Jej ducha nie ma sobie równych. Kudy biednym Multilotkowym milionerom do Jej bogactwa. Tego sie nie wygrywa,to nalezy zdobyc. Bardzo sie lekala o swe bogactwo i dlatego przyjela nick fobia1. Ale wiat jeszcze o Niej uslyszy i wówczas kazdy wstrzyma oddech z podziwu. A Jej leki ...jak slusznie zauwazyl Jasze, zaczely przybierac forme bojazni przed strachem. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Podobno koty lubia w marcu, Lenin w Pazdzierniku,Mlynarski preferuje leszczyne,Jan.Kochanowski lubil pod lipa a fobia1...pod grusza i to koniecznie na boka. Wylegiwac sie oczywicie,prosze nie miec spronych skojarzen hi,hi. Fobii blizszy jest zywiolowy taniec Greka Zorby czy tez spontaniczny taniec w deszczu Gene Kelly,ego w ,,Sinning in the Rain,, niz bale. Nie znosi sztywnych bali-gali. Ale na jeden bal poszlaby z pewnocia,ale pod warumkiem ze zgubi pantofelek. Bo na razie ma jeszcze oba. Fobia1 lubi ,,golodupców uduchowionych,, Van Gogh cale zycie byl golodupcem ,obrazy doceniono dopiero po jego mierci. Ale za zycia mial za to slawne ucho,tak slawne ze go sobie odcial...by go juz nikt nie mógl ukrac. Ale juz taka Ameryka to nie zadupie Europy.Tam ,w Muzeum Dzikiego Zachodu mozemy sobie obejrzec zakonserwowany w sloju z formalina ...palec Billy the Kida , ten od cyngla.Billy Kid zginal w wieku 21 lat i majac 21 trupów na sumieniu.Nie liczac Indian , bo dobry Indianin to martwy Indianin jak glosi stara ,madra amerykanska zasada. A wiec lezac pod grusza oddawalaby sie wszystkim ....swym marzeniom i najwyszukanszym fantazjom. Ale tych Jej fantazji ,,za Chiny Ludowe,, nie poznamy. A szczególnie dr Starowicz hi,hi. Szkoda aby taka slawa nagle zapadla sie pod ziemie. W swych marzeniach np. chodzilaby nago i boso po puszystej lace, zrywalaby polne kwiaty. Dzi prawdziwych podgladaczy i Cyganów juz nie ma. Niedobitki podgladaja u Pasko jak kto typuje hi,hi. Fobia ostatnio podglada trójki Artbitva. Duzo ich co tak kolo 150,jak zostanie ostatnia to zagra napewno. Ale majac taki Almanach natychmiast 20 pewnych liczb rozpisalaby na 1140 mozliwych trójek a kupony dalaby do skrelania jakim sierotkom. Niech sie mecza...za czekolade hi,hi. A sama pojechalaby na wycieczke dookola wiata. Koniecznie w 80 dni ,bo czytala taka ksiazke. Taaak....na tych 1140 trójkach i to codziennie innych lecz codziennie trafnych szybko zdobylaby fundusze na taka wycieczke. Grenada,Alhambra....ale Madryt wolalaby po staremu, z folderu hi,hi. Jak na hazardzistke przystalo nie zapomnialaby o Monte Carlo.Tym razem musialaby pójc do fryzjera...czupiradlów nie wpuszczaja. Ale dama byc to Ona tez potrafi. Olnila by tam wszystkich,nawet stary bywalec kasyna Omar Sharif by Ja zaczal podgladac.Oczywiscie na co fobia stawia bo nowicjuszom zawsze szczecie sprzyja. Jeszcze Omar Sharif by Jej dziekowal,niewazne ze 2-3 razy jest od Niej starszy, to niezapomniany ,,Doktor Ziwago,, Paparazzi wykonaliby pare fotwk które by sie ukazaly w magazynach,nawet Life na pierwszej stonie by umiecil zdjecie jak fobia...policzkuje Sharrifa za zbyt miale zaloty. Egipt....Luxor, Swiatynie Memnona,Sfinks i Piramidy. Kiedy stanela by u stóp piramid,przymknela by oczy i uslyszala te historyczne slowa,w Jej uszach brzmiace niczym osobista dedykacja: -Fobio, z wysokoci tych Piramid dwadziecia i cztery wieki na Ciebie patrzy. Taaak, to byl wielki maly Czlowiek.Jest Jej tym bardziej bliski ze kochal nasza polska Marysie. Sierotke Marysie,to logiczne. A sieroca dola nie jest obca fobii1. Sfinks...brak mu nosa.Historia wie dlaczego.Zolnierze napoleonscy nieco popili i cwiczyli sie w strzelaniu z armat. Celowali w oko a trafili w nos. Dlatego Bonaparte przegral...z takimi zolnierzami ??? Trzeba natychmiast aby detektyw Rutkowski odszukal potomków tych zolnierzy.Jest jeszcze jeden nochal do odstrzelenia,taki czerwony ze az zwraca wszystkich uwage. Ale trzeba im powiedziec aby celowali w oko...jak ich dziadowie hi,hi. Taak...fobia zawsze podziwiala Napoleona.Ostatnio znowu poznala i to od razu dwóch. Jeden to Napoleon IV a drugi to Napoleon XIV,troche zwariowani ale daja sie polubc. Nie wie na którego sie zdecydowac bo obaj sa identyczni. Moze to i lepiej, fobia1 ma dwa pantofelki tez identyczne hi,hi. Lewy na prawo,prawy na lewo i ...znów bedzie chodzic boso.Boso ale w ostrogach...nie masz cwaniaczki nad szczeciniaczki hi,hi. Teraz nawet po ulicach, ciekawe czy tez nago. Fobia zarobi takze na akcjach.Do ucha Van Gogha i palca tego od cyngla Billy the Kida doda jeszcze czerwony nochal który wkrótce odstrzela potomkowie napoleonskich zolnierzy,moze do kompletu zdobedzie ciety jezor Jasze i wszystko to do formaliny.Cena formaliny pójdzie w góre ,fobia wykupi akcje koncernów chemicznych puki tanie hi,hi. Ameryka...kto raz poczul tchnienie i zapach prerii,zawsze tam wróci. A fobia czytala Winnetou wiec wraca teraz. Lezac wieczorem na golej prerii,patrzac we wschodzace juz gwiazdy uwiadomilaby sobie jak piekne i zywiolowe jest zycie,jak cudowne jest to ze istnieja idee i ksztalty, zapachy i kolory i jak cudowne jest to iz czlowiek wszystko to moze zobaczyc,przezyc i wlasnym umyslem pojac. Dolina Yosemite...jest tam tak cudownie ze tu wlanie Pan Bóg odpoczywal po stworzeniu wiata. Taaak...Almanach sprawlby to ze marzenia nabraly by realnych ksztaltów. Fobia1 po powrocie z wyprawy dookola wiata wyda swoja ksiazke. To dobrze bo nawet znalazlem dla Niej juz wydawce. Stawia tylko jeden warunek....musi to byc ksiazka baaaardzo dluga. Bo to wydawca brazylijski hi,hi. |
2004-03-15 (20:12) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 2 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cóz za trafny opis. Jasze w Brazylii nie zrozumieja "slowianskiej duszy". Za Chiny i nawet za Kube nie pojma tego, co ja w tej chwili czuje (do Ciebie). Zloliwiec z Ciebie, ale zawsze ze smakiem. |
2004-03-15 (20:45) DarekData rejestracji: 2003-10-13 Ilość postów: 213 | wpis nr 2 488 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Drogi Jasze. Istotnie malo o mnie wiesz jednak pragne Cie zapewnic ze jestem bardzo czestym czytelnikiem forum i czasem sprawdzam co napisal Gwiazdor w ksiedze. Moja skromnosc wynika z mojego zaangazowania umyslowego w nauke o komputerach. Mam podobnie jak wy pomysly zwiazane z lotkiem i lubie wspierac swoje teorie programami komputerowymi ktore dostarczaja mi roznych informacji. Byc moze ktorys z moich programow kiedys da mi chleb. Pozdrawiam. Darek. |
2004-03-16 (01:49) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 2 491 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Darku, czemu milczysz. Odezwij sie do mnie, jak to kiedy bywalo. Mam nieco pomyslów. Przepraszam Jasze, ze tu wpisalam, ale Darek naprawde zasluguje na wpis w Almanachu. Musze go nieco zdopingowac, bo to naprawde skromny chlopak, a madry. Wybaczysz mi Mistrzu? |
2004-03-16 (12:18) AleksandraData rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 | wpis nr 2 498 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wpis |
2004-03-16 (12:19) DarekData rejestracji: 2003-10-13 Ilość postów: 213 | wpis nr 2 499 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oh Dziekuje za te cieple slowa. Ciekawi mnie tylko kto jest tym mistrzem. Ja czy Jasze ? |
2004-03-16 (12:21) aleksandraData rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 | wpis nr 2 500 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wpis Fabia po wielkim trudzie i mozole udalo mi sie zalogowac ale pod imieniem aleksandra . Mysle, ze przyjmiecie mnie do Waszego Klubu |
2004-03-16 (12:22) aleksandraData rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 | wpis nr 2 501 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na forum moje imie zmienilo sie z alli na aleksandre ale to jestem ja alla. |
2004-03-16 (14:19) PaskoData rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4433 ADMIN | wpis nr 2 503 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Alla ... zlap mnie kiedys na gg : 7999887 to cos sie poadzi i bedziesz "alla" Naazie |
2004-03-16 (15:31) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 2 507 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O rety, Pasko, czemu zjada Ci litery? Aleksandra - to brzmi dumnie, mozna zdrobniale - Olenka, Alla jest przepiekne. Wiec Alla, pogadaj z Pasko i zapisz sie w Klubie, a nie w Almanachu. Darku, mistrzem - akurat w tym przypadku - jest Jasze, poniewaz to jest Almanach redagowany przez Niego. Ty takze jeste, wiesz dlaczego. Mam nadzieje, ze Jasze to rozgryzie i co o Tobie napisze. |
2004-03-16 (16:36) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 2 509 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Darek.... To ,,golodupiec,,do kwadratu. Nawet nie jada czekolady bo go na nia nie stac. Kiedy ,jako maly brzdac dostal jedna na Mikolaja. Do dzi pamoeta jej smak i linka mu leci jak czyta w Ksiedze Pasko o tych czekoladach. A oblizuje sie ho,ho. Potem dostawal na Mokolaja same juz rózgi. Ale jest takze ,,uduchowiony,,.Pracuje nad programem który w przyszloci da mu kawalek chleba. Bo teraz kromka chleba to dla niego labedzi piew przyszloci,,. On jest wegetarianinem...zieleniny nie trzeba siac , sama ronie. Jest biedny ale uczciwy,wszystko co osiagnal zawdziecz tylko sobie. Inna sprawa ze jeszcze nic nie osiagnal. Ale dlugów nie ma,dopiero dzis zaciagnal dlug wdziecznoci wobec fobii1. Aby sie fobia wstawila za nim u Jasze hi,hi. Gdyby byl bogaty to by wykupil wszystkie dlugi fobii,ale ze jest golodupcem to splaci je inaczej ale jeszcze dzis. Bo nie lubi miec dlugów. Napisze Jej pare komplementów,konieczniepózna pora bo to Jej sprawia najwieksza przyjemnoc. Ma bardzo silna karte bo Darek to brunet...brunet wieczorowa pora hi,hi. Fobia na pewno na to pujdzie, jak wiadomo kobiety saprózne. A darek pracuje nad programem do Multi wg,. swego pomyslu. Postanowil go ukonczyc do 18.03.2006 , równo na 10-ta rocznice. Gdyby mial taki Almanach to jeden rzut oka by mu wystarczyl jak go wykorzystac. Nawet nie potrzebowal by go otwierac. Uzylby go jako...podkladki pod mysz hi,hi. Wspaniala ,lekko mechata okladka,zawsze marzyl by miec podkladke ale dla niego byla za droga. Teraz to dopier by szorowal myszka ho,ho. Na pewno sie wyrobi do tej 10-tej rocznicy. Jego dzielo czyli program byloby ukonczone w terminie. Teraz by mial czas by poczytac Almanach. Zdiwilby sie ,nie uwazacie. Darek przypomnialby sobie stara madra zasade: -trzeba kuc zelazo puki gorace... niestety , zelazo wystyglo juz hi,hi. I pomylec , caly czas mial Almanach pod reka...i to doslownie hi,hi. Epilog. Zal mi Darka to dopiszemy inne zakonczenie. Darek patrzy na zegarek...jest 18.03.2006 godzina 21.20. Nie zdazy nadac kuponów lecz zdazy podac te ostatnie 20 liczb z Almanachu na stronie Pasko,zareklamuje chociaz swój nowy program. Jutro wykupia caly naklad he , he. Naiwnych nie sieja , sami rosna. |
2004-03-16 (17:44) DarekData rejestracji: 2003-10-13 Ilość postów: 213 | wpis nr 2 512 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jestem pelen podziwu i uznania dla wspanialej wyobrazni Jaszego "Urzekla mnie Twoja historia" Jesli chodzi o date 18 marca to pragne zaznaczyc ze 18 marca 1980 r. o 7:30 przyszedlem na ten swiat a rocznica multilotka wypada dokladnie w moje urodziny, wiec to cos znaczy Dzis jest 16 marca i bardzo sie z tego ciesze. Pozdrawiam i dziekuje za miejsce w Twojej wyobrazni |
2004-03-16 (18:11) aleksandraData rejestracji: 2004-03-16 Ilość postów: 104 | wpis nr 2 513 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Darku za dwa dni bedziesz obchodzil podwójne urodziny hi hi |
2004-03-16 (19:00) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 2 517 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam nadzieje Darek ze nie obrazasz sie za mója ,,ostra satyre,,. Brak mi bylo ,,haka ,, na Ciebie ale jako wybrnalem. Pisalem ,,na zywo,, jak linka podeszla hi,hi. Mialem to bezwiednie podac 18.03 gdyz pomysl myszki przyszedl mi do glowy dzi lecz wpis fobi mnie przekonal...nie zapomnij Jej co napisac ...i koniecznie wieczorowa pora. Ale mialby urodziny za dwa dni.] Pozdrawiam. P.S To musisz sie wyrobic z programem do 18 marca...pamietaj. |
2004-03-16 (19:15) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 2 519 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Darku! Twój znak zodiaku - Ryby. Ze tez ja na to wczeniej nie wpadlam? Romantyk, niepoprawny marzyciel, natchniony artysta, delikatny, wrazliwy, sentymentalny. Mój syn jest z 19 marca, wiec wiem co o tym. Czulam od poczatku, ze jeste kim bliskim mi duchowo. Nie wiem, czy jeste brunetem, blondynem, czy moze masz rude wlosy. To nie jest wazne. Wazne jest Twoje piekno wewnetrzne. Nie kazdy je posiada. Trzymam kciuki, by udalo sie Tobie zrealizowac wiekszoc ze swoich marzen. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 ... 11 12 Wyślij wiadomość do admina |