| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Podaje liczby rozpisane w moim super systemie |
2006-05-21 (19:59) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 043 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dla kolegi Winieckiego Jest jeszcze bardzo wazny dokument przygotowany przez Ministerstwo Gospodarki Kierunki zwiekszania innowacyjnosci gospodarki na lata 2007-2013 do konsultacji spolecznych Bede nawety pisal opracowanie w tej sprawie jako ocena studium wykonalnosci do tego Programu . NIestety kola tam MInister gospodarki nie wynalazl ale dokument jest warty przeczytania |
2006-05-21 (20:08) PaskoData rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4420 ADMIN | wpis nr 61 045 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz napisal: \"Istnieje pewien wzór matematyczny , który pozwala zapisac wynik totka w dowolny sposób i majac jednego peniaka mozna szybko stworzyc -sklonowac dziesiec pewniaków\" W takim razie: 1) Zakladam, ze pewniak jest liczba 01 - oblicz wedlug wzoru pozostale 9 liczb 2) Zakladam, ze pewniak jest liczba 02 - oblicz wedlug wzoru pozostale 9 liczb.. itd. itd. I tak dla wszystkich 80 liczb ( pewniaków ). Wedlug mnie nie ma tego wzoru ... ba ... jestem tego pewien Pozdrawiam |
2006-05-21 (20:13) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 047 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz Nie bierz mnie pod szpic . Malo jeszcze wiesz a odpowiadasz tylko wtedy , kiedy ci wygodnie . Jeszcze nie odpowiedziales na falszerstwo statystyczne , które umiesciles na Forum ==================================================== Bo jak mniemam bylo ci wygodnie Janusz ja juz w postach kiedys umiescilem wzór na rekurencje wyników pewnych . Niestety juz go nie powtórze . Typujacy w rekordowej kondycji. Biorac pod uwage ich skutecznosc w ostatnich 30 losowaniach mamy: 1) Skutecznosc typowania 1/1 - powyzej 29% (zamiast oczekiwanych 25) 2) Skutecznosc typowania 2/2 - powyzej 7,5% (zamiast oczekiwanych 6) 3) Skutecznosc typowania 3/3 - powyzej 2,1 % (zamiast oczekiwanych 1,4) 3) Skutecznosc typowania 4/5 - powyzej 2,2 % (zamiast oczekiwanych 1,2) Niestety Janusz Twoje obliczenia sa bledne i to bardzo Zastosowales klasyczny przekret statystyczny . Stosujac taki stosowany przez polityków przekret statystyczny udowodnie bez wiekszego trudu , ze : 1. Prawdopodobienstwo wystapienia liczby 33 wynosi --67 % 2. Prawdopodobienstwo wystapienia liczby 16 wynosi --71 % Wyniki sa zupelnie inne i to niestety zupelnie ponizej oczekiwanych . 1) Skutecznosc typowania 1/1 - powyzej 13,98 % (zamiast oczekiwanych 25) Janusz Przemysl i pomysl , gdzie popelniles blad w obliczeniach . Nie mozna zyc uluda . Matematyka to matematyka . Pozdrowienia |
2006-05-21 (20:17) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 050 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz Nie moze byc tak , ze jak ja pisze uwagi o oczywistej pomylce to ty to omijasz i nie zamierzasz wytlumaczyc po co pisac rzeczy nieprawdziwe . Mozna sie wiedza wymieniac . Masz sie na co wymienic to sie wymienimy listownie Bardzo chetnie Cos za cos Rozumiem , ze zgadzasz sie |
2006-05-21 (20:36) IskierkaData rejestracji: 2006-03-02 Ilość postów: 2751 | wpis nr 61 052 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz racje Nimoraj. Juz bez emocji |
2006-05-21 (20:45) TreborData rejestracji: 2005-08-20 Ilość postów: 2046 | wpis nr 61 053 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W temacie postu: Nie lubie podawac typów ale tu musze. Trzeba rozumiec gre strefami. A Tomrod czy Tomus- nie poszukuj hasel do programów na róznych forach. Ten zestaw na 4 dni: 2,14,16,32,43,72 2,16,18,33,45,78 2,14,18,36,48,76 5,16,18,32,48,78 5,14,18,33,43,76 5,14,16,36,45,72 7,14,18,32,45,76 7,14,16,33,48,72 7,16,18,36,43,78 Pozdrawiam |
2006-05-21 (23:03) NimorajData rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 | wpis nr 61 078 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko,potrzebne Ci to bylo?.Kto Ci kazal isc na te durne studia na których Cie glupot ucza Bardzo Cie prosze nie draznij Mariusza bo jak sie chlopisko wk......i to wam publicznie poda te zas.......e piatki i bedzie wam lyso |
2006-05-21 (23:27) NimorajData rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 | wpis nr 61 084 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz napisal: \"Kierunki zwiekszania innowacyjnosci gospodarki na lata 2007-2013 do konsultacji spolecznych Bede nawet pisal opracowanie w tej sprawie jako ocena studium wykonalnosci do tego programu Niestety kola tam.\"..et cetera Przeczytalem to ze zdumieniem kilka razy To sie nawet Kafce nie snilo Bede pil do rana |
2006-05-23 (00:21) PaskoData rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4420 ADMIN | wpis nr 61 216 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. W tym momencie Mariusz mnie rozsmieszasz.... jakie klamstwo ??? Teraz moge tez napisac, ze skutecznosc w ostatnich 30 dniach typujacych 1/1 wynosi 27,8% ... zamiast oczekiwanych 25,0%. Jak sie mozna z tym nie zgodzic?? Skoro wytypowano 6204 liczby, a trafiono z nich 1726 liczb, to napisz Ty, jaka jest tu skutecznosc jesli nie 27,8% ?? Podobnie parki: 7,51% itd. Szczególy: http://www.multipasko.pl/?page=typowania&r=users Pozdrawiam |
2006-05-23 (00:54) PaulusData rejestracji: 2006-05-08 Ilość postów: 1509 | wpis nr 61 217 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam wszystkich. Uwazam ze nie da sie tak za kazdym razem trafic 5/5. Lotto to jest poprostu gra losowa, wiec nie ma jakich super systemow dajacych 100% trafien wedlug jakiegos systemu.A jesli sie uda juz komus wytypowac to poprostu sprzyja mu szczescie. Pozdrawiam. |
2006-05-23 (20:03) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 280 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz Albo nic nie pojmujesz . Albo robisz mnie w balona Wybrales najlepsze okresy i obliczyles skutecznosc . Janusz tak to mozesz wszystko udowodnic Po co opowiadac glupoty Podsumuj wszystkie typowania jakie w historii wytypowano w piatkach i wszystkie wygrane i masz prosty wynik Janusz . To co ty obliczyles to jest manipulcja Jak chcesz to ja twoim wzorem wylicze , ze liczba 56 ma prawdopodobienstwo wypadniecia 85,4 % Albo udajesz albo po prostu manipulujesz Wybrales najlepsze okresy typowania To mam propozycje Wybierz najgorsze okresy typowania i wyniki Juz obliczylem skutecznosc 1,5607 % PO prostu kpisz sobie ze mnie . Nie bede wiecej Cie niepokoil Pozdrawiam Dziwne , ze konczysz nauki scisle Na szczescie chyba inne . Ale Polska juz wszystko widziala |
2006-05-23 (20:11) Aniel_2006Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 61 285 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiecie co wkurwia mnie w tym forum? Ktos rozpoczyna nowy watek a wy po kilku postach piszecie juz nie na temat. Bez obrazy ale powinniscie przemyslec to czy post zwiazany jest z tematem. Przepraszam za przeklenstwa ale na prawde nie myslalem ze na tym forum malpy pisza. No a teraz prosze mozecie mnie zjechac |
2006-05-23 (20:26) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 288 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zreszta Janusz Nie musisz wyników podawac , gdyz kazdy je zna . Na tej stronie nieaki Icemario od lat pokazuje i tlucze z maniakalna konsekwencja , ze skutecznosc tego typu typów jest ujemna liczba . Zreszta kontynuujac innych tego typu poprzedników jak neter i kilku innych . Skutecznosc ujemna to : przegral spodnie , wszystko co mial i juz dawno by mu nie starczylo na prad do komputera .................. ..............gdyby gral naprawde . Cale szczescie , ze to tylko na niby . Niejaki Kazik W mial skutecznosc 100 % ( wziolem do obliczen tylko ten najlepszy dzien w którym wygral ) |
2006-05-23 (22:26) AnielData rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 590 | wpis nr 61 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo jest mi milo, ze ktos upodabnia sie do mojego nicka - mianowicie Aniel 2006 - to oznacza, ze nick Aniel stanowi pewna marke w odróznieniu od ``podróbki``. |
2006-05-23 (22:46) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Brawo Aniel Ale mysle , ze klan Anieli jest duzy Aniel 2006 Nie bardzo rozumiem o co chodzi w twojej wypowiedzi . Kolega Tamrod napisal o innowacyjnym systemie . I próbujemy sie dowiedziec co tez jest innowacyjnego w tym systemie . Autor nie wyjasnil . I czort wie co jest innowacyjnego A przeciez jest to super wazne . Chyba , ze znasz Forum gdzie codziennie opisuje sie jakis innowacyjny system ----to podaj . Ja osobiscie mam chroniczny brak systemów innowacyjnych . Chyba , ze nie sa innowacyjne . No to jest dezinformacja ?! MOze celowa ?! Czy to na temat?????????? Innego kolege interesowaly w ogóle sprawy innowacyjnosci . A to wazne , bo w Polsce wszystko jest archiwalne i archaiczne -----a nie innowacyjne Podalem nawet ustawe o wspomaganiu innowacyjnosci Ten kolega wprawdzie tak laknal wiedzy w tej dziedzinie -----ze zapomniel podziekowac za cenne informacje -------których nie mógl znalezc . Reasumujac Aby zarobic na totku ---------trzeba innowacyjnosci . czy to na temat ? MOzna rozmawiac na temat -----bez kurew . Bo one tutaj nic do rzeczy nie maja |
2006-05-23 (23:34) PaskoData rejestracji: 2003-08-03 Ilość postów: 4420 ADMIN | wpis nr 61 330 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Mariusz nie wybralem okres najlepszy, tylko faktyczny obecny !! Napisalem po prostu, ze ostatnio typujacym idzie bardzo dobrze i podalem ich skutecznosc z ostatnich 30 dni typowan !! To wszystko... czy nie wolno mi nic takiego pisac, bo to klamstwo?? Gdyby dzis na 200 typujacych 1/1 trafiloby 100 osób, to tez bym napisal \"REWELACJA. DZISIAJ TYPUJACY OKAZALI SUPER SKUTECZNOSC 50,0%\". Tam pochwalilem typujacych, ze w ostatnim miesiacu okazali skutecznosc 29,0% i to tez jest cos. To wszystko. Wolno mi chwalic typujacych. Dzisiaj tez pozdrowiania dla baski, która podala trafnie 5/5 !! Pozdrawiam |
2006-05-24 (00:31) NimorajData rejestracji: 2006-04-22 Ilość postów: 1197 | wpis nr 61 356 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aby bylo na temat ( mialem juz nie pisac ale Aniel 2006 sie zdenerwowal,ze posty sa nie zwiazane z tematami 1) Post Tomroda: 1 1 1 2 2 2 2 - parka 3 3 4 5 5 3 4 - trójka 6 7 6 6 7 8 8 - trójka 1 2 2 1 2 1 2 - parka razem 10 liczb + pewniak lepsze (ale na pewno niedoskonale) rozwiazanie 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 - parka 1 1 2 2 3 3 1 1 2 2 3 3 - trójka 2 3 1 3 1 2 2 3 1 3 1 2 - trójka 3 2 3 1 2 1 3 2 3 1 2 1 - trójka razem 11 liczb + pewniak lub grac na permutacje pelna , 24 zaklady 2) Mariusz,prosze pokaz gdzie i w jakiej to ustawie pisze,ze np.Tomrod nie ma prawa uzywac slowa \"innowacyjny\"( przyczepiles sie do tego jak rzep do psiego ogona i zrobiles z tego tamat \"rzeka\").Chyba zaczne to wszystko czytac w tylko w srodku dnia,jest jasno i lepiej wtedy widac 3) \"Aniela\" i mnie osobiscie bardzo zaintrygowales swoim postem o wzorze na wyliczenie 1 pewniaka i 9 pozostalych.I tu chcialbym abys konkretnie i na temat odpowiedzial( jezeli nie wiesz to po prostu nie pisz i po sprawie) 4) Mariusz napisal: \"Sposób ten to nie jest zaden system tylko rekurencyjny sposób w zalozeniu 1 liczby uwazanej jako pewna\" ( ?) Cos Ci sie kolego pomylilo,bo Tomrod typuje parki i trójki ew.pewniak( w dalszych postach pisze,ze z pewniaka mozna zrezygnowac i grac na czwórki),z zalozeniem ze w parkach i trójkach \"ustrzeli\" po 1 liczbie, wiec gdzie ta pewna liczba? Gdzie widzisz rekurencje?.Prosze nie uzywaj publicznie slów których znaczenia nie znasz( to taka mala dygresja z mojej strony,nie moglem sie-e powstrzymac 5) Mariusz napisal: \"Typujacy w rekordowej kondycji Biorac pod uwage ich skutecznosc w ostatnich 30 losowaniach mamy: 1)skutecznosc typowania 1/1 - powyzej 29% (zamiast oczekiwanych 25) 2)skutecznosc typowania 2/2 - powyzej 7,5% (zamiast oczekiwanych 6 ) itd. Niestety Janusz Twoje obliczenia sa bledne i to bardzo Zastosowales klasyczny przekret statystyczny Stosujac taki stosowany przez polityków przekret statystyczny udowodnie bez wiekszego trudu,ze: 1) prawdopodobienstwo wystapienia liczby 33 wynosi - 67% 2) prawdopodobienstwo wystapienia liczby 16 wynosi - 71% \" I w tym momencie zaczolem\" pic na umór\" Wreszcie przylapales Pasko na oszustwie i na tym ze nie ma bladego pojecia( w przeciwienstwie do Ciebie Ale ja osobiscie czekam( a jestem z natury niezwykle cierpliwy w 30 losowaniach 1) prawdopodobienstwo wystapienia liczby 33 wyniesie - 67% 2) prawdopodobienstwo wystapienia liczby 16 wyniesie - 71% i nie zapomnij, prosze podac nr. konta na które mam wplacac wygrane, wplaty beda 100% z wygranych,bo ja nie musze grac w totka aby zapewnic sobie przyszla emeryture. |
2006-05-24 (15:37) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 417 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Janusz Nadpisujesz moje slowa . PO prostu nieprecyzyjnie sie wyrazasz i w ten sposób manipulujesz slowami. Ja nie napisalem ------------klamstwo Ja napisalem falszerstwo statystyczne Otóz polega to na prostej manipulacji Jezeli sposród listy 300 typujacych ulozysz liste rankingowa i wezmiesz 30 zawodników z wierzcholka listy to wychodza ci cudowne wyniki . To ja mam propozycje Wez 30 zawodników z rankingu z konca listy i to samo oblicz . Na tym to polega ================== Nimoraj nie doczytales . Ja napisalem z sarkazmem o metodzie obliczeniowej statystycznej opisanej jak wyzej Jeszcze raz pisze Jezeli wezmie sie pod uwage najlepsze okresy typowania Kazika W w postaci tylko dni gdy wygral to mozna udowodnic , ze mial 100 % skutecznosc . O to tylko chodzilo . Przeczytaj cala dyskusje a nie wyrwane slowa . Napisalem wyraznie Jezeli przyjac metode obliczen wierzcholka listy rankingowej to mozna udowodnic , ze liczba 33 ma czestosc wypadnania 71 % . To po prostu jest znana metoda medialna falszerstw statystycznych w Polsce . Metoda ta jest tak powszechnie uprawiana , ze stala sie faktem matematycznym . Pisalem juz wielokrotnie , ze obliczenia statystyczne a obliczenia matematyczne to zupelnie odmienne nauki . I wielu sie kompletnie nie zgadzalo z tym . Cala dyskusja byla . Nawet Pasko sie wlaczal u udowadnial , ze matematyczne i statystyczne to jest to samo . NIkt powazny nie traktuje statystyki powaznie . Statystyka to nie rachunek prawdopodobienstawa . Jedno nie ma z drugim nic wspólnego . Dowody statystyczne daja hipotezy \" z sufitu \" i nieprawdziwe . Podawalem naczelny przyklad przekrectwa w Polsce opartego o falszerstwo statystyczne : przeczytaj i raz na zawsze przestaniesz statystyka sie zajmowac . Statystyka daje pokretne i nieprawdziwe tezy . Matematyka zawsze obiektywne i prawdziwe Podawalem przyklad ankiety statystycznej popularnosci partii politycznych . Jest to ranking co miesiac publikowany w telewizji -i kazdy go sobie moze obejrzec i zobaczyc Podaje sie na przyklad tak PIS ----28 % PO------31 % LPR-----11 % Kazdy myslacy czlowiek wysnuje stad wniosek , ze PO popiera 31 % A guzik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo to jest czyste falszestwo A falszerstwo polega na prostym zabiegu W rankingu nie ma pytania : czy jestes fanem partii politycznej I wtedy bylby ranking prawdziwy A wyniki bylyby takie 1. Mam partie w d.........---------------------81 % 2. NIe lubie zadnej partii-------------------9 % 3. popieram PO ------------------------------1,43 % 4.popieram PIS-------------------------------1,22 % i tak dalej Tak sie manipuluje opinia publiczna Poprzez statystyke To potezne narzedzie oglupiania spoleczenstw i ludzi . Malo tego Ja juz pisalem wielokrotnie NIe tylko , ze statystyka falszuje ale statystyka sama w sobie jest falszem A w totku szczególnie Kazdy zajmujacy sie obliczeniami numerycznymi zna tak zwana \" glówna scieme statystyki \" Kowalskiego bola dwa zeby a Wisniewskiego zaden Statystycznie boli ich po jednym zebie Gdyby to byl tylko taki falsz to by nie bylo problemu Ale jak uslyszysz , ze statystycznie obu Panów boli po jednym zebie to spróbuj nie znajac poprzednich danych wrócic do szczególów Zginely Puf nie ma statystyka zgubila dane --------i juz ich nie odtworzysz To samo jest ze srednia tak chetnie stosowana . srednia to \" zmylka \" --oszustwo statystyczne . jak podasz srednia z trzech liczb w totku to juz nigdy zadnych danych pierwotnych nie odzyskasz . Jezeli kidykolweik w jakimkolwiek programie do totka znajdziesz zastosowana srednia to od razu go wyrzuc To falszerstwo stosowane . Po prostu glupota Pasko Ja tylko moge ci dac kolezenska rade . Jak chcesz cokolwiek i kiedykolwiek zdzialac w totku porzuc statystyke i obliczenia statystyczne Po prostu zapomniej , ze cos takiego istnieje Pozostaw to mediom do oglupiania ludzi . I tyle mialem do powiedzenia |
2006-05-24 (16:45) mediumData rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 | wpis nr 61 426 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PIEKNIE to MARIUSZ opisales ja juz im próbowalem przedtem tlumaczyc ale niechca pozbyc sie statystyki . MOZNA I NALEZY prowadzic statystyke ROBIENIA W KONIA LUB SWOJA W INNYM KIERUNKU NA WLASNY UZYTEK ,. |
2006-05-24 (16:55) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4341 | wpis nr 61 429 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Medium Ja to juz trzy lata na tym Forum tluke . Ale widac wiekszosc uznaje mnie za takiego \" cudaka \" i nietypowego ------------co mnie niepomiernie cieszy i buduje . Najbardziej czlowiecza u czlowieka jest \" róznosc \" . Niestety spece od prania mózgów Polaków pracuja szybciej ode mnie i mnie podobnych . To nowoczesna wojna . nie na karabiny . Na sklepy \" NIE DLA IDIOTÓW --DLA IDIOTÓW \" A tych paru normalnych .......?????????????? Wczesniej czy pózniej wymrze . |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |