Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | A gdyby tak na zagrac na wszystkie 80 liczb? |
2006-08-21 (20:45) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 71 996 [ CZCIONKA MONOSPACE ] GMA Dotarlismy do takiego punktu który jest dla mnie zniezreczny . Gdybym kontynuowal dalej tu ten dialog musialbym zachowac sie nielojalnie wobec kogos kto powierzyl mi swoja koncepcje juz teraz musialbym mówic nie swoim jezykiem / czyli powtarzac cudze slowa/ . Mam ten problem iz poznalem troche fascynatów multi a Ci powierzali mi swoje osiagniecia i nie moge im zrobic zawodu . Droga która wytyczasz b. mozliwe ze jest sluszna pokrywa sie tez z kierunkami jakie obrali i inni . Byc moze niebawem odezwe sie do Ciebie w tej sprawie . P.o.z |
2006-08-21 (21:54) gma Data rejestracji: 2006-05-22 00:00:00 Ilość postów: 279 | wpis nr 72 011 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zen, nie ma sprawy. Czekam na info. |
2006-08-21 (23:23) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 72 031 [ CZCIONKA MONOSPACE ] GMA Spróbuje tu odpowiedziec czastkowo .. ---------------- =---------------->> A moze by tak zastosowac typowanie negatywne? Wytypowac 40 liczb, >> które raczej nie padna, a pozostale jakos rozdysponowac.. ## Logika podpowiada mi ze jesli posiadasz dar typowania typów i anty-typów powinienes zastosowac jednoczesnie tem metody jako uzupelniajace sie ==---------------->> JEST DYNAMIKA > ZDARZEN !!! Hmmm... wobec tego moze powinnismy sie zastanowic nad tym jak rozpoznac, ze dany zestaw liczb jest w dolku, a jak odkryc, ze w kilku najblizszych losowaniach bedzie mial dobra passe? ## DYnamika zwiazana jest z trendami ..../ jezykiem jak smykiem klawitura jak rura ;o) jak to sie latwo pisze ... ;o( / ==---------------->> Jestem zwolennikiem takiego podejscia: 1. mamy zestaw, powiedzmy, 20 liczb, który jest aktualnie malochodliwy (wypadalnosc liczb znacznie mniejsza niz srednia statystyczna) 2. czekamy, az padnie w nim duzo liczb, np. 8-10. takie wydarzenie moze (choc nie musi) sugerowac poczatek odwrócenia trendu, dlatego... 3. zaczynamy grac na ten zestaw lub obserwujemy go przez jedno - dwa losowania i po przekonaiu sie ze faktycznie zaczyna sie dziac cos pozytywnego, gramy nim przez kilka dni w dogodny dla siebie sposób Podejrzewam, ze dobrze byloby tak grac na zestawy <4;10> liczb, poniewaz wtedy jest ich relatywnie malo i mozna dluzej grac jakims tanszym systemem lub po prostu puszczac je na jednym zakladzie, liczac na niewielki zysk. Taki pomysl... ## ........NIC UJAC TYLKO DODAC DO TEGO JESZCZE Z JEDNA METODE UZUPELNIAJACA / POTWIERDZAJACA ZE TE LICZBY WEJDA np GORACE / ZIMNE ==---------------->> Niestety, program SNAIPER Leo jest tak zagmatwany, ## Ja na razie testuje SNAIPERA w b. ograniczonym zakresie korzystam tylko z pewniaków dla mnie to podstawa {zródlo } wszytkich pozostalych wariantów zamieszconych tam gier/pary, piatki dziesiatki/ ------------------------------------ ##nastepny Twój passus pozostawiam sobie do przemyslenia --------------------------------------- ## cd . o czterdziestkach .. ja sobie jakos z tym poradzilem mam to polowicznie w excelu P.o.z |
2006-08-22 (05:02) camelll Data rejestracji: 2006-02-04 00:00:00 Ilość postów: 403 | wpis nr 72 038 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam z 21-08 1 x 4/10 3 x 3/10 3 x 2/10 1 x 1/10 na dzis 1) 77,40,32,36,18,71,64,56,04,08 2) 05,09,11,74,58,55,67,69,78,66 3) 02,07,20,27,25,42,46,51,70,72 4) 73,26,28,30,47,49,50,52,68,61 5) 60,45,33,01,79,15,17,21,53,62 6) 76,80,10,03,16,14,23,19,38,37 7) 22,06,13,29,41,43,57,54,39,75 8) 12,24,31,34,35,44,48,59,63,65 ala naprawse chyba trzeba wybrac mniejszy zakres liczb |
2006-08-22 (22:59) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 72 159 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odbiegne od poprzeniego tematu . W watku Mariusza >>SIECI NEURONOWE ....<<<< wypowiedzial sie Repyt pozwole sobie zacytowac ------------------------------------------------------------------------------------------------ >>Pewnego razu napisalem program do analizy czestosci wypadania liczb w ML, a dziala on mniej wiecej tak: wybiera liczby, które padly w przeciagu ostatnich 4 losowan i robi jeszcze cos, sek w tym, ze nie pamietam co, bo pisalem ten program jakies 5 lat temu i zginal razem ze starym dyskiem. W kazdym razie efekt byl zaskakujacy: w symulacji, która robilem dla 10 typowanych liczb, na rzeczywistych wynikach losowan, czestosc trafiania wygranych nizszego stopnia (np. 4/10 i 5/10) zwiekszyla sie o ok. 20%, ale z drugiej strony....zmniejszyla sie czestosc trafien wyzszych stopni. Wyglada na to, ze nic w przyrodzie nie ginie. << ------------------------------------------------------------------------------------------------- Powtórze jeszcze z cytatu czyli zacytuje cytat ;o)) >> wybiera liczby, które padly w przeciagu ostatnich 4 losowan i ....<<< Podoba mi sie to bardzo zwlaszcza ilosc branych pod uwage losowan. Pozdrawiam Cie Repyt . zen nieustajacy bojownik o krótkie zakresy liczbowe |
2006-08-23 (12:24) Jasze Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00 Ilość postów: 4426 | wpis nr 72 202 [ CZCIONKA MONOSPACE ] czestosc trafiania wygranych nizszego stopnia (np. 4/10 i 5/10) zwiekszyla sie o ok. 20%, ale z drugiej strony....zmniejszyla sie czestosc trafien wyzszych stopni. Wyglada na to, ze nic w przyrodzie nie ginie. << ----------------------------------------------------------------------------- Witam. A ja sprawdzalem na innych parametrach,innym programem i zauwazylem.... czeste trafienia nizszych stopni zmieniaja sie na wygrane wyzszego stopnia. Radze to sprawdzac,wyniki czesto zaskakuja mnie samego. Te rade kopiuje do mojego watku ,w koncu kostka bruku do kostki i powstanie....Aleja Jaszego hi,hi. |
2006-08-23 (15:23) Mariusz Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4315 | wpis nr 72 236 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Panowie Nie chce byc niegrzeczny ale czytam temat inny a piszacy pisza zupelnie cos innego . Ktos zalozyl temat >>a moze by zagrac na wszystkie 80 liczb >> I mial racje . Niekt nie umie jakiejkolwiek liczby wyeliminowac ----no chyba ze typerzy . No ale to ich sprawa . A tutaj jedni pisza o zakresie 20 liczb Inni o zakresie 40 liczb A jeszcze inni o najprzerózniejszych strefach . ========================================= Z dan miesnych najbardziej lubie zólty ser . ========================================= NIc sie nie zmienilo . Schematyzm myslenia i lata spedzone przy typowaniu to wypranie mózgu zupelne 80 liczb to 80 liczb nie 28 nie 40 i nie 20 tylko 80 Jest setki narzedzi , które pozwalaja grac na 80 liczb i nie uzywac zadnych stref . Napiszcie cos do sensu na temat grania na wszystkie 80 liczb . Gdyz inaczej to gluchy rozmawia ze slepym . Pozdrowienia dla Jasze i Zena |
2006-08-23 (18:40) Sumienie Data rejestracji: 2006-08-18 00:00:00 Ilość postów: 3 | wpis nr 72 262 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Znów wpadles na chwile do biura ? Zajmuj sie biurem i swoim zlomem a nie wtracaj sie do multilotka. |
2006-08-23 (19:01) zen Data rejestracji: 2004-03-02 00:00:00 Ilość postów: 1742 | wpis nr 72 271 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam . SYtuacja sie nieco odwrócila . Rozumiem Mariusza ktoy ma racje , . Nie rozumiem Jaszego zwlaszcza tu cytat >> >czeste trafienia nizszych stopni zmieniaja sie na wygrane wyzszego stopnia. <<< A to pewnie tylko z tego powodu ze jeden {Mariusz} pisze o sprawawach ogólnych a drugi {Jasze} o multilotku . -------------------------------------------------------------------------- Mariusz ja wywijam 1) Jezykiem jak smykiem 2 Klawiatura jak rura 3 ) PISem jak penisem Drugie i trzecie to moje autorstwo Widac porównania slowne ida mi lepiej jak liczbowe ;o)) --------------------------------------------------------------------------- Napisaalem co wiedzialem i sterowalem dyskusja jak mi wygodnie ... teraz to juz nie ma znaczenia bo z GMA przeszlismy na poziom prywatnosci poniewaz nikt inny nie wlaczal sie do dyskusji widac nikogo to nie interesowalo .... Dlaczego tak sterowalem na 40 ? Poniewaz uwazam ze jakakolwiek ilosc skreslen zaczynajac od par w ilosci kombinacji dla zbioru osiemdziesiecio - liczbowego to bardzo duzo . {To zdanie troche zamotalem } Natomiast ilosc kombinacji ze zbioru 40-sto liczbowego jest znacznie mniejsza /ok. 5 do ok1943 razy /. A szansa na zawalczenie ok 8 trafien wydaje sie prawie porówywalna { to zdanie podpowiedziala mi intuicja }w sensie takim ze ze 8 liczb bardzo czesto wystepuje w pierwszej lub drugiej czterdziestce. Mam nadzieje ze dosc jasno to wyrazilem . ==================================================== Masz racje Mariusz ze powinno sie pisac na zadany temat . Dlatego na wstepie napisalem ze Cie rozumiem . Rozmylem ten temat - moja wina ! --------------------------------------------------------------------------------------- Cóz moze poczac czlowiek, który posiadl tylko tyle wiedzy ?? Wali ta wiedze gdzie popadnie !!!! ;o))) Pozdrawiam Jaszego i Mariusza P.o.z |
2006-08-24 (16:07) Jasze Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00 Ilość postów: 4426 | wpis nr 72 374 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Napiszcie cos do sensu na temat grania na wszystkie 80 liczb . Gdyz inaczej to gluchy rozmawia ze slepym . Pozdrowienia dla Jasze i Zena Mariusz Witam. A wiec sensownie....na 80 liczb nie ma sensu grac. kiedys zalozylem wate o sprawdzeniu gry na 80 liczb na 9 skreslen. niestety utracilem dane w moim programie czyli caly zestaw. a kosztowaloby sporo w realu,ale to bylo wirtualnie hi,hi. mariusz,jak moze sie doczytales ...brukuje Aleje Jaszego. Ty juz dawno wybrukowales tzw.Rondo marszalka M. Kto tam wjedzie to juz bedzie sie krecil w kolo Macieja / znowu to M / W kolko to samo...nie macie programu,w Polsce nikt nie ma programu,znam juz wszystkie losowania,skreciliscie z tematu itd. czasem powieje jedynie moherowa chustka albo berecikiem. P.S Dziwie sie ze zen nie rozumie o co mi chodzilo. Ale mniejsza z tym,kazdy sobie rzepke skrobie. A pisalem nieraz,moze nieco rebusowato ale kosci zostaly rzucone. teraz ukladam kostki ale...brukowe. Pozdrowienia dla absolutnie wszystkich,nawet tych co kreca sie w kolko po Rondzie M. |
2006-08-24 (17:31) Mariusz Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00 Ilość postów: 4315 | wpis nr 72 388 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jasze Ty juz dawno wybrukowales Rondo Jaszego . Ale nie martw sie . Ty tylko poszedles w slady milionów takich samych brukujacy czyli typujacych do u... smierci . Co widac w dokladnych rankingach . Wszystko co nie jest typowaniem z sufitu jest be.. Bo kazdy emerytowany hazardzista musi miec taki poglad ---i ja to szanuje Bo gdyby nie mial takiego pogladu --musialby sie pogodzic z porazka . Nam sie udalo nie pójsc Rondem Jaszego POzdrowienia i dla zwolenników manionych programów i wyznawców typowan . Co to by bylo jak by nie typowali ?? POpieram |
2006-08-25 (12:30) Jasze Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00 Ilość postów: 4426 | wpis nr 72 499 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz,czy Ci sie pokkrecilo od tego Ronda Marszalka M /nie mylic z Aleja Jaszego !!!! / A czytales mnie w ogole. Przeciez zawsze pisalem ze nie zagladam nawet do typow na zywo a co sie tam dzieje to czasem przeczytam w Forum.. Nie krec sie wkolo Macieja po tym Rondzie,czasem spojrz obiektywnie. A co w ogole nazywasz typowaniem. Czy skreslajac jeden zaklad na 5 skreslen razy stawka 10007tak pisales7 to nie jest typowaniem. Obojetnie wejdzie bo to czas wypadniecia czy tez nie wejdzie bo program sie pomylil o kilka dni a moze tylko o jeden. To nie jest typowaniem ????. Jesli nie to chyle przed Toba czapke....z moheru hi,hi. |
2006-08-25 (13:37) analizator Data rejestracji: 2006-07-27 00:00:00 Ilość postów: 6 | wpis nr 72 514 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Panów !!! A jakze - da sie grac na wszystkie liczby - takie jest moje zdanie: 1. Do obliczen brac maksymalnie 10 losowan. 2. Badanie trendów to podstawa - czyli statystyka. 3. Zmuszanie obliczen do selekcji (przyklad: jest 20 liczb, które spadly wczoraj - badaja trendy mozna wyznaczyc, ze np. jutro nie moze ich byc wiecej niz 7, a nie mnie niz 5) - takie ograniczenie sprawiaja, ze ilosc wygenerowanych zestawów drastycznie maleje. 4. Najlepsze jest filtrowanie na zestawach czynnych (te, które sie zmieniaja z losowania na losowanie). 5. Zestawy bierne równiez sa wazne ale nie tak jak czynne. 6. A moze sie zastanowic na odleglosciach miedzy liczbami zawartymi w zestawach ? 7. Marzeniem jest jeszcze pewniaczek (moze od Iskierki ?). |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |