Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]


| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów |
Strona: 1
Wyślij prywatną wiadomość do admina

Systemy wymiana, pomysły współpraca ZAPRASZAM CHĘTNYCH

2009-08-05 (00:45)

statussirlore
Data rejestracji: 2009-06-25
Ilość postów: 13

4829
wpis nr 218 539

Czesc.

Na tym forum jestem od niedawna. Jednak co daje się zauważyć to nikt nie podaje systemów. Multilotek traktuje jako rozrywke po pracy. Wymyslam sobie rozne systemy i sprawdzam. Szukam ludzi chetnych do
wymiany pomyslów, udoskonalen istniejacych systemów. Jako zeby nie byc goloslownym podaje moj "najlepszy system".

Wykorzystuje progresje na staly zysk. Gram na 2 liczby, przy czym kazda liczba jest na osobnym zakladzie. przy trafieniu jednej liczby zysk to 5zl przy dwoch 10 zl

suma stawka kurs wygrana zysk
0 5,24 2,91 15,24 10
5,24 7,98 2,91 23,22 10
13,22 12,17 2,91 35,39 10
25,39 18,54 2,91 53,93 10
43,93 28,25 2,91 82,18 10
72,18 43,05 2,91 125,23 10
115,23 65,61 2,91 190,84 10
180,84 99,98 2,91 290,82 10
280,82 152,36 2,91 443,18 10
433,18 232,18 2,91 675,36 10
665,36 353,81 2,91 1029,17 10
1019,17 539,17 2,91 1568,34 10
1558,34 821,64 2,91 2389,98 10

srednio z ostatniego losowanie jest 8,88 zdarzen sprzyjajacych na 20 czyli jakies 44.4 procent ( srednio czyli nieraz moze byc mniej nieraz wiecej 5,6,13,14 itp) z tych liczb wybieram np samotna liczbe. Podrząd nie padła maksymalnie przez 12 na 4500 losowan.

na mojej stronie http://ntfscrypt.com/nf znajdziecie programik

Zapraszam wszystkich do wspolpracy i zycze wysokich wygranych
2009-08-05 (12:09)

statusKURKA
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 218 578

sirlore
wprowadź baze danych gry 49's i zobacz czy na niej też znajdziesz coś ciekawego.
W tej grze za trafienie liczby jest kurs 6,5
Prawdopodobieństwo trafienia to 7/49 (1 do 7)
Zauważ że w multi masz kurs niecałe 3 przy prawdopodobieństwie 1 do 4.
Dlatego w grze 49's progresja rośnie wolniej.
baze danych mogę Ci przesłać lub :

http://webmon9.betfred.com/numbers/results/index.asp?slng=SIS49
2009-08-05 (12:34)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 583

Zapodaje system na zakres plusa .
Częste trafienia do 7 progu. max próg na 500 losowań --> 14.

Oto system . typujemy zakres w ten sposób.

1,1,1,2,1,3,1,4,2,1,2,2,2,3,2,4,3,1,3,2,3,3,3,4,4,1,4,2,4,3,4,4 ... i od nowa.

Może dało by się go jakoś zmodyfikować lub ulepszyć
2009-08-05 (12:37)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 584

ten system jest bardziej efektowny niż systemy takie jak :

1,1,2,2,3,3,4,4,1,1,2,2,3,3,4,4,1,1,2,2,3,3,4,4


lub

1,1,1,1,2,2,2,2,3,3,3,3,4,4,4,4,1,1,1,1 ...
2009-08-05 (12:41)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 587

Można też grać na 2 zakresy systemem takim jak np ten :



System na 2 zakresy złożony z 2 systemów na jeden zakres jaki podałem w 1
poście.
Pogrubione komórki to trafienia
2009-08-05 (17:04)

statussirlore
Data rejestracji: 2009-06-25
Ilość postów: 13

4829
wpis nr 218 641

Czesc.

Kurka wstępnie patrzac na wyniki gry 7/49 stwierdzam ze "rozrzut" jest zbyt duzy, dlatego jestem sceptyczny i moje dotychczasowe systemy nie zadzialaja dla tej gry. Tak nawiasem mowiac to nie wiedzialem ze taka gra istnieje.

Spoke z Toba jest lepiej. Z tego co zauwazylem Twoj system sie sprawdza ale sprawdzalem to na sucho. Jak napisze funkcje do automatycznego sprawdzania i testowania roznych wariantow to wtedy dokladnie przetestuje. Do tej pory nie zajmowalem sie plusem ze wzgledu na mala liczbe losowan. Ale jest tez inna ciekawa rzecz ktora zauwazylem. Mozna wykorzystac np progresje na staly zysk dla Twojego losowania wykorzystujac moja metoda typowania 2 liczb na 2 roznych zakladach. Analogicznie 2 rozne przedzialy na dwoch roznych zakladach np:

kupon1: plus padnie w 41-60 : 2zl * 3.65 * 0.9 = 6.57 ( zysk 4.57 )
kupon2: plus padnie w 61-80: 2zl * 3.65 * 0.9 = 6.57 ( zysk 4.57 )
w najlepszym przypadku mamy zysk 0.57zl przy koszcie gry 4 zl ale otrzymujemy zwiekszone szanse bo 50 procent ze trafimy


2009-08-05 (18:41)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 657

Czemu mnożysz przez kurs 3,65 ? Ja mam na betgun 3,45 .

Są gorsze i lepsze systemy . Można wymyślać co chwilę nowe , łączyć
dzielić i korzystać z kilku na raz , zwiększając szanse na wygraną.
Nie ma 100 % systemów - które można wykorzystać do gry z małym wkładem i
spodziewać się dużych wygranych.
Czasami trzeba przeskakiwać z systemu na system .
Aktualnie badam tylko na sucho to co podałem wyżej .
Myślę też nad tym aby grać do określonego progu np. do 8 włącznie lub 7.
A potem rezygnować. Jeżeli mamy w systemie sporo trafień do 8 poziomu
a tylko kilka wpadek powyżej 8 progów na te np. 500 losowań .
To zyski z progresji do 8 progów i tak pokryją straty rezygnacji i przyniosą jeszcze zysk, niestety pomniejszony o rezygnacje na 8 progu , ale za to
nie popłyniemy, a jak dobrze wiemy przy progach 10,11,12,13, progresja rośnie bardzo szybko i stawki są kosmiczne - zakładając przykładowo zysk 10 zł z losowania

Pozdrawiam Mam nadzieję, że komuś się przyda mój system.
Zapraszam też do dzielenia się innymi - pijawkom mówimy NIE
2009-08-05 (18:45)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 658

###

w najlepszym przypadku mamy zysk 0.57zl przy koszcie gry 4 zl ale otrzymujemy zwiekszone szanse bo 50 procent ze trafimy

###

0.57 gr ?

To nie lepiej zagrać na zakresy z kursem 1,75 ? Lub 1,70 - różne zakresy ?

Wtedy za 4 zł mamy 4 *1,75 = 7 - 4 = 3 zł zysku
Lub

2 x 3,45 = 6,90
2 x 3,45 = 6,90

koszt 4 zł , wygrana 6,90 --> 6,90 - 4 zł = 2,9 zł
2009-08-05 (18:47)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 660

Dlatego nie wiem gdzie ty stawiasz ale grając na bet gun kosztem 4 zł
tak czy tak masz 2,90 lub 3,0 zł zysku. W zależności czy postawisz na zakresy bliźniacze 1-20 i 21-40
Czy na przeciwne 1-20 i 61-80 np.

2009-08-06 (06:45)

statussirlore
Data rejestracji: 2009-06-25
Ilość postów: 13

4829
wpis nr 218 754

Czesc Spoke

Przyklad dotyczyl Totomixa. Oczywiście słusznie znalazłeś mój błąd. Zysk to nie 0.57zl tylko 2.57. Musze przerobic program tak aby bla mozliwosc testowania plusow, tzn pobierac niesortowane zestawy ze strony lotto. Jak to zrobie to podziele sie wynikami.

2009-08-06 (14:00)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 218 818

Było by dobrze gdybyś do programu wprowadził takie zależności.
Napisz do mnie jak będziesz miał chwilę gg: 7674966
2009-08-09 (18:17)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 219 483

Jak tam , sirlore ,
Zmodyfikowałeś program o jakieś dodatkowe funkcje ?
2009-08-09 (18:26)

statussirlore
Data rejestracji: 2009-06-25
Ilość postów: 13

4829
wpis nr 219 487

Tak.

Narazie porobilem statystki dla plusa i nie wyglada to za ciekawie.
2009-08-09 (18:59)

statusSpoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4572

3977
wpis nr 219 491

Bo system który podałem wcale nie jest taki dobry jak się wydaje na pierwszy rzut oka - dlatego albo trzeba go dopracować albo połączyć z czymś innym i grać na 2 zakresy .
Sam nie wiem ...
2009-08-09 (20:16)

statussirlore
Data rejestracji: 2009-06-25
Ilość postów: 13

4829
wpis nr 219 504

Juz udostepnilem nowa wersje. Mozna sobie wpisac zakresy i sprawdzic progi.

Z wlasnego doswiaczeniea powiem tak, ze chyba zakrzywiamy wszyscy czaswoprzestrzen Generowalem automatyczne systemy na podstawie wielomianow i zawsze bylo "cos" nie tak. Jak ktos bedzie mial jakies pomysly najlepiej niestandardowe to moge je sprawdzic.

Jak znajdziecie odpowiedz na pytanie czym jest rzeczywistosc to na pewno multilotek nie bedzie taki wazny.

Pozdrawiam wszystkich.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1
Wyślij prywatną wiadomość do admina

Statystyka forum:    
Piszących osób w ostatnich 30 dniach: 191 Ilość tematów: 3082 Ilość odsłon tematów: 29601160 Ilość wypowiedzi: 809060