Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 8 9 10 ... 33 34 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | MOJA METODA GRY W 49's - OBSERWACJA CZASÓW OCZEKIWANIA |
2013-04-30 (18:04)![]() Data rejestracji: 2010-10-12 Ilość postów: 408 ![]() | wpis nr 632 366 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @arkady202 zapraszam Ciebie bardzo bardzo ![]() |
2013-05-01 (23:19)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 632 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki Teodor ![]() |
2013-05-01 (23:20)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 632 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tommulti, mój mail: arkady202@yahoo.co.uk |
2013-06-14 (00:34)![]() Data rejestracji: 2013-04-09 Ilość postów: 38 ![]() | wpis nr 649 170 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ok jutro moj pierwszy raz , bez systemu mysle o 3 liczbach ![]() |
2013-10-25 (14:21)![]() Data rejestracji: 2013-10-25 Ilość postów: 2 ![]() | wpis nr 705 191 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Mam zapytanie do arkady 202: Ściągnąłem plik odnośnie metody gry 49’s, lecz gdy wklejam do jednego z arkuszy szablon lub liczbę i chcę go zaktualizować szarym przyciskiem wykres znika. Dodam , że wpisywanie wyników, aktualizacja losowań działa. W czym problem? Z góry dziękuję. |
2013-10-25 (22:01)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 705 402 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fabian, jak wkleisz szablon czy liczbe to klikasz przycisk na górze "Koloruj jeden" i wykres powinien się pokazać. |
2013-11-07 (03:47)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pozwolę sobie odświeżyć ten temat bo uznałem że warto, zwłaszcza że upłyneło sporo czasu od ostatniego wpisu a zatem na pewno coś już można dodać. Na pewno nie którzy z Was wykorzystują ten sposób typowania, zwłaszcza że założyciel tematu dodał swój plik, niezwykle pomocny. Do tych którzy grają tym sposobem (słupkowym) mam prośbę, opiszcie swoje doświadczenia z tą metodą typowania, może niektórzy od siebie dodali coś do tej metody, co pozwala zwiększyć skuteczność . Jakie kryteria można by zastosować jeszcze do tej metody, które dałoby się połączyć i tym samym udoskonalić ją, zrobić bardziej skuteczną. Podyskutujmy o tym. Pozdrawiam ..jerzy.. |
2013-11-07 (12:22)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 710 720 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jerzy powiem Ci, że grałem tak do jakiegoś czasu w 49's i byłem do przodu jakieś 300 funtów ale przestałem żeby nie kusić losu. To jest po prostu gra progresją. Doszedłem do tego, że w sumie (taka niestety prawda) czy grasz cały czas na jedna liczbe czy grasz szablonem czy też .......... wygenerujesz sobie dowolny losowy ciąg to te czasy będą wyglądać podobnie. Też będą słupki długie i krótkie. Będzie ileś pod rząd długich i potem krótkie. Co z tego wynika że nawet grając ciagiem losowym tak jest? Wynika, że nieważne na jaką liczbe stawiamy. Nie musimy niczego obserwować tylko grac na chybił trafił. Tak poza wszystkim to jest to dość ciekawe. Nieważne na co stawiamy. Jeśli będziemy grać byle jak na wymyśloną sobie liczbę inną co losowanie to tez będą długie słupki a potem krótkie. Czyli oznaczałoby to, że los nie "patrzy" na co gramy tylko, że w ogóle gramy. |
2013-11-07 (12:36)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 710 724 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chyba dlatego właśnie Amadeus czy TJ_Gumiś generowali jakims dobrym generatorem ciągi losowe, żeby znaleźć taka "szynę" na której nie będzie długich słupków. Nie wiem co o tym myśleć. |
2013-11-07 (13:13)![]() Data rejestracji: 2010-11-12 Ilość postów: 721 ![]() | wpis nr 710 742 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @arkady202, ostatnio brakowało mi takich wpisów, jak ten Twój wpis nr 710 720, a szczególnie: "Wynika, że nieważne na jaką liczbe stawiamy. Nie musimy niczego obserwować tylko grac na chybił trafił. Tak poza wszystkim to jest to dość ciekawe. Nieważne na co stawiamy. Jeśli będziemy grać byle jak na wymyśloną sobie liczbę inną co losowanie to tez będą długie słupki a potem krótkie. Czyli oznaczałoby to, że los nie "patrzy" na co gramy tylko, że w ogóle gramy." Arkady - z jedną modyfikacją - za to ważne, jak obstawiamy, tzn za ile? jakimi stawkami, przy jakim kapitale? Co się w sumie sprowadza do analizy: Szanse - Kursy - Kapitał - Stawki. Wszystko wyliczalne! A więc, Arkady, tak trzymaj! Powodzenia |
2013-11-07 (14:10)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 710 769 [ CZCIONKA MONOSPACE ] LottoTest, jakimi stawkami... No takimi, żeby wyjść na swoje jak już trafimy i wygramy. Żadna filozofia. Chodziło mi bardziej o to, że obojętne na jakie liczby stawiamy, że coraz bardziej widze że to nie ma znaczenia. Wszystko i tak się rozłoży na wykresie tak jakbyśmy jakimś szablonem grali. |
2013-11-07 (17:25)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 855 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chyba dlatego właśnie Amadeus czy TJ_Gumiś generowali jakims dobrym generatorem ciągi losowe, żeby znaleźć taka "szynę" na której nie będzie długich słupków. Nie wiem co o tym myśleć. ================================================= No ja tym bardziej nic na ten temat nie mogę powiedzieć bo nic o tym nie wiem. Ale wracając do słupków, to jednak jest różnica rozpocząć grę po pierwszym wysokim słupku a grą po trzech czy czterech wysokich słupkach. Po pierwszym wysokim często się zdarza że powstaje następny wysoki, a po trzech takie zjawisko występuje rzadko, no a po czterech właściwie wcale. Inna sprawa że trzy a nawet cztery wysokie słupki bywają rzadkością i gracz jest przez to pozbawiony możliwości grania. I to jest moim zdaniem problem. ============= Wchodząc głębiej w ten temat, ale nadal pod lupą mając czasy oczekiwania, i tu nasuwa mi się taka myśl,- skoro najczęściej występuje czas oczekiwania o wartości ,,0,, następnym jest ,,1,,2,,3, itd. to czy ktoś robił już taki słupkowy wykres wypadania tych czasów? Ciekawe jak taki wykres wygląda, przy porównaniu go z wysokimi słupkami. Czy nie da się tam dostrzec jakieś zależności między nimi? Wysokie i najniższe powinny się uzupełniać. Wiem jak to przypuszczalnie wygląda, widzę to oczami wyobraźni. po każdym losowaniu występuje od zera do trzech czasów o wartości ,0, i tak samo mniej więcej będzie z czasami o wartości 2 i 3. Później ilość wystąpień zacznie spadać bardziej widocznie. Ale co innego sobie wyobrażać a co innego widzieć na wykresie, mając wszystko poparte obliczeniami. Może ktoś już robił taki wykres to niech się podzieli swoją wiedzą na ten temat. Może dałoby się to wykorzystać jakoś, jako kryterium. |
2013-11-07 (18:09)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 874 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Następnym, być może kryterium mogłoby być takie coś. Zauważyłem w multi-multi, że nie każdy numerek może być liderem,- to znaczy , że nie każdy numer dojdzie na szczyt pod względem wylosowań. Niestety nie mam pojęcia jak to jest z grą 49s. pod tym względem. Być może i w tej grze jest tak samo jak w MM. Ale co to w ogóle oznacza dla gracza,- ano myślę że skoro tak się dzieje to każdy numer ma swoje miejsce w peletonie, (tak to obrazowo ujmę) Może to, wyglądać tak np. nr. 1. działa w zakresie miejsc w peletonie między 49,-a 20 natomiast nr.2. zajmuje miejsca między 1. a 35. Wiedząc że jakiś numer wyżej nam nie podskoczy może to nam posłużyć jako kryterium. Czy znajdzie się chętny do zbadania tego spostrzeżenia?, czy takie coś występuje w 49s.? |
2013-11-07 (18:29)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 885 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Następne spostrzeżenie które być może nadaje się na kryterium, otóż każdy numerek ma swój zakres wypadania jak i swoją średnią wypadania. (ilość losowań podzielić przez ilość wypadnięć) Może z tego ktoś zechciałby zrobić słupkowy wykres? |
2013-11-07 (18:44)![]() Data rejestracji: 2011-12-25 Ilość postów: 4460 ![]() | wpis nr 710 897 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tylko problemem jest jaki okres do średniej brać. Jak bym umiał to bbym sobieto pod pokrętło w ex podstawił, a tak to sprawdzam ręcznie ![]() |
2013-11-07 (18:57)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 710 908 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jerzy, przejrzyj poprzednie strony tego tematu, wklejałem tam sporo wykresów. Chyba, że o cos innego Ci chodzi. Daj znać, chętnie pomogę. Ja kombinowałem jeszcze z transformacją nie liczb ale właśnie czasów oczekiwania. Dodawaniem do nich jakichś wartości, odejmowaniem itp. Na razie nic ciekawego nie zauważyłem. |
2013-11-07 (19:53)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 928 [ CZCIONKA MONOSPACE ] OK. przejrzę poprzednie strony bo rzeczywiście nie wszystko dobrze pamiętam jakie rzeczy już były brane na warsztat. Dodam jeszcze do czego zmierzam, a więc chciałbym abyśmy połączyli jak najwięcej kryteriów w jedną całość a następnie stworzyli (nie wiem czy to możliwe), jeden program np. w exelu który by to liczył i pokazywał na wykresach słupkowych lub innych np. liniach krzywych. Każda linia lub słupek w innym kolorze bo co innego by przedstawiała. Wyłuskując w ten sposób zdarzenia skrajne , może by pozwoliło zwiększyć szansę na ugranie czegoś. |
2013-11-07 (20:25)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 710 940 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dodam jeszcze coś co mi chodzi po głowie a nigdy nie spotkałem się żeby ktoś zrobił wykres na podstawie takich oto wyliczeń; Wyobraźmy sobie że 49s gra w kilka może naście gier równocześnie w tym samym czasie. Każda nowa gra rozpoczyna się wtedy gdy dochodzi do powtórzenie się jakiegoś numerka. Kończy się gdy jakiś numerek wypełni ostatnie puste miejsce w grze. Każda gra ma 49 miejsc na 49 numerków, (oczywiście każdy inny) Gdy przychodzi losowanie to każdy z wylosowanych numerów uzupełnia braki w poprzednich grach, jeśli jakiś numer nie ma miejsca wolnego dla siebie w żadnej z poprzednich gier to wtedy tym numerem rozpoczyna się nowa gra. Gier równo toczących się może być sporo, być może z 10. Jakiś dynamiczny wykres może by wykazał coś, może w kolejności, uzupełniania się tych gier, znalazłby się jakiś tręd lub co kolwiek co pozwoliłoby choć trochę celniej typować. |
2013-11-07 (22:41)![]() Data rejestracji: 2010-08-02 Ilość postów: 706 ![]() | wpis nr 711 036 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jerzy nie do końca rozumiem. Czy masz na myśli liczbę, która powtórzyła się z losowania na losowanie i odtąd zaczyna się nowa gra? Liczby powtarzają się często więc co chwila byłaby nowa gra. Czy raczej chodzi Ci o to że, liczby od 1 do 49 są zapisane w kolumnach od góry do dołu. I w miarę kolejnych losowań czekamy aż każda kolumna padnie przynajmniej raz (każda kolumna czyli każda liczba). I kiedy padnie juz ta ostatnia liczba najdłużej czekająca to gra się kończy i zaczyna się nowa. Tylko czemu to miało by służyć. |
2013-11-08 (17:27)![]() Data rejestracji: 2012-05-04 Ilość postów: 580 ![]() | wpis nr 711 306 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Arkady, to drugie Twoje rozumowanie jest trafne. Tak ,chodzi mi o przedstawienie innego obrazu ale tej samej gry. Normalnie każde losowanie jest częścią jednej gry. Ja zaproponowałem patrzenie na 49s. przez pryzmat tylu gier ile ta loteria sama wygeneruje. Do czego taki sposób doproawdzi analizującego takie postrzeganie tej gry?, tego nie wiem. Może wskaże jakiś kierunek co kolwiek co da się wykorzystać. Ludzie mają różne pomysły czasami lepsze a czasami takie jak ja. A może będę miał szczęście i jakiś z tych banalnych moich pomysłów trafi w sedno? Poza tym dodawanie pomysłów na tych stronach i dzielenie się spostrzeżeniami jest jakby podstawowym moim działaniem którym mogę wesprzeć to forum. Niestety nie potrafię obsługiwać takich programów jak Ty czy spora część osób z tego forum, dlatego mój udział w waszych dyskusjach , zwłaszcza od strony technicznej, gdzie rozwiązujecie na komputerze swoje zadania jest żaden. Być może jestem już za stary na uczenie się obsługi tych programów które wy wykorzystujecie do analiz, cieszę się że potrafię chociaż np. w exselu przeglądać wasze pliki i wyszukiwać w nich zależności, próbować coś z kleić w jakąś logiczną całość. Jest z tym ciężko bo na dokładkę wszystko jest w obcym dla mnie języku pisane i dla mnie nie zrozumiałe. Działam na czuja i czasami coś tam mi się udaje. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 8 9 10 ... 33 34 Wyślij wiadomość do admina |