Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Podwyzka cen |
2006-11-23 (09:07)![]() Data rejestracji: 2006-03-02 Ilość postów: 2751 ![]() | wpis nr 82 232 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Popieram Cie Ruda. Zeniu spójrz na to pozytywnie. Pozdrawiam i papa. |
2006-11-23 (12:25)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 82 241 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...oj ruda...cos mi sie wydaje ze ze byly ustruj polityczny ci pasowal...skoro masz takie podejscie do podwyzek...jakby tak wszyscy mysleli jak ty to nigdy bysmy nie wyszli z komunizmu ![]() ...WIEC SMIALO POWIADAM WAM: ZABIERZMY SWOJE FOREMKI Z TEJ PIASKOWNICY I POBAWMY SIE W INNEJ(NP.PROFESJONAL) ![]() pzdr.nara:) |
2006-11-24 (06:42)![]() Data rejestracji: 2004-11-03 Ilość postów: 2665 ![]() | wpis nr 82 328 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No kawusia malo sie nie zachlysnalem ![]() Jaka mila, prawie rodzinna atmosfera ![]() Dawno sie nie odzywalem, ale caly czas czytam,czytam,czytam... i mam swoje zdanie na temat Was wszystkich. LUDZIE!!!!! Nie zmieniajcie sie!!! ![]() ![]() Pozdrawiam Was cieplutko ![]() |
2006-11-24 (17:13)![]() Data rejestracji: 2005-02-03 Ilość postów: 2510 ![]() | wpis nr 82 368 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam ![]() ,, OSTATNIA SZANSA ,, czyli kto gra hazardowo i ostro za wysokie stawki ten moze w niedziele zagrac na 12 losowan oplata bedzie po starej cenie,,,,,,, ALE od poniedzialku wyplata ewentualnej wygranej bedzie sie odbywac po nowych stawkach ,,,, warunek trzeba TRAFIC ![]() ,,,, chyba ze prezes czyms nas zaskoczy , ale na dzien dzisiejszy kolektóry nie maja zadnych informacji ,,,,, zycze powodzenia ![]() |
2006-11-24 (17:57)![]() Data rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 ![]() | wpis nr 82 371 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam !! Icemario ! Jedyny ustrój, który mi sie podoba to \"drobnoustrój\". A tak prawie serio- duzo pracuje i nie zawsze jadam kawior na sniadanie. Orzeszki sa zdrowe i tanie !!! Na to- co potrzebne do zycia- mam. Na to, o czy moglabym marzyc - pieniadze ani ustrój nie maja wplywu. Ale ... Wszystkim graczom chetnie kibicuje i ciesze sie razem z tymi, którym uda sie cos wygrac (szczerze). Cholernie dobry czlowiek ze mnie (choc rudy) ![]() Pozdrówka rudzielec |
2006-11-24 (19:02)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 82 378 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Mam opcje dla Totalizatora , a mianowicie wymienmy go na eropejska gre Euro Milions ![]() Co Wy na to ? ![]() Tam to sa wygrane i super klimat eropejskiej gry ![]() PS Zaklady Euro Miliona sa drogie ale jak tak dalej sytuacja z Totkim sie bedzie rozwijala to kto wie co sie bedzie oplacalo ![]() Pozdrawiam Euro zwolennik:)))) bo co Polskie to mnie zniecheca ![]() |
2006-11-24 (22:40)![]() Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 ![]() | wpis nr 82 406 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Ruda odniose sie do Twoich slów;/>>Zen - pewnie jestes mlodym czlowiekiem, któremu wydaje sie, ze bojkot jest dobrym wyjsciem. << Ruda gdybys chciala ocenic mój wiek to spójrz na mój avatar zrobiono tak ze 60 lat temu ![]() Nie!!! Ruda przeszedle szybka ewolucje i od bojkotu próbowalem przejsc do zorganizowania sie . Teraz to juz mi i na tym nie zalezy ... Ruda ale cie pozdrawiam serdecznieza to ze mnie tak oceniasz. Zostala mi jeszcze odpowiedz do innej milej na szczególnych prawach osóbka Iskierko jestem pogodny i widze pozytywnie bo jestem z Toba . Caluski Iskierko pa pa P.o.z |
2006-11-25 (06:59)![]() Data rejestracji: 2003-11-05 Ilość postów: 989 ![]() | wpis nr 82 419 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam pytanie do \"OBSERWATORÓW\" totalizatora - tego forum. Czy mieszanie kulek w bebnie jest sprzeczne z zaloba a podawanie i pokazywanie na wizji juz wylosowanych w \"rynnie\" NIE!. Tak wygladalo podanie wczoraj wyników losowania. Pod \"wlos\" to jeza bo zolnierz sie nie da ![]() |
2006-11-25 (11:10)![]() Data rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 ![]() | wpis nr 82 429 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A reklamy w tv? ![]() |
2006-11-25 (12:06)![]() Data rejestracji: 2006-11-18 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 82 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odnosnie podwyzki - na spokojnie. Jak ktos tu juz wspomnial, w sumie sprowadza sie ona do tego jakby w obecnym stanie rzeczy ktos przymusil wszystkich do grania co najmniej podwójna stawka. Przy tym szanse wygrania i statystyczny, oczekiwany zwrot ze stawki pozostaje taki sam jak dotyczas (pomijam kosmetyczne zmiany w pewnych punktach). Czy jest to niekorzystne dla graczy? Pozornie nie... Zatem, czy odzew graczy zdecydowanie niechetny zmianom, a oparty glównie na intuicji jest uzasadniony? Aby nie przytaczac tu dlugich wywodów matematycznych, zaintersowanym proponuje lekture http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Inne/Lotto.htm (wodleglych czasach chyba ktos juz podawal tu ten link). Warto tam zajrzec powtórnie, aby przypomniec sobie, czy statystycznie biorac warto grac wielokrotna stawka. |
2006-11-25 (14:17)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 82 440 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A nie bardzo rozumiem co ma do tego wyklad Pana Kazika zreszta krajana z Mocherowa . I co ma do tego czy stawka jest podwójna czy dziesieciokrotna . Podatki placimy wszyscy i zasada podatku jest prosta . Masz zysk to masz z czego zaplacic . Jedynym w Polsce wyjatkiem jest podatek Belki gdzie nie licza sie koszty uzyskania przychodu . Podatek 10 % jest tak policzony , ze nie uwzglednia sie kosztów uzyskania przychodu . Kazdy , kto gra na duze sumy placi podatki . I co w tym dziwnego???? Ma z czego to placi . Wcale nie jest malo znaczace zmiany stawek . te zmiany to prezent dla tych , którzy graja systemowo . Ich jest niewielu wiec totek zyska gdyz 99,( % wali z sufitu . I na nich totek sobie odbije . Zysk na nowych taryfach jest duzy ok 25 % wiecej szans . Pan Kazik tego nie obliczyl gdyz jego obliczenia odnosza sie do statystyki . A statystyka nie ma tutaj do gier losowych zadnego odniesienia . Taktyka a nie statystyka . Statystyka nie mówi co bedzie jutro tylko opisuje stan ( stad nazwa ) . Sa inne nauki w tej dziedzinie . Ale Pan Kazimierz ( z szacunkiem ) ich nie zna |
2006-11-25 (15:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 82 447 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie ma idealnego systemu doboru liczb do gry, nie wierze w to. Moim zdaniem podwyzka cen bardzo ograniczy mozliwosci wygrania, dokladnie 50%. Przyklad: Dajmy na to, stac mnie bylo na wyslanie 10 zakladów za 12,50 zl. W tej chwili za te same pieniadze bede mogla wyslac tylko 5 zakladów, czyli moje szanse na wygrana zmaleja o 50%. Przyklad drugi: Wysylalam poprzednio (przypominam to przyklad) 80 zakladów po 1 skresleniu. Kazdy zaklad - inny numer. Zawsze wygrywalam 20 zakladów, przegrywalam 60. Czyli przegrywalam 60 x 1,25. Grajac teraz w ten sposób przegram 60 x 2,50. Prosta wyliczanka, moze nieco naiwna, ale takie najlepiej mozna zrozumiec. _______________ Totalizator z pewnoscia zyska. Wiekszosc ludzi grajacych zyje tylko z pensji. Na gre moze przeznaczyc miesiecznie okreslona kwote. Wysle wiec o polowe zakladów mniej i straci 50% szans na wygranie. Bo zawsze grajac cos tam wpadalo do kieszeni. Im wieksza ilosc zakladów - wieksze szanse. Totalizator dostanie takie same pieniadze za nadanie kuponów, ale wydrukuje ich o polowe mniej. Czyli juz oszczedza na kosztach. Na wygranych takze zaoszczedzi, bowiem szanse graczy beda duzo mniejsze - powtarzam sie, ale to konieczne. |
2006-11-25 (15:30)![]() Data rejestracji: 2005-01-07 Ilość postów: 6391 ![]() | wpis nr 82 448 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...fobia...nic dodac-nic ujac ![]() pzdr.nara:) |
2006-11-25 (16:08)![]() Data rejestracji: 2006-11-18 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 82 456 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariuszu, moze Pan KB jest Twoim krajanem, ale jego artykulu niestety nie przecztales. Tam w ogóle nie chodzi o podatki. Natomiast Fobia prosto wylozyla o chodzi. W wyniku podwyzki TS korzystajac ze swojej monopolistycznej pozycji zyskuje kolejna przewage nad 99,99999 % graczy. A tak na koniec pozostaje pytanie, czy TS ma odpowiednia rezerwe na kolejny wypadek przy pracy (vide konglomerat sprzed trzech lat). Po podwyzce taki wypadek moze powaznie naruszyc uklad. |
2006-11-25 (16:11)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 82 458 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A gdzie ja napisalem , ze w jego artykule chodzi o podatki? To w twoim tekscie piszesz o podatkach Pan Kazimierz zajmuje sie statystyka Widac , ze nie przeczytales tych jego artykulów Ja nie tylko czytalem te artykuly ale wymiuenilem pogladfy z panem Kazimierzem . |
2006-11-25 (16:13)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 82 459 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zmian stawek jest dla totka ( per saldo ) bardzo korzystna Ale tam , gdzie drwa rabia wióry leca . To drazenie kieszeni typerów Ale prezent dla rajacych systemowo . I to duzy |
2006-11-25 (16:22)![]() Data rejestracji: 2006-11-18 Ilość postów: 5 ![]() | wpis nr 82 461 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maruszu jestes jak dziecko w piaskownicy - najbajdurzysz, a potem nie potrafisz sie przyznac do bledu. T-O J-E-S-T Z-A-L-O-S-N-E |
2006-11-25 (16:25)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 82 462 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pan Kazimierz ( wprawdzie sympatyczny czlowiek ) stosuje nie ta nauke do nie tego zjawiska . Przeciez kazdy ( doslownie kazdy ) grajacy ma jeden jedyny problem ma dane obecne a chcialby wiedziec jaka jest prognoza . Statystyka nie zajmuje sie prognozami a opisem stcjonarnym stanu I statystyka nie odnosi sie do 3490 losowan tylko do milionów losowan Gdyby Galton uzyl 20 kulek metalowych to:........................................................................................................................................ To odkrylby , ze liczba 5 wypada 100 razy rzadziej niz liczba 24 Bo aby uzyskac model statystyczny trzeba zrzucic setki jak nie tysiace kulek . To jest wlasnie sprawa Nie mozna na podstawie statystycznych modeli prognozowac . Nie ta nauka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
2006-11-25 (16:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4318 ![]() | wpis nr 82 463 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janek To ty bajdurzysz i pózniej przyznac sie do tego nie chcesz . Co ma piern ik do wiatraka ???????????? Co ma statystyka do gry losowej????????? A co maja do tego podatki????????? Piszesz o rzeczach z sufitu --aby napisac . Jak chcesz cos sie dowiedziec --zapytaj . Ale ty nie chcesz nic wiedziec . Bo juz wszystko wiesz . Ja mam zawsze watpliwosci . Pozdrowienia |
2006-11-25 (16:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 82 464 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A jaki to prezent dla grajacych systemowo? Kazdy przedtem mial wybór, mógl takze grac za stawki dwa razy wieksze, a teraz pozbawiono go tego wyboru. Przeciez nie nedzie Lotto placilo za 1/3, 1/4, 2/5, 2,6, 2/7, 3/8, 3,9, 3,10. Podniesli stawki za wyzsze wygrane, a to rekompensuja sobie oszczednosciami na drukowaniu kuponów. O ile w ogóle musza cokolwiek rekompensowac. To tylko chyt reklamowy. Ilu ludzi trafialo 6/6, 7/7, 8/8, 9/9, 10/10? Teraz bedzie takich szczesliwców jeszcze mniej, bo mniej wyslanych zakladów. Sprawa druga: wielu drobnych graczy na progresje nie wytrzyma czasowo i zrezygnuje. To prezent dla Lotto, ale nigdy od Lotto!!! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 7 8 9 10 11 Wyślij wiadomość do admina |