| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 32 33 34 35 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | POEZJA - czyli cos dla :) wielu |
2006-08-05 (21:43) bravoData rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 | wpis nr 69 998 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Platku Rózy A juz myslalem, ze to w ramach promocji na naszym forum ta jakby reklama. Przejrzalem watek i nie zauwazylem, aby ktokolwiek przypisal swojemu autorstwu któres z Twoich \" dzieci \". Chyba nie znam strony beja, ale czy te strony, które udostepniaja u siebie utwory znanych i uznanych tez lamia prawo? Ale, aby zakonczyc te dyskusje, która jednak przynosi Ci zaszczyt: Pomiedzy wlasnym a cudzym Czy moja strona w Internecie jest chroniona przez prawo autorskie? - mozna spytac. Tak. Kazde oryginalne dzielo jest chronione przez prawo autorskie. Nie jest do tego potrzebne opatrzenie go znakiem copyright czy jakakolwiek formulka mówiaca o wlasnosci. Ochrona ta oznacza, ze nikt nie moze uzywac bez naszego przyzwolenia stworzonych przez nas dokumentów jako swoich wlasnych: dotyczy to tekstu, grafiki i innych form informacji. Z drugiej strony my równiez nie mozemy tego robic: nie mozemy prezentowac owoców czyjejs pracy jako swoich i wykorzystywac bez zezwolenia elementów innych stron na swojej. Jednym z najwiekszych mitów w cyberprzestrzeni jest \"wszystko tu jest za darmo\" polaczone z niechecia do wszystkiego, co komercyjne. Oczywiscie rozgraniczenie miedzy wlasnym a cudzym nie jest bardzo ostre: mozemy wykorzystywac drobne fragmenty innych dokumentów na prawach cytatu, w tym równiez wyniki badan czy analizy opublikowane w sieci. Warto zawsze podawac zródlo informacji, szczególnie wtedy, gdy jest to wiekszy fragment: nie jedno zdanie, a kilka akapitów przytoczonych doslownie. Mozemy takze wykonac kopie dokumentu do uzytku prywatnego, podobnie jak mozemy zrobic kserokopie strony podrecznika czy artykulu w gazecie, jesli bedzie to nam potrzebne. Inne operacje na cudzych pracach, publikowanie ich, a tym bardziej zmienianie ich wygladu czy zawartosci sa niedopuszczalne... chyba, ze uzyskamy na to zgode ich autora. Spolecznosc internetowa jest do tego bardziej sklonna niz wydawcy gazet czy ksiazek, jako ze podstawa Internetu jest swobodna wymiana informacji, a wielu autorów publikujacych w cyberprzestrzeni chce dotrzec do jak najwiekszej liczby czytelników i moze zgodzic sie na nasza propozycje. Ale bez zgody – nie warto. Uslugi wyszukiwawcze i analizy statystyk serwera dostarcza zaawansowanym uzytkownikom Internetu szybko takich informacji, o których nawet Orwellowi sie nie snilo. Co bardziej wrazliwi na punkcie swoich publikacji internetowi wydawcy znajda nas, po czym w najlepszym przypadku zazadaja wycofania swoich informacji. W najgorszym - rzecz moze skonczyc sie sprawa sadowa i wysokimi odszkodowaniami. Podobne zasady jak dla dokumentów World-Wide Web obowiazuja co do wiadomosci w poczcie elektronicznej i glosów w grupach dyskusyjnych, a takze \"na ukos\": nie mozna publikowac bez przyzwolenia w World-Wide Web listów, a w grupach dyskusyjnych zamieszczac dokumentów bez zgody ich autorów. Oczywiscie nie dotyczy to listów wyslanych do nas jako autorów stron internetowych: traktowane sa one jak \"listy do redakcji\" i moga byc cytowane, naturalnie z zachowaniem ich formy i podaniem zródla. To juz od naszego wyczucia zalezy, czy posluzymy sie tylko super-pochlebnymi opiniami niby reklama, czy przyznamy miejsce zarówno krytycznym jak i pozytywnym opiniom. Troche wiecej praw ma tu czesc edukacyjna Internetu – czesto moze im ujsc na sucho to, na co nie moze sobie pozwolic komercyjny serwis. Ale akademiccy i szkolni uzytkownicy to takze czytelnicy, a internetowy wydawca moze nie zyczyc sobie, by ktos inny zyskiwal wieksza poczytnosc przy pomocy materialów opracowanych przez niego. Jedna z najbardziej istotnych rzeczy, które odrózniaja serwisy dobre od zlych jest przeciez liczba laczacych sie z nimi uzytkowników Internetu, a podstawowym atutem w tej rywalizacji jest ciekawa tresc. W Internecie, inaczej niz w realnym swiecie papierowych publikacji, czesto nie jestesmy zmuszeni do kopiowania materialów z racji tego, ze jest to jedyny sposób korzystania z nich czy zapoznania z nimi kogos innego. W Internecie zawsze mozemy stworzyc odnosnik do strony, która uwazamy za dobra i warta polecenia. Niewielkie nawet, ale dobrze przygotowane listy odnosników, opatrzone komentarzem i starannie utrzymywane sa bardzo cenna rzecza, a praca nad nimi zajeciem stokroc lepszym niz polowanie na ciekawe grafiki i teksty, po czym bezprawne umieszczanie ich w swoim zakatku Internetu. Jaroslaw Zielinski 9 wrzesnia 1996 / ja jednak proponuje Ci wystapic do Sadu Najwyzszego o dokladna wykladnie / Pozdrawiam i powodzenia zycze, a dobre zdrówko niech sie przelozy na ZDROWY ROZSADEK. |
2006-08-05 (22:53) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 70 022 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Idealny kochanek\" Zatancze na twoim ciele jak kropla rosy na nieugietej pajeczynie. Wtopie sie we wlosy twe tysiacem rozzarzonych dloni, a moje usta rozpoczna wedrówke po twoim nagim ciele, laknac twego smaku. I staniesz sie czescia mnie... Okryjesz mnie soba niczym niewidzialnym plaszczem, by móc rytmicznie grac na pianinie mego ciala. Zagramy melodie uniesien w rozkosznych taktach twoich ruchów. Amatorka **************** \"Zakazany owoc\" Mój wzrok wciaz ukradkiem szuka Twego Moje rece poomacku szukaja Twoich Me cialo drzy gdy przechodzisz obok a zmysly szaleja czujac Twój zapach Wiem, ze musimy sie ukrywac, ze nigdy nie wezmiesz mnie w swe ramiona krzyczac co czujesz i czego pragniesz nigdy nie spelnia sie nasze marzenia co w sercu schowalismy na dnie tak to boli i rani me serce rozdarte targa cialem jak statkiem na morzu powiedz prosze dlaczego... nasze uczucie jest.............. stlamszone w zarodku levy |
2006-08-06 (00:14) ~skasowanoData rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO | wpis nr 70 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Panie Bravo, hmm reklama, mi na reklamienie zalezy, pozdrawiam cieplutko a co do Pani Opal i dziekuje bardzo za nie umieszczanie moich wiersz za nie czytanie ich tez dziekuje, na temat Pani inteligencji sie nie wypowiem szkoda slow. Panie Marcinie nie chodzi o garze, Panu tez nie zaplace, bo z pomyslu nie skorzystam |
2006-08-06 (00:17) full.Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 | wpis nr 70 043 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dobre przedstawienie : ) jak wszystkie tutaj ; ) Pozdrawiam ... baj, baj ... |
2006-08-06 (00:25) withhawkData rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 70 044 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak najbardziej zgadzam sie z Platkiem Rózy i bravo. ujme rzecz doslownie jakiekolwiek kopiowanie nawet przepisywanie reczne fragmentu lub calosci podlega karze i jest traktowane jako przestepstwo czy to sie komus podoba czy nie!! nie wazne ze umieszczacie cos na prywatnym forum. tutaj ma dostep kazdy wiec z prywatnoscia nie ma to nic wspolnego! szanowny Mariuszu buzujesz sie jak piwo z domieszka plynu do naczyn... jesli za cos zaplacisz masz prawo do wykonania jednego egzemplarza kopi dla WLASNYCH POTRZEB czyli by uchronic oryginal przed uszkodzeniem. w kazdym innym przypadku kopiowanie to piractwo i zlodziejstwo. Opalxxxxx gratuluje pomyslowosci! moze zamiast wklejac czyjas prace (nawet podpisana przez autora) pomyslisz mozgiem i splodzisz cos wlasnego!!?? cokolwiek umieszczone tutaj i gdziekolwiek indziej a nie majace tzw autoryzacji jest naruszeniem praw i jako takie powinno byc scigane. a jesli ktos prosi o usuniecie swojej pracy z waszej strony to radze uczynic to w trybie natychmiastowym. wiec autor wyraznie nie zgadza sie na umieszczenie tu czegos co nie dostalo autoryzacji. dyskusje na ten temat nie maja sensu, trzeba niestety zrozumiec i przyjac fakt ze nie macie prawa do samowolki gdzie tylko sie wam chce!! i nie wazne ze na jakiejs stronie nie ma klauzuli o prawach! gdyby byla inna: ze mozna kopiowac za podaniem zrodla, to juz zupelnie inna historia. pozdrawiam wszystkich serdecznie i... nie piencie sie tak bo nie macie racji. a szeroko pojety dostep do sieci nie oznacza dla was \"wszystko bez granic\"!! z powazaniem Withhawk |
2006-08-06 (00:57) full.Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 | wpis nr 70 046 [ CZCIONKA MONOSPACE ] DZIKA RÓZYCZKA (Johann Wolfgang Goethe) Na rozlogu zakwitl krzew - Rózyczka w czerwieni, Mlody chlopiec ku niej biegl, Cieszyl sie, ze posród drzew Kwiat jak swit sie mieni. Rózy, rózy, rózy kwiat - Rózyczka w czerwieni. Rzecze mlody: \"Zerwac chce Rózyczke w czerwieni.\" A rózyczka na to: \"Nie.\" Ostrym kolcem rece tnie Za takie zachcenie. Rózy, rózy, rózy kwiat - Rózyczka w czerwieni. Zlamal dziki chlopiec krzew - Rózyczke w czerwieni. Kluja kolce, plynie krew, Lecz zaplaci za ten gniew Bólem i cierpieniem Rózy, rózy, rózy kwiat - Rózyczka w czerwieni. |
2006-08-06 (10:29) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 70 058 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"ujme rzecz doslownie jakiekolwiek kopiowanie nawet przepisywanie reczne fragmentu lub calosci podlega karze i jest traktowane jako przestepstwo czy to sie komus podoba czy nie!! \" Withhawk W zwiazku z powyzszym cytatem pozwole sobie na ostatni w tym temacie wpis, dotyczacy glównie przestrogi dla ludzi tutaj zagladajacych. Przestrogi : 1. Moi drodzy 2. Ze wzgledu na powyzsze zapomnijcie o karaoke. 3. Zwróccie uwage, ze czytanie bajek dzieciom moze miec szkodliwy wplyw na ich psychike, bo jak zapytaja o nasze prawa autorskie do czytanego tekstu - to co im odpowiecie? A co bedzie jezeli rodzice znalezli ksiazke z bajkami na ulicy - strach pomyslec. Jeszcze gorzej, jezeli nie macie w ogóle ksiazki i chcecie dziecku poczytac cos z internetu. A jak czytany na glos tekst uslysza koledzy dziecka, podslucha sasiad - to juz mozecie sobie wyobrazic na jaka kare zasluzyliscie. 4. Zerknijmy teraz do gazet, pelno tam jest róznych artykulów podpisanych przez ich autorów. Chowajcie gazety przed dziecmi!! Wystarczy sobie wyobrazic, ze takie dziecko ma do zrobienia gazetke do szkoly, moze nieopatrznie wyciac jakis artukul i zamiescic w gablotce szkolnej. Co wtedy?? Wiecie ile osób moze przeczytac to co tam jest napisane? Najlepiej niech dziecko samo napisze artukul do gazety, potem go moze wycinac i wklejac gdzie chce. 5. Przestroga do kolezanek i kolegów wpisujacych cudze teksty piosenek, wiersze znanych i uznanych - zastanówcie sie co robicie, bo nie znacie dnia, ani godziny...... Koncze juz, mysle ze wielu zrozumialo o co chodzi, a Ci którzy nie zrozumieli - kiedys do tego dojda. Ja wymeldowuje sie z tego tematu, ku radosci jednych i trwodze innych. Mam zamiar ruszyc \"mózgiem\" (czesto to robie Pozdrawiam czytajacych i zegnam w tym miejscu |
2006-08-06 (13:12) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 70 072 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edyta Geppert spiewala (musze zacytowac): \"Jaka róza taki ciern, nie dziwi nic\". A ja wyciagam wniosek (mysl moja): Platki opadly, ciernie pozostaly. I po co to bylo? Wszak juz Adam Mickiewicz pisal, ze chcialby by Jego ksiegi trafily pod wszystkie strzechy. Ale wtedy byly strzechy, a teraz...? Nad bledami samego Platka Rózy bym tak strasznie nie rozpaczala, chociaz sa razace, nawet wizualnie. Zeromski mial ogromne klopoty z ortografia, a jednak do tej pory jego ksiazki sa lektura obowiazkowa. Poza tym jest pisarzem, który jako jedyny pisal piekna poprawna polszczyzna. Gdyby Platek Rózy popracowal nad ortografia, zamiast trwonic czas na pieniactwo - byloby dobrze. A tak na marginecie - biale wiersze pisze sie bardzo latwo. Ni to przecinka, ani kropki nie uswiadczysz, zbedny jest rym. Najwazniejsze to zachowac rytm, melodie wiersza, no i koniecznie sens. I to jest sztuka. Bo nieumiejetnie napisany wiersz bez interpunkcji moze miec wiele znaczen mylnie odczytywanych przez ewentualnych, przypadkowych czytajacych. To tak ogólnie, niekoniecznie do autorki dziel wybranych. Tak sobie napisalam, wlasciwie glosno myslalam. Nie wchodze na strony z wierszami amatorskimi. Powodzenia |
2006-08-06 (18:10) bravoData rejestracji: 2005-06-05 Ilość postów: 3646 | wpis nr 70 103 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie Withhawk, nie mnie popierasz. Nie od kozery napisalem, ze potrzebna jest wykladnia. Z tego co zrozumialem, to Platek z kolcami nie sprzedaje swojej twórczosci, strona beja tez, Ania równiez nie. Stala sie tylko popularyzatorka tych \" dziel \". Wiec nikt nikomu nic nie ukradl i nigdzie nie zostaly naruszone prawa autorskie. Jesli cos publikujesz w sieci bezplatnie na stronie do której kazdy ma dostep, to swiadomie zgadzasz sie na popularyzacje. I nie ma tu nic do rzeczy, ze bej umiesci zakaz kopiowania utworów, takie prawo to kazdy moze sobie tworzyc, a nikt nie musi przstrzegac, bez zadnych konsekwencji. Nie ma to nawet nic wspólnego z netykieta. A swoja druga Serafin, bez urazy, ale zawiodlem sie na Tobie. Jako wspóltwórca tego watku nie wsparles Ani w walce z glupota. Nieladnie. Aniu wróc do tego watku i nie reklamuj amatorszczyzny. Sama sie wykonczy. Pozdrawiam |
2006-08-06 (18:28) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 70 107 [ CZCIONKA MONOSPACE ] withhawk Cos ci sie zupelnie pokrecilo Od kiedy to ustawy regulujsa moja prywatnosc . Zadne prawo nie moze regulowac mojej prywatnosci . To mi zabezpiecza KONSTYTUCJA Ja chyba wiem najlepiej jako co pisze tyutaj posty Pisze jako prywatne listy NO chybna , ze ty lepiej wiesz oode mnie --jakie sa moje intencje jeszcze takiej komuny nie mamy aby intencje prywatne kyos inny ustalal Bredzisz Prywatna korespondencja to prywatna A ze ktos rezygnuje z poufnosci to takze jego prywatna sprawa Ja pisze tutaj prywatnie A , ze ty [piszesz puiublikacje to ty sobie mozesz pisac Pomylila ci sie definicja publikacji od publicznie otwartej korespondencji Poziom abstarkcji niektórych ludzi doszedl do Orwellowskiego poziomu Glównie glupoty Ja pisze tutaj prywatna korespondencje ------i chyba ja wiem najlepiej co pisze A co ty uwazasz to mnie malo wzrusza Zastanów sie nad soba . |
2006-08-06 (18:34) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 70 109 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...cd W prywatnej korespondencji moge kopiowac 1000 razy jaki chce utwór Mylisz publikacje od prywatnosci . Od kiedy to moje prywatne sprawy rteguluje ustawa ???????????????? Chyba jak ty bedziesz w rzadzie . Jeszcze raz pisze . Mylisz publikacje od prywatnej korespondencji . Od kiedy to napisanie wiersza z pamieci jest kopia . Co ty wygadujesz ?????????? Zapis moich mysli nie jest zadna kopia . Ja znam na pamiec 1000 wierszy I moge je przelewwac na papier `1000 razy . I ile tylko chce . Ja bedziemy juz w V Rzeczpospolitej medialnej ---gdzie durnoty beda ustalaly czy mi wolno zaspiewac piosenke raz czy 3 razy ( wolno zaspiewac raz --bo 3 razy ustawa zabrania ) . Ustawy nie reguluja zycia prywatnego tylko publiczne A naszxe posty to prywatna korespondencja . chYBA , ZE TY INACZEJ UWAZASZ A uwazaj sobie Ja mam inne intencje I tobie g... do tego Ok? |
2006-08-06 (18:46) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 70 110 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...cd A jezeli Platek Rózy wtracil sie do prywatnej wymiany zdan i mysli to za milczaca zgoda innych uczestników rozmowy i dyskusji ............... ..............ale za chwile moze zostac wyproszony . To sa zasady dobtrego wychowania . NIe regulowane ustawami . Ale wychowaniem Ja bedac z przyjaciólmi w restauracji prowadze glosna wymiane zdan . No chyba , ze naruszam czyjes prawo do spokoju --to mówimy ciszej I nie ma to znaczenia , ze inni slysza To nie zmienia sprawy , ze kazde wtracenie sie osób postronnych to naruszenie naszej prywatnosci . Dkladnie taka sytuacja jest na Forum . Jezeli ktos udostepnia Forum to znaczy , ze uczesnicy Forum sa osobami prywatnymi i prywatnie rozmawiaja . Kto smie w to watpic i traktowac to jako publikacje jest po prostu niepelnosprawny . |
2006-08-06 (21:12) JaszeData rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 | wpis nr 70 135 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2006-08-04 17:08 Platek Rózy nie wiem dlaczego znalazlam swoj wiersz na tej stronie, bez mojej zgody wiersze sa objate prawami autorskimi czy moge prosic o usuniecie go z tej strony? A ja mam tylko pytanie .... a czego Ty tu szukalas. P.S Pomysl Mariusza wpadl mi do glowy jeszcze podczas czytania ,,,zazalenia,, Platka Rozy kilka dni temu. Nie chcialo mi sie wtedy nic pisac . No coz...Mariuszowi sie chcialo i napisal. |
2006-10-06 (13:09) full.Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 | wpis nr 77 768 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ivan I Delfin - Jej czarne oczy Zle kilometry dziela nas Lato umiera jesieni czas W blaszany daszek tlucze deszcz A w mojej glowie wciaz ktos jest Wiec gdy wspomnienia mecza cie Wracaja mysli krótkie dnie Zobaczyc jeszcze raz Jej piekne czarne oczy Snia sie czarne oczy Ich nie przeoczysz Wiem ze nie Jej piekne czarne oczy Widze czarne oczy To za mna kroczy Ze mna jest (2x) Takie to zycie dziwne jest Milosc tesknota scigaja sie Mozesz uciekac mozesz nie Jedno i drugie dopadnie cie Wiec gdy wspomnienia mecza cie Wracaja mysli krótkie dnie Zobaczyc jeszcze raz Jej piekne czarne oczy Snia sie czarne oczy Ich nie przeoczysz Wiem ze nie Jej piekne czarne oczy Widze czarne oczy To za mna kroczy Ze mna jest (2x) Wiec gdy wspomnienia Mecza cie Wracaja zas te krótkie dnie Zobaczyc jeszcze raz Jej piekne, czarne, oczy... Jej piekne czarne oczy Snia sie czarne oczy Ich nie przeoczysz Wiem ze nie Jej piekne czarne oczy Widze czarne oczy To za mna kroczy Ze mna jest (2x) |
2006-10-09 (15:30) ANDREWData rejestracji: 2006-09-23 Ilość postów: 637 | wpis nr 78 040 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Umarl MAREK GRECHUTA |
2006-10-09 (16:05) IskierkaData rejestracji: 2006-03-02 Ilość postów: 2751 | wpis nr 78 042 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak. |
2006-10-09 (16:10) IskierkaData rejestracji: 2006-03-02 Ilość postów: 2751 | wpis nr 78 043 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Marek Grechuta » Serce Za smutek mój, a pani wdziek ofiarowalem pani pek czerwonych melangoli. I lekkomyslnie dalem slowo, ze kwiat kwitnie ksiezycowo, a liscie mra srebrzyscie. Pani zdziwiona mówi: \"Cóz, to przeciez bukiet zwyklych róz.\" Tak, rzeczywiscie. Wiec cóz Ci dam? Dam Ci srece szczerozlote. Dam konika cukrowego. Wez to serce, wyjdz na droge. I nie pytaj sie \"Dlaczego?\" Wez to serce, wyjdz na droge. I nie pytaj sie \"Dlaczego?\" Stara baba za staraganem wyrzucila wielki kosz. Popatrz jak na zlota droge twój cukrowy konik skoczyl. Popatrz jak na zlota droge twój cukrowy konik skoczyl. Za smutek mój, a pani wdziek ofiarowalem pani pek czerwonych melangoli A pani? Cóz, nie chce tych róz. Ze takie brzydkie, ze czerwone i ze z kolcami Wiec cóz Ci dam? Dam pierscionek z koralikiem. Ten niebieski jak twe oczy. Popatrz jak na zlota droge twój cukrowy konik skoczyl. Popatrz jak na zlota droge twój cukrowy konik skoczyl. Dam Ci srece szczerozlote. Dam konika cukrowego Wez to serce, wyjdz na droge. I nie pytaj sie \"Dlaczego?\" Wez to serce, wyjdz na droge. I nie pytaj sie \"Dlaczego?\" |
2006-10-09 (16:13) full.Data rejestracji: 2004-01-29 Ilość postów: 43270 | wpis nr 78 044 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Marek Grechuta - Bedziesz moja pania Bedziesz zbierac kwiaty Bedziesz sie usmiechac Bedziesz liczyc gwiazdy Bedziesz na mnie czekac I ty wlasnie ty bedziesz moja dama I ty tylko ty bedziesz moja dama Beda ci graly skrzypce lipowe Beda spiewaly jarzebinowe Drzewa liscie ptaki wszystkie Bede z toba tanczyc Bajki opowiadac Slonce z pomaranczy W twoje dlonie skladac I ty wlasnie ty bedziesz moja dama I ty tylko ty bedziesz moja pania Beda ci graly noca sierpniowa Wiatry strojone barwa i sloncem Beda spiewaly spiewaly bez konca Bedziesz miala imie Jak wiosenna róza Bedziesz miala milosc Jak jesienna burza |
2006-10-09 (19:27) GfunData rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 78 053 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szkoda, ze tak malo po nas zostaje... |
2006-10-09 (23:54) delfinaData rejestracji: 2006-01-19 Ilość postów: 519 | wpis nr 78 062 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gfun Niestety masz racje. :9 |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 32 33 34 35 Wyślij wiadomość do admina |