Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Pytanie do JASZE

2007-09-05 (10:33)

status zen
Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00
Ilość postów: 1742

190
wpis nr 104 998
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nowy Grac

Napisał >> (brakuje mi czasu aby przeczytac wszystkie stare posty) <<

Czy uważasz że to jest w porządku ??

..........żeby na Twoje lenistwo pracowali inni ????

Czy nie nadużywasz tu czegoś ????

P.o.z
2007-09-05 (11:37)

status No
Data rejestracji: 2007-09-04 00:00:00
Ilość postów: 6

2855
wpis nr 105 001
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie wytrzymam, muszę się wtrącić.

NowyDoNowego napisał:

\"uciekaj stąd, szkoda twojego czasu

oni tylko udają że znają odpowiedź

musisz ją znaleźć sam lub szukać innych których o to możesz zapytać\"

Nikt tutaj nie udaje, że zna odpowiedź, bo każdy z nich udawałby także milionera. A tak nie jest.

Nowy Graczu, to nie jest zadna kłótnia. Nasz niezapomniany kolega Mariusz próbuje \"wyprostować Twój sposób podejścia do gier losowych. Według niego należy szukać daty wylosowania konkretnych liczb (on te daty i liczby zna) i tylko wygrywać.

Dla Mariusza trafienie w ML 9 liczb z typowanych 10 jest przegraną.

Opracował program, tak twierdzi, który sprzedaje tylko dawno zapisanym i wybranym ludziom za ponad 30 tysięcy złotych.

Utworzył w Internecie swoją stronę i prawdopodonie poszukuje uczestników do dyskusji nad dalszym rozwojem swych niepodważalnych zasad.

A gdzie najłatwiej ich złowić?

Tylko na najbardziej popularnej stronie gier liczbowych MULTIPASKO, to jasne jak słońce.

Więc napisał:

\"musisz ją znaleźć sam lub szukać innych których o to możesz zapytać\".

Teraz już wszystko wiesz.

A ja, po wieloletnim pobycie na tej stronie, w dalszym ciągu twierdzę, że nie ma 100-procentowego sposobu na trafne wytypowanie liczb. Jednym się udaje, innym nie. Dużo pomaga intuicja.

Moim zdaniem, przy intucji ważny jest sposób rozpisania liczb (w Multi-Lotku). Pewną wygraną daje gra na progresję, ale tutaj ważne jest zaplecze finansowe i ogromna cierpliwość, czyli ciągłe podbijanie stawki i czekaie, aż wygrany zestaw liczb (góra do 4) zostanie wylosowany.

W Dużym Lotku propozycja Jasze jest logiczna, ale także nie daje żadnej gwarancji. W uproszczeniu wygląda to następująco:

1) Zapisujesz liczby w kwadracie, po kolei od 1 do 49 na 7 rzędów w 7 kolumnach.

2) Na obrzeżu kwadratu masz najwięcej liczb (26), więc wybierasz z nich 3 liczby.

3) Odrzucach teraz 2 rzędy i 2 kolumny skrajne, bo z nich już wybrałeś pierwsze 3 liczby. Pozostaje kwadrat 5 rzędów x 5 kolumn, na którego obrzeżu znajduje się 16 liczb.

Z tych 16 liczb wybierasz wybierasz 2 i pozostaje jeszcze do wyboru jedna liczba.

4) Odrzucasz teraz 16 liczb, które tworzyły mniejszy kwadrat i pozostaje malutki kwadracik zbudowany z 9 liczb, w środku którego jest liczba 25. Z obrzeża tego kwadracika wybierasz ostatnią szóstą liczbę.

To było uproszczenie z redukcją liczby 25, która znajduje się w środku kwadratu.

Jasze pisał także o podziale całego kwadratu (7 rzędów razy 5 kolumn) na krzyż przebiegający przez oś poziomą i pionową tego kwadratu, czyli przez liczby 4, 11, 18, 25, 32, 39, 22, 23, 24, 26, 27, 28.

Teraz już kombinacja należy od Ciebie. Wybierasz sobie sposób najbardziej trafiający do Twojej logiki, kierując się wynikami poprzednich losowań.

Możesz odrzucić liczby leżące na osi pionowej oraz pionowej i skupić się na analizowaniu powstałych 4 sektorów składających się każdy z 9 liczb.

Możesz kombinować w róży sposób, byle skutecznie.

Zapewniam Cię Nowy Graczu, że nigdy nie masz 100-procentowej pewności. Jednak każdy z tych sposobów, przy jednoczesnej obserwacji wyików wylosowanych wstecz, może dopomóc we właściwym doborze liczb.

Wykazałam dużo cierpliwości i czasu, by spróbować wyjaśnić to co Jasze pisał w wielu postach. Mam nadzieję, że Tobie się to przyda.

Jednocześnie mam pewność, że Jasze mnie zabije wirtualnie za wtrącanie się. Zrobiłam to, bo miałam dosyć wymądrzania się tego \"NowegoDoNowego\".

Życzę powodzenia i znikam.
2007-09-05 (11:46)

status nowy grac
Data rejestracji: 2007-08-31 00:00:00
Ilość postów: 39

2847
wpis nr 105 002
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Zen - niestety sprawa nie jest spowodowana lenistwem tylko brakiem czasu. nie chce niczego naduzywac. poprostu pytam sie i powtarzam jesli cos bylo omawiane w duzym stopniu to prosze napisac ze tak bylo. chociaz uwazam ze wracanie do starych watkow tez jest dobre. ale dzieki za wytlumaczenie \"spacji\" i prog.

Do Nowydonowego

oczywiscie ze filtry zwiekszaja moje szanse poniewaz jesli uzyje filtr ktory sprawdza sie np. 80% razy czyli tylko 1 na 5 sie nie sprawdzi a eliminuje mi pare milionow kombinacji to sytuacja jest prosta.
2007-09-05 (12:28)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 105 011
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Popieram NowegoDoNowego w całej rozciągłości. Niestety, taka jest prawda. Jasze strasznie dużo wie, ale ... po losowaniach. Jakież To on ma nastawy w Multiliczbach. Cuda! Ale po losowaniu! Pozdrawiam

nocna mara

--------------------------------------------------------------------

W tym forum z wielu postów można było wyciągnąc wiele wniosków.

Nawt z niektórych ble,ble,ble jeśli czytało sie wierszami.

Z wczorajszego postu nocnej mary(pewnie typy snią mu sie po nocach hi,hi)

wyciagnąlem jeden wniosek.

Nie warto dzielic sie swymi spostrzeżeniami o ciekawych wynikach analiz PO losowaniu.

A przeciez ukazywalem ciekawe i zaskakujace czesto wyniki ale nie by pokazac mądrość PO losowaniu.

Nie ma takiego mądrego PRZED losowaniem.

Pewnie... ,wczorajsze losowanie dajace 10/20

z dwóch dwudziestek mozna bylo także przedstawić PRZED losowaniem.

Ilość kombinacji 28.

Przestaw kolejnosci rowniez 28

Razem 56 kombinacji po 9 zakladów a wiec 504 zakłady.(mozna powiedziec 56 graczy i kazdy zagra po 9 zakladów)

Na nastawach jakie wielokrotnie przedstawiałem ,a ktorych uzywam zarówno PRZED jak i PO jeden z tych graczy w 9 zakladach trafia 7/7 przy 10/20

3 6 8 60 63 65 68

Takie trafianie 7/7 opisałem kiedyś w Ksiedze Pasko i u angusa.

Stare metody są do dziś aktualne.

I to ostatnia wskazówka opisana PO losowaniu.

Bo PO losowaniu wszyscy stajemy sie madrzejsi ,szkoda że nie wszyscy te madrość chcą wykorzystywać następnie już PRZED losowaniem.

Nigdy ,ale to przenigdy nie podam już nic PO losowaniu.

A PRZED losowaniem ,mam te same rozterki co wiekszość ,ale potrafie wykorzystac mądrość zdobytą PO losowaniu.

------------------------------------------------------------------------

Pewna wiara głosi....

-Nie ma boga nad Allacha

a Mahomet

Prorok Jego.

Wiara nocnego marka i mu podobnych głosi......

-Nie ma boga nad Typera

a Przypadek,

Prorok Jego

2007-09-05 (12:32)

status zen

190
wpis nr 105 012
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gwoli sprawiedliwości należało by sprostować wpis No.

W części dotyczącej programu Mariusza . Jest tu duże przejaskrawienie - a On jest na tym punkcie dość drażliwy ..

Myślę że jeśli będziemy tonować soje wypowiedzi nie będzie ciężar dyskusji przenosił się na osoby a na problemy a o to chodzi .

.

Nowy Grac możesz iść sobie tu http://multilotek.vdd.pl/ i spróbować zrozumieć o co tam chodzi jeśli będziesz w stanie to pojąć to \"zasymilujesz\" się tam może coś Ci się uda .

Mnie osobiście to nie przekonuje -mam barierę psychologiczną nie do pokonania dlatego być może oceniam te teorie jako nierealne .... lub zupełnie podobne w konstrukcji do tego co mi oferuje Lotto Cad . Tu mam na myśli zupełną analogię KLASTROW W.Jarzęckiego .do N-tych wymiarów Mariusza

Znalazło by się jeszcze kilka wspólnych rozwiązań nawet Sieci Neuronowe W Lotto Cadzie Też mamy zaproponowane sieci neuronowe w skryptach . .....

Wychodzi na to że za mało życia na to aby to wszystko ogarnąć a tu jeszcze trzeba po kilka razy pisać to samo bo ktoś się leni by poszperać na stronach internetowych ;-o)))

P.o.z
2007-09-05 (12:43)

status nowy grac

2847
wpis nr 105 014
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zen, powtarzam poraz kolejny ze to nie jest lenistwo bo gdy mam wolna chwile i dostep no internetu (nie zawsze mam) staram sie \"nadrabiac zaleglosci\" i sam dobrze wiesz ze troche tego jest. Ale chyba juz wyrobilem sobie opinie leniwego ciekawskiego chlopczyka . chyba mi sie juz nie uda to zmienic ale i tak doceniam kazda odpowiedz. A co do tych sieci to nie zbyt to mnie przekonuje - moze bo duza czesc nie rozumiem ale i tak wole kontynuowac to co zaczalem.

pozdr
2007-09-07 (12:54)

status NowyDoNowegoJeszczeRaz
Data rejestracji: 2007-09-05 00:00:00
Ilość postów: 2

2856
wpis nr 105 145
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witaj mowy graczu

i jak? czekasz?

ja czekam z przeprosinami ale nie mogę ich uskutecznić

czyli dalej nic

można się uśmiechnąć czytając o podziale na dwie mądrości

a) mądrość PRZED losowaniem

b) mądrość PO losowaniu

dodatkowo są to mądrości różne!? (dobre…owszem kwalifikuje się to do przyznania nagrody, ale w innej dziedzinie)

można się zasmucić gdy czytam że „Nie ma takiego mądrego PRZED losowaniem.”

czyli wynika z tego że nie warto rozmawiać, analizować to co PO skoro RZED wszystko traci sens

można się zafrasować i zniesmaczyć widząc dalsze ble, ble, ble podpierane jakimiś zaszłymi ble, ble, ble

chyba się pastwię nad bliźnim… przepraszam

zostawmy to wszystko i nie wracajmy do tematu - sprawa jest aż nadto jasna

nie po to co wyżej piszę do ciebie nowy graczu

mam ważniejsze pytanie

zafrapował mnie twój wpis dotyczący filtrów

i cały czas myślę o tym co napisałeś

Do Nowydonowego

oczywiscie ze filtry zwiekszaja moje szanse poniewaz jesli uzyje filtr ktory sprawdza sie np. 80% razy czyli tylko 1 na 5 sie nie sprawdzi a eliminuje mi pare milionow kombinacji to sytuacja jest prosta.

80% z 13.983.816 to 11.187.053 kombinacji, a ty piszesz o paru milionach kombinacji

czy możesz w kilku słowach przybliżyć temat

w kilku słowach opisać konstrukcję tego filtru

jeśli oczywiście uznasz że warto się podzielić z uczestnikami forum swoim doświadczeniem

może okaże się że to właśnie ty znalazłeś właściwe rozwiązanie?

pozdrawiam

2007-09-07 (13:31)

status nowy grac

2847
wpis nr 105 147
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

troche inaczej to rozumiem, tzn nie biore to wszystko tak matematycznie. te procenty bardziej traktuje jak ilosc dobrych losowan. np. jesli filtr ma 70% skutecznosci to znaczy ze na 10 losowan 7 bedzie pasowalo do mojego filtru czyli w tych 7 losowaniach nie bedzie tych ukladow co wyrzucilem. a w 3 losowaniach wypadna liczby ktore czesciowo lub calkowicie zostalo odrzucone przez filtr. Zaznaczam ze ja uzywam filtry do trafienia 6 bo nawet jesli filtr odrzuci uklad co faktycznie wypadl to i tak czesc liczb moze wypasc (trojka, czworka).

Najprostszy filtr to chyba ilosc parzystych i nieparzystych liczb w 1 losowaniu.

z ostatnich 4411 losowan wynika ze uklad:

3:3 (czyli 3 parz i 3 nieparz) wystepowalo 35%

2:4 - 25%

4:2 - 22%

1-5 -9%

5-1 - 7%

0-6 - 1%

6-0 - 1%

3:3 jest 4655200 ukladow

2:4 jest 3491400 ukladow

4:2 jest 3187800 ukladow

a reszta to 2649416 ukladow

zakladajac filtr (dosc obszerny) ze bedzie albo 3:3, 2:4 lub 4:2 mam 82% trafienia takiego ukladu czyli ponad 4 na 5 losowan bedzie dobre. a tym sposobem wyeliminowalismy 2649416 ukladow.

Oczywiscie nadal nam zostaje DUZO. a co mozna dalej robic? no mam 2 pomysly albo stosowac \"ostre\" filtry czyli ok .25-30% skutecznosci ale zostaje nam \"tylko\" pare milionow ukladow (np. zakladamy ze bedzie 3:3 czyli 35% i 4655200 ukladow) i laczacyc rozne filtry ze soba albo grac ostroznie i tez laczyc filtry. A jak je laczyc? dobre pytanie. jeszcze dokonca niewiem.
2007-09-07 (14:28)

status zen

190
wpis nr 105 152
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nowy Grac moim zdaniem /w przeciwieństwie do innych znawców choć ja za znawcę jeszcze się nie uważam .../ to DALEJ FILTRUJ !!!!

1) liczby kolejne 7,8,9, 11,12,13, itd itd. poszukaj ile masz takich przypadków

2) liczby w kolumnach i wierszach magicznego kwadratu 7x7

czy dużo widziałeś takich przypadków aby padły

1, 8,15, 22 ,29, 36,43 ???? a nawet 1 ,8, 15,

Te filtry \"zachodzą trochę na siebie ale to nie przeszkadza jeśli filtrujesz tym samym filtrem po prostu więcej jak trzeba nie wytniesz !!!!

3) Czy spodziewasz się że może paść tym razem ta sam piątka z sześciu już trafionych w historii ? Dużo było takich przypadków ????

Naprawdę masz filtrów dużo przeczytaj moje inne wpisy sprzed kilku dni

Cholera wcinam się w temat skierowany do Jaszego i to jeszcze wbrew jego poglądom na filtrowanie !!!!

Muszę uważać bo szeryf jest szybkostrzelny ;-o))

P.o.z

2007-09-07 (15:53)

status nowy grac

2847
wpis nr 105 160
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

dzieki Zen. nie mam zamiaru zostawiac filtry bo uwazam ze to jest najlepsze wyjscie tylko nie wiem do konca jak to wszystko polaczyc. tzn jesli 1 filtr daje mi np. 80% , drugi 60%, trzeci ilestam to tez jest mala szansa ze wszystkie beda spelnione naraz. W tym tkwi problem moim zdaniem. oczywiscie ze piatki bardzo bardzo rzadko sie powtarzaja. i takich innych zaleznosci jest DUZO. a co do tematu to zauwazylem ze wiekszosc tematow zaczynaja sie od tematu A a i tak wiekszosc postow sa o temat B bo dyskusja powoduje ze tor myslowy sie zmienia. i tu sie pojawia problem z wyszukiwarka bo ona chyba wyszukiwuje tylko po tematach a nie postach.
2007-09-07 (18:52)

status Jasze

25
wpis nr 105 182
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2007-09-03 (22:47)

Jasze

A typowalem w D. kiedys tak....

2007-02-19 (11:59)

Sir Jasze

Co to jest autostrada 724 ???

Opis ze szczególami .....

------------------------------------------------------------------------------------------

Nowy do nowego czyta uwaznie moje ble,ble.

Choc mam dobra pamiec i pamietam mój wpis o autostradzie to za chiny nie pamietałem gdzie to wpisalem.

Świadczy to o tym ze kolega nowy do nowego musial we mnie zainwestowac bo ie podejrzewam go o lepsza pamiec odemnie.

Ta inwestycja polegała na tym ze kupił sobie kajecik i zaczał moje posty przepisywać.

Kolega Mariusz mial swój słynny ołówek(bo długopis ja rozslawiłem) wiec nowy do nowego przepisywał pewnie tym samym ołowkiem bo to ołówek z gumką i mozna było powycierac wszystkie ble,ble.

Bo z dań miesnych to najlepszy jest ołówek z gumką.

Kolega M nigdy nie podał zadnego typu przed losowaniem ani po losowaniu.

Bo u niego zawsze przed losowaniem jak i po losowaniu wypada zawsze ta sama ilość piatek.

W dzisiejszym losowaniu mozna sobie z pewnościa wygrać na dwie dziesiątki przynajmniej 5/6 jak nie 6/6 w kilku zakladach.

PO losowaniu okaze sie czy to były te właściwe he,he.

Mam podac wszystkie warianty....przeciez to kazdy sobie wyliczy ,rzecz w tym by wybrac ten wlasciwy.

Czekamy kolego n do n ,jeszcze jest duzo czasi i ciagle jest PRZED losowaniem.
2007-09-07 (22:01)

status Nimoraj
Data rejestracji: 2006-04-22 00:00:00
Ilość postów: 1197

1940
wpis nr 105 208
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie odpowie

Bo autostrada,to na pewno nie jest tą autostradą,którą pokazywali w telewizji( 500m ,za 10 lat budowy).To nie ta inwestycja.

A do tego trzeba wiedzieć,których typerów trzeba uwzględnić w budowie takiej autostrady,co prawda są to proste typy,ale chybione inwestycje,jakoś się nie za bardzo zwracają,a o zyskach wtedy należy zapomnieć.

Kto,tam w dzisiejszych czasach ma czas zajmować się prostymi rozwiązaniami.

Na dzisiejsze czasy najlepszy jest program,za 37 500 + vat,który poda wylosowane liczby nawet gdy losowanie się nie odbędzie,a w maszynie nie będzie kul do losowania.

2007-09-07 (22:39)

status Jasze

25
wpis nr 105 212
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szkoda ze nie podal przed losowaniem.

Ludziska mieliby po pare 5/6 za glupie 10 zl.

I to w kilklu wariantach.

P.S

A pamieci to on tez chyba nie ma.

Zapomnial hasla do nicku ,,nowy do nowego,, wiec zmienil na ,,nowy do nowego jeszcze raz,, i zapiasal w swym kajecie.

Na jakis czas...pozdrawiam.
2007-09-07 (23:48)

status NowyDoNowego
Data rejestracji: 2007-09-04 00:00:00

2853
wpis nr 105 218
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

test pamięci

tradycyjnie ble, ble,ble

tradycyjny bełkot

tradycyjne \"pudło\"
2007-09-08 (20:18)

status Jasze

25
wpis nr 105 275
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zafrapował mnie twój wpis dotyczący filtrów

i cały czas myślę o tym co napisałeś

czy możesz w kilku słowach przybliżyć temat

w kilku słowach opisać konstrukcję tego filtru

jeśli oczywiście uznasz że warto się podzielić z uczestnikami forum swoim doświadczeniem

może okaże się że to właśnie ty znalazłeś właściwe rozwiązanie?

Nowy do Nowego

------------------------------------------------------------------------------------------

3 11 21 35 45 48

Te liczby wylosowano w Duzym ostatnio.

Poniewaz brak odpowiedzi...ja jej udziele.

PO losowaniu uzylem nastepujacych filtrow.

Kazalem filtrom odrzucic trzy rzedy poziome i dwa pionowe.

Z pionowych kazalem odfiltrowc rzad 4 i 6 a z poziomych 1, 2 i 5.

Odpadlo nagle 29 liczb.

Nastepnie kazalem odfiltrowac z 1,2 i 3 kwadratu wszystkie parzyste a z ,,krzyza,, rowniez parzyste.

No i oczywiscie liczbe 25 bo to tylko taki...drazek holowniczy ,oczywiscie zapasowy.

Potem jescze kilka jedynie slusznych filtrow i program zredukowal wszystkie prawie 14 mln.kombinacji do jednej

oto te liczby...

3 11 21 35 45 48

jak widzisz szybko latwo i przyjemnie ,nalezy jedynie PRZED losowaniem uzyc wlasciwych filtrow.

Pozdr.

2007-09-08 (21:57)

status NICK
Data rejestracji: 2007-09-08 00:00:00

2865
wpis nr 105 288
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czytając ciebie Jasze nieraz przestaję się dziwić Mariuszowi że cię nie znosił.

Filozof z Białej Podlaskiej.
2007-09-08 (22:08)

status Jasze

25
wpis nr 105 289
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nic nowego nie odkryles,te wpisy sa przeciez do niego kierowane nie do innych.
2007-09-08 (22:26)

status NICK
Data rejestracji: 2007-09-08 00:00:00

2865
wpis nr 105 292
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kompleksy najlepiej leczyć u psychologa a nie na forum
2007-09-08 (22:45)

status Jasze

25
wpis nr 105 294
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nic nowego nie odkryles,chodze do niego codziennie.
2007-09-09 (10:08)

status mirek77335
Data rejestracji: 2004-11-03 00:00:00
Ilość postów: 2665

450
wpis nr 105 304
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ha...!!! Jasze toś mi tu z Białej???

Co roku tam jeżdżę do rodzinki
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina