| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 9 10 11 ... 34 35 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | POEZJA - czyli cos dla :) wielu |
2006-03-30 (19:17) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 042 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fajna perspektywa i nawet Ci troche zazdroszcze he,he... To wybierzcie ta najmadrzejsza,najwierniejsza i najlagodniejsza (dla przyjaciól oczywicie Pozdro. |
2006-03-30 (19:38) rudaData rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 | wpis nr 56 045 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Serafin!!! Wiesz, z ta madrocia u psów bywa róznie. Jest takie powiedzenie-kto z kim przystaje... Fakt, ze trzeba wiedziec czego sie spodziewac po tzw genach. Reszta w 85% zalezy od domu i domowników, do których szczeniak trafia. Mam nadzieje, ze \"dziupla\" wiewiórek bedzie \"pasila\" naszej suni. Pozdrawiam ruda |
2006-03-30 (21:27) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 062 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czego Ci z serca zycze Wiersz bez zwiazku z powyzszym wpisem \" Nieczystoc \" Jan Lechon Jedno dlugie spojrzenie, ach! ilez potrafi Rzucone w moja strone prawie nieostroznie. Ach! jakaz jest rozkosza ogladac bezboznie To wszystko, czego nie ma na fotografii. Wszystkie dnia mego sprawy sa tylko marzeniem, Które noc rozprasza, sen z myli wyploszy; Bo cóz da rozkosz wargom, gdy pragna rozkoszy. Cóz moze olnic oczy, gdy pragna olnienia. Noc z toba - to jest jedno, co jak haszysz dziala, Tylko jedno, w co mozna wierzyc bezprzytomnie. I nie wiem, czy jest miloc oprócz twego ciala, I wiem, czy mnie nie kochasz, czy zapomnisz o mnie. |
2006-03-30 (22:05) rudaData rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 | wpis nr 56 068 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aniu! Dzieki. Jestem jak nakrecona zabawka... Wlanie umówilam sie na wizyte u naszej przyszlej \"laluni\". W nasza rocznice lubu bedziemy o jedno szczecie bogatsi. Czy to nie jest romantyczny zbieg okolicznoci??? Wesolej nocy. ruda |
2006-03-30 (22:17) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 073 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak pies z kotem...to nie musi oznaczac wojny Miloc przedwit sie czule czolgal przez mroczne puszcze l chaszcze noc przed nim plynela wolga góra krazyla jak jastrzab u dróg ciemnych z niebem twarza w twarz chaty tloczyly sie w cizbie miloc bez gwiazd miloc tlala po izbach usta spajaja na usta mlotem mocno ciemnoc sprzega pierwsze uciski mlocie nieskonczona wstega cialo sie cialem nakrywa pachnacym wieza liwa ramiona w goracei przestrzeni zamykaja sie ciemnym piercieniem tapczan twardy zgrzany jak rola orza chyze lemiesze kolan az zamiast pszenic wschodzacych i zyt zaszemrze srebrem wit zastuka do okien bialo podniec oczy spojrzec z umiechem to kwitnacej czereni galaL zgiela sie pod strzeche Józef Czechowicz |
2006-03-30 (22:28) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 079 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krysiu - rocznica lubu jest wspanialym wydarzeniem - zwlaszcza w tak udanym zwiazku jaki widze u Ciebie. Nie trudno odkryc nawet laikowi, ze jestecie kochajaca sie rodzina. Jestem pewna, ze juz wszyscy czekacie na ta kolejna, zywa istotke w waszym domu. Daj znac jak bedziesz szczeliwa posiadaczka swojej laluni \" Miedzy nami \" Nie bój sie dotkniec slów moich. Tak zawsze mój drogi uslysz jak szumia nam wszystkie drzewa, popatrz jak planety koja nam oczy. Co wieczór zasypaim u boku twego odnajduje tam rekopis bialy dlonia twa pisany. Nie policzone jeszcze nasze wlosy nie poznane zostaly oczy wyplakane lez godziny. Slowa miedzy Nami jak serca zostaja. |
2006-03-30 (22:41) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 084 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Blekit i kamien Cóz sie dziwic blekitowi, cóz sie dziwic kamieniowi, Mymy wszyscy sobie bliscy, mymy wszyscy jednakowi. Nasze oczy wyplakane nie zagoja sie milocia, Kamien lezy na nizinach, blekit szumi wysokociom, Wzrok ku górze blekitnieje, kamien w dole kamienieje - Oto ciemne nasze pieni, oto wierne nasze dzieje. Ciepla dlonia wyrzucony kamien stygnie na blekicie, Oczy ciela sie po ziemi, rosa ciela sie o wicie, A ja chodze pode drzwiami, pode drzwiami zamknietemi, I dobijam sie do nieba, i dobijam sie do ziemi, I oddaje, wykrzykujac ciemnie pieni bezimienne, Blekitowi, co blekitne, kamieniowi, co kamienne Jan Brzechwa Ania obchodzi urodziny w Swiatowy Dzien Kota,Wiewiórka i Wiewiór nabeda pieska w rocznice lubu...a ja moze przytacham zyrafe z Afryki na 1maja ?? |
2006-03-30 (23:11) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 090 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin - uwielbiam Twoje poczucie humoru ------------------------------------------------------------------------------- Na \'Boskiej Komedii\' dedykacja - Jan Lechon Im glebiej idziem w zycie, coraz wieksza troska, Coraz wieksza nas neka obawa tej chwili, Gdy wreszcie sie ostatnia zaslona rozchyli: Biedna ludzka komedia - okaze sie boska. I serce zakochane raz po raz rozrywa Siec zlota, która samo splatalo niebacznie, I zanim dla wiecznoci jak gwiazdy drgac zacznie, Dla ksiazek, jak ta madrych, wnetrze swe odkrywa. I radoc w tym znajduje, gdy bije wen wciekla Ulewa Bozych przestróg, i modlów dziecinnych. Za siebie nie odmawia. Juz tylko dla innych: Chce by weszli do raju, nie schodzac do piekla. |
2006-03-30 (23:31) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 095 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \" Gniew \" - Jan Lechon Ty masz rózne miloci, ja tylko - otchlanie, W które mnie coraz glebiej twa nieczuloc straca. A jednak ty jest wiatloc, tym mrokom wiecaca. Gdy cie kochac przestane - co sie ze mna stanie? Zle myli w moim sercu jak zglodniala lwica, Jak pod wzrokiem pogromcy cichna pod twym wzrokiem. O! wstepuj w moje serce kochaniem glebokiem, W dzien jak slonce palace, w noc - jak blask ksiezyca Mówisz, ze gniew mam w oczach. Bo po nocy bladze I darmo wzrok mój wiatla w ciemnociach wyglada. Bo ty jest razem pieklo, gdzie rodza sie zadze, I niebo, gdzie miloc niczego nie zada ... |
2006-03-30 (23:36) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 096 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z ta data wiaze sie ...nazwijmy to inicjacja ? Na zyrafe miejsce mam-hala na 10m wysoka .Najgorsze bedzie wyprowadzanie jej/jego na spacer(smycz,kaganiec itp). Szkoda ,ze nie ma miniaturek,tak jak u ryb sum-sumik np. No i kasy...duuuuuuuuuuuuuuzo kasy.Juz wiem!!Pierwszego maja trafie 10/10 przy stawce razy 10 Ide spac Gwiezdny blues Gwiazdy skacza jak polne koniki Niebo radosne nad nami Nie stracic z oczu tej szachownicy Bóg z reki swe gwiazdy karmi Czasem wygladzi im ramiona By latwiej wpadac w nie na m bylo Czasem przypomni w rodku nocy Slady dziecinstwa - pierwsza miloc A moze gwiazdy te sa nasze I Bóg zapomnial o nich calkiem Wiec tylko czekac nam uparcie Ze wkrótce gwiezdny grad sie zacznie I bedzie spadac nam do stóp A my zaczniemy po nich chodzic Warto doczekac takiej chwili Po gwiezdnym polu wiecznie gonic I tarzac sie w tym gwiezdnym pyle I zbierac wszystkie do koszyka I nie oszalec od tych gwiazd Lecz tylko wszystkie jej przywitac Adam Ziemianin PoZdrówka ... |
2006-03-30 (23:38) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 099 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piekny wiersz Aniu ... Dobranoc. |
2006-03-31 (15:01) rudaData rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 | wpis nr 56 125 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widze,ze poczucie humoru Was nie opuszcza!!! To dobrze. Mnie tez juz bardziej do miechu niz \"krzyku\" lez pod powiekami. Aniu!!! Jestem z natury chwalipieta.Pewnie to wiesz.Lubie dzielic sie swoja radocia z innymi.Chcialabym miechem zarazic wiat. Czasami moja radoc jest Lle odbierana - ale to juz problem \"odbiorców\". Serafinie ! Rozbudzile moja ciekawoc. Co zyrafa ma wspólnego z inicjacja???Jeli wolno spytac? Z pewnocia bede dalej zagladac do tego tematu. Smiesznego dnia. ruda |
2006-03-31 (15:52) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 133 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krysiu |
2006-03-31 (16:05) rudaData rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 | wpis nr 56 136 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Anulka! Nie znam slów, które moga w takich chwilach pomóc... Trzymaj sie. ruda |
2006-03-31 (16:39) Nadzieja.Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 56 138 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moze ten wpis Ci pomoze Aniu. Musimy miec Nadzieje w cieLkich chwilach a mamy te chwile chyba wszyscy. Bedzie wszystko dobrze,zobaczysz |
2006-03-31 (21:44) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 179 [ CZCIONKA MONOSPACE ] RUDA, NADZIEJA - dziekuje za slowa otuchy. Operacja trwala prawie trzy godziny i jest gorzej nawet niz przypuszczalam. Przezyl, ale teraz kazde minuty zdecyduja co bedzie dalej. Bardzo dobrze, ze tego watku prawie nikt nie czyta, moge wylac swój ból. Nie lubie tego - na zewnatrz to ja pomagam i dodaje otuchy, wspieram kazdego. Najgorsza chyba jest nasza bezsilnoc wobec losu, woli Bozej. Dosyc placzu - przeciez nie moze byc tak Lle - Boze nie wierze !!! \" Aria z kurantem \" - Jan Lechon Smutek taki mnie chwycil, ze zda sie, az skomli, Ani przed kim sie zalic, kto wie, kiedy minie, Gdybyz to mozna bylo usiac przy kominie I czytac sobie stare wiersze Syrokomli! I marzyc, jakby poczta wedrowal podrózna, O owych lasach, rzekach, tych dworach, tym zdroju, I mylec, ze sa wszyscy w przyleglym pokoju. Od których ciagle listów wygladasz na prózno. Cóz znajde, jeli wyjde takiego wieczoru? Tu wszyscy przeciez obcy, i kazdy gdzie pieszy. Ach, zadna mnie muzyka dzisiaj nie pocieszy, Chyba \"Aria z kurantem\" ze \"Strasznego dworu\". |
2006-03-31 (22:11) rudaData rejestracji: 2005-07-24 Ilość postów: 995 | wpis nr 56 185 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aniu!! Mylalam podobnie.Udawalam twardsza niz jestem.Teraz wiem, ze takie chowanie bólu w sobie wydaje sie z pozoru lepszym wyjciem. Tylko z pozoru... Powinnimy uczyc sie okazywac smutek, zal i ból od dzieci. One sa dobrymi nauczycielami miloci i tolerancji. Teraz najwazniejsza jest Twoja obecnoc przy Tacie i mobilizowanie wszystkich Jego sil do walki o zdrowie. Zrób wszystko co w Twojej mocy. Tylko tyle i az tyle. I dbaj dziewczynko o siebie. ruda |
2006-03-31 (22:27) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Krysiu - jest beznadziejnie Teraz tylko jezeli kto moze poprosze o piekny, optymistyczny wiersz - nic wiecej. Pozdrawiam |
2006-03-31 (22:32) serafinData rejestracji: 2005-12-13 Ilość postów: 3032 | wpis nr 56 196 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam... Mam nadzieje ,ze Twoje(Wasze) czekanie ,niepokój i lzy wystarcza Stwórcy... i wszystko sie skonczy dobrze. Dzisiaj w telewizji pokazywali pana ,który odzyskal wzrok po 28 latach...plakalem wierz mi ,bo sprawa oczu jest mi bardzo bliska...,ale widok tego czlowieka dodal mi sil,wiary.Niestety nie potrafie tego \"przelac\" ,ale zycze Ci takiego samego napelnienia. Pozdrawiam. |
2006-03-31 (22:45) OpalxxxxxData rejestracji: 2005-07-25 Ilość postów: 2834 | wpis nr 56 205 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Serafin - lzy - to takie ludzkie. I dobrze i jednoczenie strasznie Lle, ze czujemy, ale wiara i nadzieja czasami pomagaja przetrwac. Jest co w rozmowach z Wami. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 9 10 11 ... 34 35 Wyślij wiadomość do admina |