| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 31 32 33 34 35 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | POEZJA - czyli cos dla :) wielu |
2006-07-26 (10:17) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 68 631 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ***(obudziles mnie za wczesnie) obudziles mnie za wczesnie jeszcze gumka zwiazywalam warkocz snu kiedy spadles na mnie deszczem a tak wstawac mi sie nie chce a tak wstawac mi sie nie chce... pomieszana sennosc z gniewem przeciagala sie leciutko by kropli nie stracic z siebie usmiechnela sie do ciebie osmielila cie mrugnieciem az za chmury twoich wlosów slonce znów sie pokazalo poprzez mzawke malowalo pelna tecza moje cialo a ja ciagle rozespana zawiazujac gumka sen rozesmiana pogniewana ze nastepny nadszedl dzien Autor: Platek Rózy ************** \"...a idz...!...z tym Gadu - Gadu...\" byla Niedostepna ............................zabiegalem badz choc Niewidoczna ............................namawialem tak sie w niej za....logowalem i czekalem w skrytosci kiedy kliknie z milosci i kliknela z litosci stala sie Dostepna .............................na chwilke juz myslalem, ze ja klikne .............................poobracam odpisala : Zaraz wracam znów czekalem .............................i klikalem do pazdziernika wróc – pisalem i wrócila .............................do innego nicka Napisany 2006.07.25 Autor: yamCito |
2006-07-30 (12:09) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 245 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ***(lubie naga w deszczu tanczyc) lubie naga w deszczu tanczyc bosa stopa stracac rose lezec w sadzie pomaranczy i pachnacy lubie groszek smak owoców w galkach lodów i pszeniczny zapach lanów cykad granie tuz po zmroku no i pola tulipanów lubie jak w me uszko szepczesz a twój oddech mnie laskocze lubie pisac swoje wiersze by je potem wplesc w warkocze a najbardziej lubie ciebie gdy swe ramie do mnie tulisz w noc pogodna cala w spiewie z toba zasnac bez koszuli z tomika \"Nieokielznane emocje\" Autor: Maja- Marc |
2006-07-31 (23:45) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 69 461 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Aniu Pablo Neruda la mariposa (wiersz bezsenny i bezrymny) czekanie na ciebie rozchodzi sie po mnie echem wyciagam z niego wiadrami minute za minuta jak ze studni bezdennie dennej a przeciez jestem motylem - ruchomym witrazem miedzy twoim tak na wiatr i nie pod wiatr te obrazy mysloksztaltne przybieraja forme pustych pokoi i sladów po kulach w plocie wciaz jeszcze licze na ciebie choc wychodza ulamki wiesz skrzydla to tak naprawde kamienie u ramion dlatego dzwigac je cierpliwie Pozdrówka ...i dobranoc potrafi tylko aniol ... |
2006-07-31 (23:47) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 69 462 [ CZCIONKA MONOSPACE ] male zamieszanie w ostatniej linijce... |
2006-08-01 (18:03) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Lato (burza) Nadeszlo lato. Inne zycie wstapilo w wielki swiat natury. Slonce znajduje sie w zenicie, pierzchly nad wode zlote chmury. Dzieciarnia krzyczac przerazliwie w srebrzystej wodzie sie zanurza, rolnik przeciaga sie leniwie proszac by przyszla wreszcie burza. Przeslicznie wygladaja grusze, wypiawszy brzuchy swe srebrzyste na zer promieni - cicha glusze, na krysztalowe niebo czyste. Gdzie-niegdzie odglos jakis slyszysz. Po chwili i ten dzwiek zamiera. Rzeklbys, ze w owej blogiej ciszy powoli caly swiat umiera. Obloki wszak nie próznowaly. Ida skupiwszy sie za lasem w wielkie bojowych chmur oddzialy niosac pocisków wodnych mase. Burza nadchodzi. Puste plaze. nie jeden czlek szuka oslony. Dzieci do matek tula twarze, zona do meza, maz do zony. Wszyscy znalezli swe schronienie, a ja samotny w chwili owej z sercem rozdartym przez cierpienie ide bez celu... w deszcz sierpniowy. Napisany 2006.08.01 Autor: Gacek |
2006-08-02 (16:05) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 623 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Powitanie i rozlaka\" - Johann Wolfgang Goethe Juz do niej czas! Wiec noga w strzemie! Polecial kon mój lotem strzal. Wieczorny wiatr kolysal ziemie, Zawisla noc na szczytach skal; Juz wypietrzony w blekit siny, Stal olbrzym - dab w spowiciu mgly I patrzyl czarno spod gestwiny Tysiacem oczu pomrok zly. Miesiac wyjrzawszy zza pagórka Przyswiecal teskno w wonnych mglach, Wiatr, szeleszczacy w lekkie piórka, Nawiewal w uszy dziwny strach; Noc wylonila swe bojaznie, Przy drodze mej czyhaja, tkwia - Lecz dobrze mi, wesolo, raznie I w zylach ogien plynie z krwia! Przy tobiem byl. Z twych ócz lazuru Wszechzapomnienia pilem zdrój; I wszystko w nas bylo do wtóru, I kazdem tchnieniem bylem Twój. Wiosennej jutrzni pierwsze groty Rózowe padly Ci na twarz. Od wymarzonej w snach pieszczoty Przecudowniejszy uscisk nasz! Lecz oto slonce juz nas ploszy, Uciekac mi potrzeba w dal: W uscisku twym tyle rokoszy! W spojrzeniu twoim jaki zal! Nie zegnaj mnie tym wzrokiem szklanym, Odchodzacemu usmiech daj. Co to za szczescie byc kochanym! I kochac, Boze, co za raj! |
2006-08-03 (19:15) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 761 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Chwila\" jest taka chwila na bezdrozach zycia chwila za krótka by zapisac za dluga by zapomniec czujesz ja w sercu drazy twoje mysli i nie wiesz co zrobic jak stawic jej czola boisz sie ze slabosc pozwoli jej wygrac przekresli lata które przezyles wierzac ze szczesliwie jest taka chwila na bezdrozach zycia chwila która znasz juz której nauczysz sie nie bac ************** \"Optymizm\" chciej raz jeden tylko zyc sie odwazyc i nie dmuchac na zimne a na goracym sie sparzyc nie szukaj wymówki nie mów ze nie umiesz daj zasnac rozumowi a sercu zrozumiec zamknij oczy na chwile idz w podróz w nieznane rozlóz rece szeroko by wziac wszystko co dane i zaczniesz nowe zycie nie przestajac marzyc znajdujac zawsze zimne gdy na goracym sie sparzysz |
2006-08-03 (21:42) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 69 782 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Byly dwie siostry: noc i smierc Smierc wieksza a noc mniejsza Noc byla piekna jak sen a smierc Smierc byla jeszcze piekniejsza Konstanty Ildefons Galczynski, Ballada o dwóch siostrach ... **************************************** Materio czula, rózo o uschlych skrzydlach, zatopiony w marzeniu stapam po twych platkach stopami, co zbyt ciezkie czerwonym znuzeniem, aby w twardej katedrze twojej zgiac kolano bijac sie w usta wlasne aniolami. \"Wprowadzenie w materie drzewa\" ...Pablo Neruda ********************************************** Rafael Alberti Powrót milosci swiezo objawionej Kiedy sie pojawilas, cierpialem we wnetrzu najglebszej jaskini, jaskini bez wyjscia, bez powietrza. I tak konajac miotalem sie w ciemnosciach, sluchalem rzezenia, które trzepotalo jak bicie skrzydel ukrytego ptaka. Rozsypalas nade mna swoje wlosy i wznioslem sie ku sloncu, ujrzalem, ze byly zorza, co nad morzem otwartym na wiosne sie sciele. To bylo tak, jakbym przybyl do najpiekniejszej przystani poludnia. Tonely w tobie krajobrazy, te najbardziej lsniace: przejrzyste, ostre góry w rózowych koronach ze sniegu i zródla w kedzierzawych cieniach lasów ukryte. Nauczylem sie odpoczywac na grzbietach gór i w dól splywac rzekami i zboczami, i dlugimi galeziami drzew sie oplatac, i sen przemieniac w przenajslodsza smierc. Otwarlas mi drzwi lasu i moje lata mlode, swiezo wydobyte na swiatlo, lezaly pod pieszczota twojego gestego cienia, poddajac pod wiatr wolny serce i jego rytm równajac z bujnym rytmem twojego. Juz moglem spac spokojnie i wstawac moglem wiedzac, ze juz nie miotam sie cierpiac w tej ciemnej jaskini, w jaskini bez wyjscia, bez powietrza. Bo ty sie nareszcie pojawilas. **************************************************** Pablo Neruda Sto sonetów o milosci - XVII Nie kocham cie tak jakbys byla róza soli, topazem lub strzala z gozdzików, które rozsiewaja ogien: kocham cie jak sie kocha jakies rzeczy mroczne, potajemnie, miedzy cieniem a dusza. Kocham cie jak rosline, która nie kwitnie, a niesie wewnatrz siebie ukryte swiatlo tych kwiatów, i dzieki twojej milosci zyje ciemny w mym ciele scisniety zapach, który uniósl sie z ziemi. Kocham cie nie wiedzac jak, ani kiedy, ani dlaczego, kocham cie po prostu, bez watpliwosci, ani dumy: tak cie kocham, bo nie umiem kochac inaczej, jedynie w ten sposób, którym nie ma jestem, jestes, tak blisko, ze twoja reka na mojej piersi jest moja, tak blisko, ze zamykaja sie twoje oczy w moim snie. Pozdrawiam |
2006-08-04 (17:08) ~skasowanoData rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO | wpis nr 69 854 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nie wiem dlaczego znalazlam swoj wiersz na tej stronie, bez mojej zgody wiersze sa objate prawami autorskimi czy moge prosic o usuniecie go z tej strony? |
2006-08-04 (22:01) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 69 895 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Poniewaz w \" Wiersze.bej.pl (Serwis autorów wierszy) \'regulamin nie zawiera w tresci zakazu kopiowania itp,twoje wiersze byly ...sa zdaniem wielu osób ogólnodostepne...Sam jestem poeta i o prawach autorskich co nieco wiem Proponuje abys zgodzila sie na pozostawienie tych wierszy...a my juz nigdy wiecej nie zamiescimy nic bez Twojej zgody A tak miedzy nami ...uwielbiam wrzos...pozwolilem skopiowac sobie kilka Twoich wierszy do domowej biblioteczki ps Jesli tak nie moze pozostac to admin usunie te wiersze Pozdrówka!! Ludzie pada,pada,pada!!!!!NARESZCIE |
2006-08-04 (22:43) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 912 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Serafinie Nie... nie wolaj prosze z oddali nie wolaj i tak nie uslysze bo zeby zrozumiec czlowieka wystarczy wsluchiwac sie w cisze nie pisz mi listów ze kochasz nie pisz ze cierpisz szalenie by w milosc uwierzyc prawdziwa wystarczy w glab oczu wpatrzenie nie mów ze oddasz mi wszystko nie mów co mozesz poswiecic prawda zabija sie szybko a klamstwa zostaja w pamieci nie obiecuj ze bedziesz zawsze nie obiecuj ze zawsze ze mna tu i teraz sie liczy jedynie tylko chwila wydaje sie pewna autor : Edyta |
2006-08-04 (23:51) ~skasowanoData rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO | wpis nr 69 921 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no wlasnie buu:( same klopoty przez ten bej, ale mysle ze pytanko, tak zupelnie z grzecznosci by nie zaszkodzilo nikomu, a nie tak porywac moje \"dzieci\":( |
2006-08-05 (12:09) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 937 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prawde mówiac nie wyobrazam sobie za kazdym razem pytac i prosic kazdego autora o wyrazenie zgody, na przeniesienie jego ogólnie dostepnego wiersza w inne miejsce - ogólnie dostepne. A co z niezyjacymi juz poetami? Czy nalezaloby teraz pytac ich spadkobierców o zgode na umieszczenie czegos, co wielu nawet zna na pamiec? Bzdura!!! Juz lepiej ten temat skasowac. Jak sie komus nie podoba, ze inni czytaja jego wiersze, to niech ich nie zamieszcza w necie (bez zabezpieczenia), tylko we wlasnym pamietniku. Zadne prawo nie zostalo tutaj zlamane i wyrzuty sa skierowane w nieodpowiednia strone. \"Pragnienie\" jestesmy jak te ptaki z skrzydlami zlamanymi nie mozna wzbic sie w góre a ciezko zyc na ziemi spedzamy zycie w klatce i dreczy nas ochota by uciec stad najdalej choc klatka jest ze zlota w codziennych myslach naszych daleko rwie sie serce ucieka wciaz w marzenia i wrócic tu juz nie chce tak dreczy nas pytanie nim mysli wciaz zajete czy mozna wzbic sie w niebo gdy skrzydla dawno juz podciete autor: Edyta |
2006-08-05 (18:32) ~skasowanoData rejestracji: Ilość postów: 985 SKASOWANO | wpis nr 69 970 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zwrocilam sie do Beja z prosba o zamieszczenie na stronie odpowiedniej klauzuli o prawach autorskich i moja prosba zostala pozytywnie rozpatrzona taka klauzula pojawi sie w najblizszym czasie wszytskie utwory droga Pani sa objade prawami autorskimi, niezyjacych poetow tez i nie wolno ich na wlasna reke publikowac a Pani podejscie do sprawy jest zenujace i wlasnie dlatego posze o usuniecie moiego wiersza z tej strony!! nie umieszczam moich wiersz w internecie po to by kazdy mogl z nimi zrobic to na co ma ochote, na beju utwory sa komentowane, co pomaga w ich doskonaleniu, dzieki internetowi mam mozliwosc zetkniecia sie z wieksza iloscia komentarzy. Poto sa takie serwisy poetyckie, a nie po to by kazdy mogl go skopiowac na swoja strone |
2006-08-05 (18:51) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 69 973 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Platka Rózy Piszesz niewiarygodne farmazony i bzdury . Tutejsze Forum dyskusyjne to prywatna wymiana mysli i opinii a nie zadna publikacja Uzytkownicy tego Forum nie publikuja a pisza swoje prywatne opinie i listy . I g........ do tego jakimkolwiek ustawom Obowiazuje nadrzedna formula prawna jak ------- tajemnica po\\rywatnej korespondencji ...zapisana w Ustawie Zasadniczej jako akcie nadrzednym A to , ze piszacy nie koduja tych pogladów i 3nie dbaja o tajemnice korespondencji i pisza otwarcie =================nie zmienia w zaden sposób tego , ze jest to pruywatna koresp3ondencja A nie zadna publikacja . Abysurdy i absurdalne wymysly nie znajacych prawa doszly do niespotykanych rozmiarów i Freud by sie przestaraszyl . Licencja tego Forum zezwala na prywatna korespondencje i nie ma nic wspólnego z jakakolwiek publikacja . Ja tez tutaj pisalem i nie zycze sobie ------aby ktos kto nie zna prawa ==nazywal to publikacja i nawet cieniem publikacji ...... .......... ato jest slowo kluczowe w sprawie Ci , którzy chca moga do0 woli pisac wszystkie wiersze i inne utwqory literackie jakie sobie tylko chca . Od kiedy to Fora dyskusuyjne sa publikacja . Trzeba troche sie puknac w glowe . Jak dojdziesz do granicy absurdu -------to spiewajac pisenke Krawczyka przy ognisku wykonujesz publicznie utwór i musisz zabezpieczyc prawa autorskie...............................bo slyszxa te piosenke inni ......... .........albo spiewac bardzo cicho Orwell o takich glupotach nie slyszal . NIe zycze sobie aby moje wpisy byly uwazane za publikacje . I juz udzielilem licencji To prywatna korespondencja ----------------- Z powazaniem I lepszej znajomosci prawa w Polsce Mariusz |
2006-08-05 (18:56) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 69 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Droga Pani Platek Rózy Zycze szybkiej nauki prawa w Polsce . I nie wymyslania glupot Zaznaczam , ze jezeli komus sie to nie podoba to juz naruszl moja prywatna korespondencje z innymi --tak samo prywatnymi osobami I koniec Mariusz |
2006-08-05 (19:05) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 69 975 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pani Platek Rózy A poza tym trzeba czytac ustawy literalnie ---a n ie po lebkach Deklamacja wierszy , ich przepisywanie i mówienie z pamieci -----------------------------------mie jest zadnym naruszeniem praw autorskich . Artystyczne ich wykonanie wymaga nakazow praw autorskich . Piszacy i przepisujacy z pamieci -----------------nie sa artyustami . I nie naruszaja zadnych praw autorskich . Troche wiedzy i rozsadku Artystyczne wykonanie ARTYSTYCZNE WYKONANIE podaje kluczowe slowa Mariusz |
2006-08-05 (19:25) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"zwrocilam sie do Beja z prosba o zamieszczenie na stronie odpowiedniej klauzuli o prawach autorskich i moja prosba zostala pozytywnie rozpatrzona taka klauzula pojawi sie w najblizszym czasie...\" Platek Rózy Prawo - droga Pani nie dziala wstecz. Jezeli klauzula na beju zostanie zamieszczona w przyszlosci, to nie obejmuje ona wierszy kopiowanych wczesniej. Wlasciwie wiersze twoje przestaly mi sie podobac - chociazby przez histeryczna osobowosc ich autorki, jednak dla zasady nie pozwalam niczego tutaj usunac. Na przyszlosc radze sie zastanowic gdzie je pani umieszcza. Tak jak napisal mój przedmówca to miejsce nie jest zadna publikacja, nie przynosi tez dochodu osobom wpisujacym. Pani zadania, wobec wszystkich danych, sa wrecz smieszne i swiadcza nie tylko o braku znajomosci polskiego prawa, ale o pani niskim poziomie intelektualnym. Ja ze swojej strony zobowiazuje sie nigdy wiecej nie splamic sie nawet przeczytaniem pani wiersza, nie mówiac juz nawet o kopiowaniu go. |
2006-08-05 (19:34) MariuszData rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4344 | wpis nr 69 978 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Brawo Opalxxxxx A ja ze swej strony poradze Pani Platek Rózy jak skutecznie chronic swoje prawa autorskie . Pani Platek Rózy jak stworzy jakikolwiekutwór wrtystyczny doradzam schowanie brudnopisu do kasy pancernej i nie publikowanie go nigdy i nigdzie . NIkt --ale to nikt w ten sposób nie naruszy praw autorskich twórcy .................. Swietny pomysl i w 100 % skuteczny . Pani Platek Rózy Prosze gaze za swietny pomysl przekazac na mój adres --gdyz jestem pomyslodawca --czyli twórca . Z góry dziekuje |
2006-08-05 (19:44) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 69 979 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Brawo Mariusz - nalezy Ci sie gaza - pomysl swietny, wlasciwie mnie tez chodzil po glowie, ale niech Ci bedzie Pozdrawiam |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 31 32 33 34 35 Wyślij wiadomość do admina |