Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 50 51 52 ... 175 176 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | DL Duży Lotek |
2008-07-15 (20:28)![]() Data rejestracji: 2007-02-12 Ilość postów: 370 ![]() | wpis nr 145 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam DL 15.07.2008 12 liczb: 4,10,11,19,20,24,31,35,41,42,47,49 |
2008-07-15 (21:19)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 145 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czak Niech każdy pisze co chce I TY TEŻ OCZYWIŚCIE . Są ludzie predestynowani do typowania , do teoretyzowania ,czy też do innych praktycznych działań Nie wytłumiajmy tego bo WSZYSTKO SIę MOżE KIEDYś PRZYDAć ![]() WSZYSTKO MOżE KIEDYś CZYMś ZAOWOCOWAć Dlatego takie wpisy traktujące o grach przyjmuję z radością ,a umysł mam tak selektywny że nie zwracam uwagi na rożne imponderabilia zwłaszcza kiedy są nie merytoryczne - tyle że przyjmuję je do wiadomości ============================================ Słowo o tym o czym pisze Karamba1 Jeśli tak jest jak pisze to duże osiągniecie bo praktyczna ilość zbiorów dorównała ilości teoretycznie wyliczonej z kalkulatora a nawet lepiej . Jest to możliwe jeśli się przyjmuje pewne założenia i jeśli \"panuje się \" nad liczbami tan wyobrażam sobie że taki zestaw zbiorów nie powinien być constans .Bo jednak jakieś odzwierciedlenie pracy liczb powinno być i chyba należy uwzględniać liczby GORąCE / ZIMNE / oraz MOKRE ![]() W każdym razie mnie cieszy każdy wpis .... nawet błędny bo przy odrobinie dobrej woli współużytkowników tego forum można wiele sobie wyjaśnić . P.o.z |
2008-07-15 (21:23)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 145 927 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Ja sadze ze caly czas wystepuje pewne nieporozumienie i nie zrozumienie istoty rzeczy. Nikt nikomu nie broni dzielic sie wiedza za \"darmo\" ja to robie i wielu innych. Jednak sa rzeczy ktore maja dla wielu jakosc wartosc nie tylko intelektualna , ale i finasowa. Nie dobrze jest jesli ktos cos przedstawia co dla niego ma jakas wartosc i potem to jest ujete bez pytania w jakims platnym programie. Jesli ktos to zaznacza (ochrona praw autorskich) , to nalezy to uszanowac inaczej jest to poprostu kradzierz. Ja napisalem prosbe, Administrator sie nie zgodzi. Nie ma problemu. I nie opisuje jak sie postepuje i jak sie buduje systemy , zbiory , itd gwarancyjne. O tych ktore sa dostepne juz pisalem , warte sa nie wiele. Maja pare podstawowych bledow. Nie musze tego rozumiec i znac intecji Administratora dlaczego sie nie zgodzil. Nie zostalem poparty w wystarczajacy sposob przez userow Forum. I to jest OK. O to nie mam do nikogo pretensji. Jedynie co to troche przyznam ze tego nie rozumiem. Ale widocznie nie musze. Czego nie rozumiem ? Ano tego ze opluwac sie mozna , a na jakis czas umiescic sadze ciekawe rzeczy nie. (Ciekawe dlatego ze czytam to co piszecie i widze problemy w ktorych moglbym juz dawno pomoc.) Potrafi to ktos wytlumaczyc i zrozumiec ? Ja nie. I w tym kontekscie dla mnie to jest dziwne. Jesli by na Forum bylo OK i napisalbym taka prosbe do Administratora na umieszczenie na czas okreslony moich i nie tylko moich prac na co mialem zgode autorow i wspolautorow i dostalbym odpowiedz odmowna to bym nawet bym nie pisnal. Bo dlaczego ? Taka forme prowadzenia Forum ma Administrator i to jest OK. Ale w takim kontekscie ze opluwac sie mozna , a spenic mojej prosby nie , to jest to dla mnie niezrozumiale. To nie zmienia faktu ze nie mam wylewac swoich jak to napisales zali do Administratora. Te zale sa zwiazane ze sposobem prowadzenia Form. Mobibing, opluwanie sie nawzajem, nie stosowanie sie do tz. Netetykiety, itd. I tu mam prawo wytykac to Administratorowi. Poniwarz to Forum jest ogolnie dostepne i w PL obowiazuje prawo ktore dokladnie reguluje , prawa Admninistratora i jego odpowiedzialnosc za udostepnienie niedozwolonych komentarzy internetowych. Wiadomo ze powszechnie duzo ludzi mysli ze internet jest anonimowy i ze mozna sobie na to pozwalac. Tak nie jest. I w takich przypadkach za zgloszenie np. na tym Forum naruszenia tz. Netetykiety , paragrafow nie bede kolejny raz wypisywal, Admninistrator na prosbe zglaszajacego musi skasowac wskazany wpis jesli zachodzi podejrzenie o naduzycie okreslonych paragrafow KC i KK. Jesli tego nie robi to sam odpowiada za to ze umozliwia takie wpisy, nie raguje na zgloszenia nauzyc , itd. Administrator podal mi przyklad onet.pl ze tam rzucaj na lewo i prawo miesem , itd. Tak tylko ze Administrator na zgloszenie przez czytelnika Forum , Chat, itd, musi zaragowac i skasowac i jak kazdy pewnie zauwazyl bardzo czesto sa skasowane wpisy. Wynika to z tego ze ludzie zglaszaja takie naruszenia. Ja tu na Forum zglosilem takie naruszenie i Administrator nie zrobil nic, kompletnie nic. A jego obowiazkiem jest taki wskazany wpis naruszajacy Netetykiete , KK, KC usunac. A wiec tak jak i autor niedozwolonego komentarza internetowego popada w konflikt z prawem. Staram sie jak moge byc flex, ale w tym wypadku nie zmienie nastawienia i nie zmienilem do zycia. Nie akceptuje tego na Forum ze userzy sie opluwaja i administrator nic z tym nie robi. A nie trzeba wiele i by bylo OK. Panie Czak (i kazda inna osoba) jesli pan akceptuje opluwanie sie i brak reakcji Administratora , to prosze mi napisac \"tak podoba mi sie to\". Jesli nie, to prosze napisz - nie podoba mi sie to. Administrator zrob cos z tym. Bo to sie systematycznie co jakis czas powtarza. Tlumaczenia ze technicznie to jest niemozliwe, ze brak czasu , ze musialby ktos siedzec i analizowac kazdy wpis , itd sa dla naiwnych. Reguly w necie sa wszedzie takie same i nikomu nie zabieraja wiecej czasu niz czasem tylko 5 min dziennie, lub wcale. Wracajac do spraw merytorycznych. No zadko sie zdarza opis jaka metoda zostala uzyta przy tworzeniu zbiorow. Moglbys mi wskazac w tym gaszczu taki wpis ? Chetnie sie do niego odniose. Ja zazwyczaj znajduje tylko tasiemki zbiorow do testow virtualnych i praktycznych w grze. W/w testach widac tego efekty. Ale moze ja cos przegapilem ? Wiec chetnie sie odniose do tych opisanych. Dlatego tez napisalem ze nalezy zaczac od podstaw tworzenia zbiorow, systemow. Taka podstawa sadze ze sa zwykle zbiory gwarancyjne. Bo dalej na takich zbiorach mozna opszec sie i budowac dynamiczne. Ja nie sadze ze mozna od tak sobie poprostu zloty strzal zrobic i bedzie super. Owszem bedzie , ale jednorazowo. I mam takie wrazenie ze 99,99% tu na forum w ten sposob sie realizuje. Czyli szuka zlotego strzalu , na ktory najprawdopodobniej i tak nie zagra. Dlatego tez sugeruje do tego troche inne podejscie. Czyli najpierw podstawy , logiczne i uzasadnione. Konkretnie: No mam pytanie dlaczego zwykle wszedzie dostepne systemy gwarancyjne sa nie najlepsze i ich skutecznosc jest niewielka ? Co jest bezposrednia tego przyczyna ? Karamba ps. przepraszam za bledy, ale ....... |
2008-07-15 (21:53)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 145 930 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba 1 przyznam się że nie rozumiem tek postawionego pytania . cyt >> Konkretnie: No mam pytanie dlaczego zwykle wszedzie dostepne systemy gwarancyjne sa nie najlepsze i ich skutecznosc jest niewielka ? Co jest bezposrednia tego przyczyna ? << Ja odpowiem tak . jest system gwarancyjny spełniający moje oczekiwania jeśli nie mam lepszego po prostu go biorę i po sprawie{ bo nie mam wyboru} . Jeśli mam 25 liczb i godzę się na to by np w DL zapewnić sobie zmniejszenie ilości kombinacji z zachowaniem gwarancji 5 trafnych i to mi się dodatnio bilansuje więc decyzja oczywista. Jeśli w obiegu pokażą sie systemy gwarancyjne bardziej uszlachetnione ale bez zbyt wyszukanych warunków do spełnienia to oczywiście je zaakceptuję . Proszę o jakieś przykłady na konkretnych parametrach systemów może zrozumiem bardziej Twoje intencje. P.o.z |
2008-07-15 (21:53)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 145 931 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen- jest tak jak pisze. I jest tez osoba ktora moze to potwierdzic. Bo kiedys przez moje niedopatrzenie (lenistwo) dostala rozwiazanie \"Zagadki Swiatecznej\". Ale widze ze od dwoch chyba juz lat milczy jak grob. Ja to rozumiem, ale ja kiedys napisalem ze to jest wystawione na pozarcie , czyli na to zeby to zostalo przez Was rozwiazane. Zen to jest podstawa i jest to rozwiazanie statyczne. Chodz mozna ulozyc takie zbiory na wiele sposobow. Nie wiem co bys zrobil musi byc na 100% 5 lub 6 w minimum w jednym ze zbiorow. Nie ma innego wyjscia. (To nie \"bajka\" i czary, ten kto czytal \"bajki\" , to wie jak to zrobic.) Czasem jest tak ze jest tego duzo wiecej. A to juz dodatkowy bonus od \"losu\". ( I ta sytuacja tez ma swoje uzasadnienie). Wiec w tym przypadku nie potrzeba zadnego ryzyka z jakimis tam zimnymi , goracymi , umytymi , brudnymi liczbami, itd. To wogole nie musza byc liczby. (doswiadczenie z kulami czerwonymi i bialymi) , to moga byc poprostu zwykle papierki, kredki, cokolwiek. Ja uwazam ze zeby cos potem dalej z tym robic trzeba miec fundament. Nikt domu przeciez od dachu nie stawia. Spojrz na to tak, wszyscy chca miec dach i od juz kilku lat to obserwuje, a nik nie stara sie mniec fundamentu. W efekcie jak myslisz kto ma wieksze sukcesy i gotowy dom ? Wiec z obserwacji i autopsji , widze ze warto to ruszyc, chodz juz dawno sie tym nie zajmuje. Widze ze jest paru nowych ludzi ktorzy zbiorami \"rzucaja\". Tak zartobliwie mowiac: skoro \"zen\" jest mistrzem swiata w Filtrowaniu , to ja moglbym sie nazwac nieskromnie bogiem zbiorow , nie ujmujac Bogom , Bozych wlasciwosci. Az takie trudne to to nie jest zeby Bozym bylo. Ale w necie ni widu ni slychu o tym. Karamba |
2008-07-15 (23:38)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 145 951 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba na Boga ... jest wielu pretendentów w dziedzinie systemów skróconych. NA myśl w tej chwili przychodzą Jasze Trebor ostatnio 777CH A jeśli do tego dodam Kmicica tego od Lotto Cada To mamy dość szeroki przekrój przeróżnych umiejętności w tej \"działce \" Nie wiem czy znasz Lotto Cada możliwości sprowadzania zbiorów do zredukowanej postaci. Ale przyznaję w tym wycinku który Ty propagujesz nie wiem jak są mocni ale myślę że każdy z nich niezgorzej radzi sobie z tym tematem . Ja niestety nie jestem w tym mocny moja rola sprowadza się do prostego użytkowania gotowych wzorców . Nie czuję tego bluesa .;-o)) Karamba 1 jeśli gra Express Lotek jest jedyną grą na świecie to ja rzeczywiście jestem POTENCJALNIE mistrzem świata ;-o)) w filtrowaniu Expressa . P.o.z |
2008-07-16 (02:50)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 145 960 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen z tym Bogiem to przeciez napisalem ze zartuje. Ja nie mam takiej potrzeby zeby byc mistrzem, Bogiem , itd. Mi wystarczy to kim jestem. Po za tym juz napewno nie od systemow skroconych. Jesli juz to od \"zbiorow\", to troche inna procedura skracania, dajaca inne efekty. Ale i w systemach skroconych tez mysle ze bym niejednego producenta takowych zaskoczyl. Ale do rzeczy. Ja nie widzialem i nie przeczytalem zadnej propozycji , zarysu systemow stworzonych przez w/w Panow. Owszem widzialem takie ktore sa ogolnie dostepne i chyba oni takie podawali podpisujac sie pod nimi, bo tez nie zauwazylem zeby byl dopisek kto jest autorem. Nawet Administrator kiedys napisal artykul o trojkach podal system i nie napisal kto jest autorem. Dopiero po mojej interwencji dopisal. Ale i tak juz wczesniej z \"dylang\" o tym pisalismy. Ja juz wielokrotnie podkreslalem maja one pewna wade, mimo ze sa gwarancyjne. Konkrety: Maly przyklad wadliwosci i nie najwazniejszy. Zen- co Ci da 25 liczb i do tego powszechnie znany system gwarancyjny ? Nie wiele. Wiekszosc z tych piatek gwarantowanych DL 6/49 to sa piatki ktore dokladnie sie lapia na usuniecie w powszechnie stosowanych Filtrach i to z tz. dobrymi ustawieniami. Zacznij ustawiac zle bedziesz mial wiecej korzysci. Naprawde nie zartuje. Sprawdz sam. Zaiste , ale tak sie dzieje w przewazajacym procencie z tymi gwarantowanymi 5. Dla tego miedzy innymi maja one takie slabe wyniki. (te systemy) Bezposrednia przyczyna sa po prostu konstuktorzy ktorzy komplenie nie zwrocili i nie zwracaja na to uwagi. To sa proste rozklady ktore zaczynaja sie od 01 02 03 04 05 06 i nastepny kolejny numer. Nic nie zmieni ze podstawisz w to inne liczby. Wiec jaki moze byc z tego pozytek ? No nie wielki. Chyba ze bedziesz gral Full i zawsze w taka 25 w ktorej jest na 100% min 6. Ale to przeciez tylko pobozne zyczenie. W rzeczywistosci jak sam i wielu innych widza tak nie jest. Po za tym co da jedna gwarantowana piatka. Czesto nie wiele. Trzeba zrobic tak zeby ich bylo mni np. 25 sztuk. Ja nie mam nic przeciwko takim systemom, ale uwazam ze powinna byc jakas swiadomosc tego co sie uzywa i co sie otrzyma od takiego systemu. Dlatego tez to nie przeszkadza zadnej Firmie prowadzacej gry losowe. Ich to smieszy i wrecz cieszy byc moze. Nie wiem. Mnie takie systemy przyznam troche smiesza. Jesli chodzi np. o czesto wymieniany przez Ciebie Lotto Cad, ja go nie mam i nie bede go nigdy mial. Ale przeczytalem na stronie co on potrafi. Mi to wystarcza. Zeby powiedziec uprzejmie - nie dziekuje. Ja wiem jak LC redukuje zbiory. To ta sama pomylka czyt. wyzej. Jesli jest inaczej to prosze przedstaw mi maly przyklad. Moim zdanie to nie tak. LC nie jest wstanie z \"sensem\" zredukowac zbiory. Nie ma takich procedur tam. Te co sa to wiesz co one robia. Juz lepiej jest rzucac kulkami samemu losowo. Wyprobuj zobaczysz ze lepszy efekt. Nie ma co sie wstydzic rzucanie kulkami to najlepszy generator losowy na swiecie. W dodatku za darmo. Zaden ze znanych Tobie programow tego lepiej nie zrobi. Ja nie znam tych Panow co wymieniles , nie wiem dokladnie co robia, widze tylko to co proponuja. A proponuja cos konkretnego ? Jesli tak to napisz, podaj przyklady. Sam sie przekonasz ze nie maja metody ktora powiedzmy na 99% gwarantuje skuteczna redukcje systemow skroconych lub tez zbiorow. Oni potrafia to co wyzej napisalem i to co Ty sam robisz. np. uzywajac Filterkow np. Sum lub jakiekolwiek inne. Efekt jest taki ze w znakomitej wiekszosci te filterki sluza do usuwania tego co nie powinny usuwac. A tak sie dzieje jak juz wyzej napisalem ze wzgledu na zle konstrukcje systemow. Porazajace , parddoks , ale moim zdanim tak jest. Nie jest tez inteligente podejscie w zwiazku z powyzszym zmienic ustawienia Filterkow na odwrotne. Czytaj - co Ci po jednej \"gwarantowanej\" piatce ? W zbiorze gdzie pada 6 (zagadka swiateczna) masz oprocz niej wiecej niz 10 patek. Kombinacji jest sporo , ale to inna historia. I tak ta historia konczy sie tym ze jest wiecej niz 10 piatek. Ja znam dwoch panow z PL co w tej materi maja cos do powiedzenia. w dodatku jak twierdza jeszcze nigdy nie grali w Lotto. Ale nie trzeba nikogo znac , itd. wystarczy samemu ruszyc glowa, lub tez wiele glow moze wspolnie to zrobic. Tz ten fundament , poczatek. Karamba |
2008-07-16 (09:21)![]() Data rejestracji: 2008-07-16 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 145 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Panie Czak (i kazda inna osoba) jesli pan akceptuje opluwanie sie i brak reakcji Administratora , to prosze mi napisac \"tak podoba mi sie to\". \" No tak ale autor tych slow nie pamieta jednej rzeczy. Mozna mniemac po wczesniejszych wywodach ze zniknie na amen. No coz lubi gosc sie wymadrzac tylko i honoru nie ma za centa. ![]() |
2008-07-16 (09:32)![]() Data rejestracji: 2006-10-05 Ilość postów: 7133 ![]() | wpis nr 145 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Po losowaniu wtorkowym - 4,13,20,22,35,40 Maniek50 - 3/12 Czak - 3/12 Krysia - 2/12 andy6908- 1/14 - 1/19 Mat(stare) 2/12 Pozdrawiam |
2008-07-16 (10:42)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 145 985 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zenon- jesli napisalem cos nie tak z czym masz prawo sie niezgodzic to napisz co, zacytuj. Ja sadze ze jak pojdziesz do lekarza i powie Ci ze masz zapalenie pluc, to powiesz mu panie doktorze niech sie pan nie wymadrza ? Chyba cos nie tak. Honoru bym nie mial gdybym zmienial nick tak czesto jak Ty to robisz. Napisz konkretnie jaki masz interes w tym zebym nie pisal , bez wzgledu czy sa to wpisy merytorycznie , czy tez dotycza spraw \"porzadkowych\" na Forum. Czego sie boisz ? Bo sadze ze sie czegos boisz. Ja sadze ze nie jestes jedyny ktory by chcial zebym zniknal na amen. No przykro powinno byc Tobie, ja sam o tym decyduje czy pisze , czy znikam , itd. Nie sadze zebys Ty i pare innych osob mialo jakikolwiek wplyw na to. A co tu ma do rzeczy honor ? Tego nie wiem. Moze sadzisz ze mozna kogos \"opluc , oczernic zdyskredytowac, itd\" i ktos taki powinien sie uniesc honorem i zniknac na zawsze ? Ja uwazam ze po to jest prawo zeby z niego korzystac. I nalezy to robic, to tak samo jak by Tobie ukradli samochod. Uniesiesz sie honorem i nie pojdziesz zglosci kradziezy ? To ta sama skala , tylko czego innego dotyczy. Po to sie ma glowe zeby myslec, korzystac z niej i dzielic sie swoja wiedza , itd. Wiec napisz z ktorymi moimi jak to napisales wymadrzeniami sie nie zgadzasz. I uzywaj swojego stalego nick, miej troche wiecej odwagi cywilnej. Ja jeszcze nie zaczolem sie jak to piszesz sie wymadrzac. Od trzech lat jakosc tu na tym Forum nie bylo okazji. Poki co pisze o raczej sadze podstawowach sprawach, bo czytajac to Forum i inne mysle ze od tego trzeba zaczac. I cieszy mnie ze sa osoby ktore z tego potrafia skorzystac i wiem ze niektore bardzo skorzystaly. To mnie naprawde cieszy. Czuje sie wtedy wartosciowym czlowiekiem, docenionym , spelnionym , itd. I nie mam w tym zadnego interesu finasowego. Czego Tobie i wszytskim zycze z calego serca. Karamba |
2008-07-16 (11:53)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 146 006 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba 1 , a ja na Boga użyłem celowo dwuznacznie ;-o)) A uważam że do póki Ty nie przedstawisz w sensie ogłosisz czegoś lepszego niż wymienione przeze mnie autorytety /dla mnie / w tej dziedzinie to nie masz prawa dezawuować ich osiągnięć a ja z kolei z wielką rezerwą odnoszę się do Twoich deklaracji o nadprzyrodzonych Twoich możliwościach . Jeśli chodzi i dokonania jakie mają za sobą wymienieni przeze mnie to Wpisy Jaszego masz na tym forum Trebor znany pod innym nickiem jako Land wyciągnął na światło dzienne kilka systemów poza tym z osobistych kontaktów wiem a raczej przeczuwam możliwości twórcze Trebora w dziedzinie systemów. O Kmicicu nie wspomnę masz możliwość zobaczyć część jego twórczości w postaci programu a dodatkowo poszperaj w sieci /grupy dyskusyjne +Totomania itd / Twoja postawa wobec Lotto Cada nieco mnie rozwesela ; bo jak można stwierdzić że coś jest \" be\" kiedy się tego nawet nie spróbowało . To jakby : >>Nie lubię kawioru bo z opisów smaku wynika że jest nie dobry << No ale różni są ludzie . Różne są gusta.... Na razie realnie oceniając to Ty Karamba 1 masz dwa osiągnięcia w postaci ZAGADKI ŚWIĄTECZNEJ i tematu ciągniętego przez Dylonga Dawid & Goliat jak na człowieka nie doceniającego osiągnięć wymienionych przeze mnie to nie uważasz ze to trochę za mało ? Ale mamy czas ... Mam nadzieję że jeszcze coś pokażesz .Mam nadzieję ze nie będą Cię denerwować rożne zeny i Zenony ., Po prostu nie zwracaj na to uwagę rób swoje |
2008-07-16 (13:20)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 146 022 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen - Nie zrozumiales mnie. Ja nie podwazam wartosci tych osob. Jestem przekonany ze sa to wartosciowe osoby. Prznajmniej mam taka nadzieje i maja one u mnie taki kredyt. Ja tylko oceniam subiektywnie ich dokonania. I tak jak napisalem nie zauwazylem zeby w opisach do programu LC bylo cos napisane o sposobach i mozliwosciach redukcji systemow, zbiorow ktore daja okreslone gwarancje, oprocz tych o ktorych juz pisalem . Typu jedna piatka i po Filterkach jej nie ma bo wiadomo ze nie moze jej byc, poniewaz systemy skracania sa tak zbudowane, a nie inaczej. Nie znalazlem zadnego systemu stworzonego przez Jasze. Jesli juz to tylko takie ktore maja wiadomy blad. Lub polegaja na tym ze juz na starcie musisz wyczarowac np. 15 liczb , a wszycy wiedza ze jest ich 49. I od lat widac ze to nic nie daje. Bo nie moze dac. Co do Trebora - ja nie zauwazylem jego osobistych skutecznych mozliwosci tworczych. I nie kieruje sie przeczuwaniem. Jesli taki wspis jest wraz z opisem jego systemu to prosze wskarz mi go. Chetnie sie do tego odniose. LC, no nie sprobowalem i nie sprobuje. Nie ma tam nic napisane o programie co by mnie zainteresowalo. No chyba ze sa jakies tajne sprawy wiadome tylko nielicznym ze przyciskajac np. guzik czerwony mamy zupelnie inne zasady dzialania softu. Jesli tak jest to potwierdz , wtedy zerkne w ten program. No nie mam nic przeciwko temu ze Cie to rozwesela. To jest OK. Nie wszytsko trzeba smakowac. Czasem warto skorzystac z opisu o daniu serwowanym. Skoro jest napisane w menu ze kotlet jest odgrzewany i rocznik jest 1980 to wiadomo ze nie bede tego probowal , bo sie jeszcze otruje i co ? No dokladnie masz racje sa rozni ludzie i rozne gusta. Ja mam taki gust ze ufam producentom softow i wierze im w to co pisza o swoich programach. I tylko na podstawie ich wlasnych opisow, rezygnuje z proby testowania ich potraw. Ale do samych autorow , osob tu wymienionych ja nie ma zadnych obiekcji. Uwazam ze to dobrzy ludzie , cos robia , staraja sie , itd. Co innego jest moja ocena ich dokonan i ona dotyczy tylko i wylacznie przez nich stworzonych produktow. I to jest moje zdanie i z tym ma prawo sie kazdy nie zgodzic. Zen mnie nie interesuja olimpiada, kto ma wiecj osiagniec. Napisalem co nie co, kto ma ochote i sie tym interesuje to mysle ze skorzysta i sam dzieki mojej pomocy stworzy sobie sam \"system\". Gotowca na lawe nie wywale. Ale moge pomoc osobom aktywnym, tym ktorzy samemu wykazuja przeslanki i zdolnosci na to ze maja szanse \"przetrawic\" calosc i do konca. Tak i to z mila checia. I licze ze od nich byc moze tez sie czegos naucze niekoniecznie zwiazanego z systemami , losem. Na tak po prostu wywalenie co i jak sie nie zgadzam. I jak widzisz konsekwentnie. Ja dobrze wiem ze nawet jesli ktos rozwiaze samemu \"Zagadke Swiateczna\" w zaciszu domowy , to nie wiele mu to da. Z tym trzeba cos dalej zrobic. I tu rozpatrujac teoretycznie widze kolejny problem dla tych co sie tym interesuja. Jaki ? Ano czytajac jakie jest podejscie do zbiorow , mam podejrzenia ze kolejny krok jest jeszcze trudniejszy. Zen - jesli ja nie mam racji jesli chodzi o Filterki. To zrob male zestawienie, doswiadczenie. Wez wszytskie wylosowane kombinacje i utworz z nich wszytskie mozliwe piatki do kazdej wylosowanej kombinacji. Bedziesz mial spora baze kombiunacji w ktorych sa wszytskie trafione i plus wszytskie kombinacje z patkami. Nastepnie usun te kombinacje ktore normalnie sie Tobie mieszcza w Twoim zakresie Filtra np. SUM, ktory zgodnie jak sadze ze statystyka ktora pokazuje Tobie, ile kombinacji, ale 6 liczbowych ma konkretne Sumy. W konsekwencji otrzymasz zbior kombinacji w ktorym jest masa piatek i od kilkunastu do kilkudziesieciu szostek. To sa te ktore Ty wykasowujesz Filterkami. Zobacz ile tego dobra sie pozbywasz w tak banalny i sadze niezbyt przemyslany i wymyslny sposob. To tylko maly przyklad, To tyczy sie oczywiscie wszystkich innych filtrow. Zrob taki zestaw i zaprezentuj go tu na Forum. Ja jak widzisz nie zabiegam o to zeby miec tu jakies osiagniecia na Forum. Wiec tego nie robie , ale proponuje innym. A to wszystko jak sadze ma sens. Mnie tu nikt nie denerwuje. Ja tylko korzystam ze swoich praw. Skoro sa tacy co nie szanuja prawa, no to musza sie liczyc z konsekwencjami. Nie jest tak i nie bedzie ze bede udawal i nie zwracal uwagi ze jest zlo. Tak to sie nie dam znieczulic. Naprawiac calego swiata pewnie nie dam rady , ale tam gdzie w danym momencie jestem bede czynil odpowiednie kroki. I bez wzgledu na to kto to jest, bede bronil takie osoby ktore sa poprostu mobbingowane. I na koncu jestem ja, jesli mnie to spotyka , to ja sobie w powszechnie znany prawny sposob poradze i z tymi ktorzy to robia i z tymi ktorzy umozliwiaja naruszanie prawa. Na ten temat napisalem juz wystarczajaco. pozdrawiam Karamba |
2008-07-16 (16:21)![]() Data rejestracji: 2005-08-20 Ilość postów: 2046 ![]() | wpis nr 146 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba - Jak pamiętasz w dniu 6.01 2007 jako jeden z pierwszych podałem Ci 9 zestawów po 33 liczby do DL z gwarancją 5 w każdym losowaniu, nawet były jakieś gratulacje. Pamiętam ,że rozwiązanie podał też X1, - więc błędnie piszesz, że NIKT nie rozwiązał tej zagadki. To Ty potem zniknąłeś i nie kontynuowałeś zapowiadanej części TYLKO DLA ORŁÓW. Te zestawy podaję: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 25 26 27 28 33 34 35 36 41 42 43 44 49 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 45 46 47 48 49 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 21 22 23 24 25 26 27 28 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 1 2 3 4 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 33 34 35 36 37 38 39 40 45 46 47 48 49 1 2 3 4 13 14 15 16 17 18 19 20 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 45 46 47 48 49 1 2 3 4 13 14 15 16 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 29 30 31 32 33 34 35 36 41 42 43 44 49 5 6 7 8 9 10 11 12 17 18 19 20 21 22 23 24 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 45 46 47 48 49 5 6 7 8 9 10 11 12 17 18 19 20 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Zen - Ja Ci pisałem, że stosowanie filtrów - szczególnie różnych parametrów nic nie daje. Dla takich zbiorów można stosować tylko jedno kryterium wyboru kombinacji do gry, a jakie ? tak jak Karamba nie podam, mogę tylko podpowiedzieć byś przeanalizował np ostatnie 100 losowań w DL w historii losowań i zauważył jakieś prawidłowości. Każdy budowlaniec wie, że są różne rodzaje fundamentów. Dla EX np można stworzyć: 1. 6 zbiorów po 35 liczb z gwarancją piątki w każdym losowaniu. Wg proponowanych przez Karambę kryteriów 2. 5 zbiorów po 30 liczb ze 100% gwarancji 4 trafień i ponad 60% gwarancji 5 trafień. 3. 12 zbiorów po 27 liczb z gwarancją jw 4. 22 zbiory po 24 liczby z gwarancją jw. Podobnie w DL możemy mieć np 4 zbiory po 37 liczb z gw 5 i 60 % szóstki. Też jestem ciekaw dalszego rozwoju tematu, i włączę się jeśli intencje Karamby są takie jak deklaruje. Pozdrawiam |
2008-07-16 (20:08)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 146 060 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Trebor - To prawda co piszesz , ze jako pierwszy wyslales rozwizanie. I gratulacje byly , itd. Jednak wyniklo z mojego lenistwa male nieporozumienie. Podany przez Ciebie system zbiorow nie spelnial zalozen. Czyli na 100% zawsze min jedna piatka lub szostka w min. jednym ze zbiorow nie byla. Twoje zbiory sprawdzilem dokladnie pozniej i wtedy to wyszlo. Dokladnie jakie byly zalozenia, rowniez zacytuje z postu z 2007 roku. Tak zeby nie bylo nieporozumien. Tak samo inni koledzy ktorzy wyslali swoje propozycje zbiorow, nie spelnili postawionych kryteriow. Ja sie poprostu pospieszylem z ocena. To nie zmienia faktu ze masz racje ze probowales i podawales swoje prace i rozwiazania. Wiec nie prawda jest to co napisalem ze nie widzialem Twoich prac. Widzialem. Wiec w tym miejscu Cie za to przepraszam. To ze zniknalem na jakis czas to chyba normalne. Kazdy ma rozne sprawy. Z tego co pamietam bylem wtedy w podrozach tu i tam i zadko zagladalem na Forum. Bezposrednia przyczyna ze nie kontynuowalem czesci \"Tylko dla orlow\" bylo to ze jednak nikt tego nie rozwiazal. Trebor ja sie moge mylic, jak kazdy. Wiec tym razem zrobie to dokladnie i wszytsko sprawdze, postaram sie nie zrobic podobnego bledu. W/w zbiory Twojej konstrukcji dokladnie sprawdze. Mysle ze najlepiej bedzie jesli podam np. jedna kombinacje ktora nie spelnia warunkow. To powinno wystarczyc. Twoje w 2007 wyslane tez mam wiec , w/w i tamte z 2007 porownam i przetestuje , oraz tak jak napisalem podam jedna kombinacje ktora nie spelnia warunkow. Lub podam jakie inne warunki nie zostaly spelnione. Nie chce popelnic drugi raz tego samego bledu , wynikajacego z lenistwa. Jesli Twoje zbiory spelniaja postawione warunki to z radoscia przyznam Tobie racje. I oglosze uroczyscie ze Trebor rozwiazal \"Zagadke Swiateczna\" I oczywiscie masz prawo do czesci \"Tylko dla Orlow\" z czego sie napewno w stosunku do Ciebie wywiaze. No to potrzebuej tylko chwile wolnego czasu i wykonam testy i przedstawie rezultaty. Trebor ja nie mam zlych intecji w stosunku do nikogo, nie mam takich potrzeb. pozdrawiam Karamba |
2008-07-16 (20:16)![]() Data rejestracji: 2006-10-05 Ilość postów: 7133 ![]() | wpis nr 146 063 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Trebor może się zdziwisz ale Karamba nie będzie tu dalej pisał.Oczywiście jego teksty będą ewentualnie dotyczyły spraw ogólnych a nie meritum tematów DL i EXL.Dlatego APEL do Karamby 1 - Karamba odłóż na bok sprawy ziemskie(obrażania się na innych,sprawy opłat za Twoją mądrość,wywyższanie się ponad wiedzę innych,wszelkie złośliwości i przygadywania) a przyłącz sie do grona ludzi,którzy starają się rozpracować DL i EXL.Nie mam zamiaru nikogo i nigdy przekonywać do swoich racji ale jeżeli KTOŚ chce pomóc to POMAGA a nie robi z tej pomocy PROPAGANDY.KARAMBA zobacz ,że zaczęli TU NA TYCH STRONACH poświęcając swój prywatny czas i swoją wiedzę działać różni ludzie - zaproszeni przez nas lub sami się włączyli.Myślę,że Ty również postarasz się przyłączyć udzielając stosownych rad i wskazówek.Koniec APELU. |
2008-07-16 (20:53)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 146 075 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trebor bardzo się cieszę że zabrałeś głos w tym temacie . Jednakże nie rozumiem co miałeś na myśli pisząc cyt >> zen - Ja Ci pisałem, że stosowanie filtrów - szczególnie różnych parametrów nic nie daje << nie dociera to do mnie ... =--------->> Nawiązując dialog z Karambą1 popełniłem pewien błąd zasadniczy . Dla mnie nadal potoczna nazwa rozpisów kombinacji to \"system\" a zdaje się Karamba na myśli miał te bardziej naukowe określenie dla tego co ja nazywam metodą . . Z tego powodu można było odnieść wrażenie pewnego dysonansu .. za co przepraszam . =----> Karamba1 nie jestem upoważniony by rozgłaszać czy czy Lotto Cad ma jakieś dodatkowe możliwości czy nie i co ewentualnie ma . Jeśli to uzgodnię z Kmicicem to napiszę . W każdym bądź razie ja jestem bardzo zadowolony z tego programu i do szczęścia nie będę przymuszał . Każdy idzie swoją drogą jaką uważa za słuszną ze swojego punktu widzenia P.o.z |
2008-07-16 (21:05)![]() Data rejestracji: 2008-03-10 Ilość postów: 174 ![]() | wpis nr 146 079 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czak - Nie sadze zebys mogl przewidzec czy ja tu bede pisale , czy tez nie. Juz byly takie osoby pewne ze nie bede pisal , a jednak pisze. Nawet na moj honor sie powolywaly. Ja sie na nikogo nie obrazam, juz pisalem tak jak kazdy mam prawo do egzekwowania ogolnie przyjetych norm prawnych. Jesli je ktos narusz a, musi sie liczy z konsekwencjami. Przylaczylme sie juz dawono do Waszego grona, jedni mnie akceptuje drudzy nie, to normale. Jesli to jest w sposob kulturalny prezentowane w komentarzach internetowych , bez wzgledu na to czy to jest krytyka , czy docenienie , to jest wtedy super dla wszytskich. Prosze zacytuj mi moze gdzie zadalem oplat za swoje \"madrosci \". Na Forum moim zdaniem nigdy czegos takiego nie napisalem i nie rzadalem i nie bede rzadal zadnych oplat za \"madrosci\". Co do reszty , jak najbardziej. Ja widzisz staram sie przylaczyc i nieco pisze swoich madrosci. Mam nadzieje ze Ty tez z nich skorzystach jesli o pewnych sprawach do tad nie wiedziales. A sadze ze takie sa. Mam tez nadzieje ze Twoj Apel jest w tez w druga stone i sam tez przedstawisz swoje madrosci i bedzie tak jak piszesz, bedzie mozna sobie wzajemnie pomagac, udzielac rad i wskazowek. Pozdrawim Karamba |
2008-07-16 (21:29)![]() Data rejestracji: 2005-08-20 Ilość postów: 2046 ![]() | wpis nr 146 085 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen - dla przypomnienia 2008-06-25 (19:43) id:1167 Trebor Data rejestracji: 2005-08-20 Ilość postów: 587 1167 Witajcie Stawiam się na wezwanie, choć nie jestem zwolennikiem metod filtracji Zena. Nie wierzę, że nawet mistrz Polski czy Europy potrafi na każde losowanie dobrać idealnie filtry.by w każdym losowaniu weszła piątka. Sprawdzałem te zestawy, które podałem. Sredno co 20 losowań w każdym wchodzi 6 trafień a co 5 losowań piątka. W ostatnich 40 losowaniach brak 6 tylko w 2,4 i 11 zestawie. Pozdrawiam |
2008-07-16 (21:51)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 146 092 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trebor dziękuję za przypomnienie Zająłeś pozycję pesymisty ;-o)) w tym temacie . Oczywiście że nie ma fizycznej możliwości by na każde losowanie dobrać filtry to już lepiej wytypować z 10 liczb i potraktować system pełnym bo to chyba łatwiejsze . Przecież ja to {/ale już z pozycji optymistycznej / } deklarowałem że czekam na losowania o średnich parametrach . Czyli na takie losowania których jest najwięcej ..Wg mojej oceny samo filtrowanie jest skuteczne do -czyli możliwe do przeprowadzenia z sukcesem do dwudziestu liczb .. P.o.z |
2008-07-16 (22:51)![]() Data rejestracji: 2005-08-20 Ilość postów: 2046 ![]() | wpis nr 146 107 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen - może zróbmy taki eksperyment. Weżmiemy tylko czwarty zestaw podanych przeze mnie 33 liczb i z niego zredukujemy do 8 zakładów. ( jest to chyba 1.3 mln. kombinacji). Podamy te 8 zakładów o 21,45 i porównamy wyniki. Stoi? Pozdrawiam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 50 51 52 ... 175 176 Wyślij wiadomość do admina |