Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sposoby losowania w grach myślowych |
2015-04-12 (16:39) Baltazar Gąbka Data rejestracji: 2009-12-23 Ilość postów: 272 | wpis nr 893 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2015-04-14 (18:20) Baltazar Gąbka Data rejestracji: 2009-12-23 Ilość postów: 272 | wpis nr 894 116 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może w końcu mnie odblokuje...... autobus czeka już na przystanku. Jak mnie odblokuje.....,to w jego wątku pokażę w jaki sposób można wygrać,może niekoniecznie miliony,ale.... dobrą kasę na wakacje marzeń,....przed nami jeszcze tyle egzotycznych i przepięknych miejsc. Mariusz jak mnie odblokuje to w nagrodę pojedzie do Tajlandi. Dlaczego nie chce mnie odblokować? W niczym mu nie ubliżyłem,...grzecznie tylko zapytałem,... z ciekawości |
2015-04-14 (18:33) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 894 119 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i wtopa Baltazarze bo Mariusz woli zimną Kanadę od gorącej Tajlandii. Teraz musisz jakoś wybrnać z tego fo-pa. |
2015-04-14 (19:02) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 894 125 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Preferowanie kraju zimnego nad krajem ciepłym jest dla nas wskazówką że Mariuszowi potrzeba schłodzenia. Bo jak wiadomo z gorącem może przyjść gorączka a z nią majaczenia i potem ma się wizje liczb na środku ekranu albo co gorsza widzi się atraktory albo autobusy... Dlatego właściwe wakacje dla Mariusza to pluskanie się w przerębli. |
2015-04-16 (20:07) Kajtek Data rejestracji: 2005-06-22 Ilość postów: 66 | wpis nr 894 655 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie też Mariusz zablokował w swoim temacie , on tam wszystkich blokuje ,nawet Marriusz2 jest tam zablokowany i nic nie może tam nowego napisać. Podałem w jego temacie system 100% na wygrywanie w rzutach kostką sześcienną a Pan Mariusz mnie zablokował. Panie Mariuszu ,w czerwcu kończe 18 lat i przejdę z per Pan na ty ! Pan Mariusz kłamie jak zwykle i zaprzecza sam sobie ,też jak zwykle. Pan Mariusz napisał: Nigdy nikogo nie nazywałem ani szczylem ani idiotą ani glupkiem . A jednocześnie napisał: Kochane trolle . Nie czytam żadnych innych postów nawet nie mam czasu swoich przeczytać . Szkoda że dotyka już Pana demencja starcza i nie pamięta Pan co pisał w swoich postach skoro Pan ich nie czyta. Przypomnę więc co niedawno Pan napisał : Myślisz szczylu Spadaj Byłeś głąbem i będziesz głąbem. Powymieniaj sobie poglądy z Przedstawicielem Mikołajem i jego przyjaciółmi . Jego protektorzy coś licho mu płacą Bo całkiem ucichł . Mało totalizator płaci za TROLLOWANIE . Spadaj Skąd Pan wie ze Micowhy ucichł,powtarzam co Pan napisał: Powymieniaj sobie poglądy z Przedstawicielem Mikołajem Bo całkiem ucichł . Bo całkiem ucichł . Bo całkiem ucichł . Bo całkiem ucichł . Ile to tematów Pan przeszukał by zauważyć że Micowhy ucichł , podobno Pan nic nie czyta ? Nie czytam żadnych innych postów nawet nie mam czasu swoich przeczytać . Nie czytam żadnych innych postów nawet nie mam czasu swoich przeczytać . Micowhy potem grzecznie odpisał ,prosze to zapamiętać: nie ucichłem. Czekam sobie spokojnie na Twoje świeże słowotoki by je demontować. Co do Pańskiego zdania Panie Mariuszu: Nigdy nikogo nie nazywałem ani szczylem ani idiotą ani glupkiem . ...to niech Pan sobie wreszcie przeczyta swoje wszystkie posty i zliczy wszystkich idiotów ,głupków ,nieuków i wszystkie kamienie jakimi oni rzucali w szkołe. I niech Pan sobie zakoduje wreszcie w swojej głowie ze jest tych słów niemal tyle co Pańskich kropek i przecinków. A propo przecinków i kropek ,dobrze ze wysłałem je wszystkie do Pana w mailu w liczbie 87359459 lecz jako POSORTOWANE ,najpierw same kropki a potem przecinki. Jesli chce je Pan w wersji nieposortowanej to prosze je sobie teraz samemu policzyć bo ja się obraziłem i jeśli kiedyś założę swój temat to Pana zablokuję zanim się Pan mi wpisze. Moje rzuty kostką tez posłałem w wersji posortowanej i cała ta baza rzutów kostką w liczbie 87359459 jest dla Pana tyle samo warta co Pańskie kropki i przecinki. Jak Pan sam widzi ,czyta Pan wszystkie inne tematy lecz demencja starcza się odzywa i potem nie pamięta ,podobnie jak Pan nie pamięta że idiotów ,głupków ,nieuków nazywał Pan bez wyjątku wszystkich mających inne zdanie niż welki Mariusz. |
2015-04-16 (21:11) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 894 671 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Temat jest poważniejszy niż demencja. Mamy do czynienia z czymś biegunowo a nawet DWUBIEGUNOWO odmiennym... P.S. Mariusz wszystkie posty na swój temat czyta bardzo dokładnie. Robi to też jego adiutant. --- wpis edytowano 2015-04-16 21:12 --- |
2015-04-20 (18:56) merti Data rejestracji: 2011-12-25 Ilość postów: 4460 | wpis nr 895 725 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ola boga, ola boga.... tragedia nam się szykuje.... Algorytm położy kres trollowaniu? http://whatnext.pl/algorytm-polozy-kres-trollowaniu/ |
2015-04-20 (19:02) 007 Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 | wpis nr 895 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] - korzystając z różnych wskaźników, takich jak niepoprawna gramatyka czy pisownia. No to Mariusz musi się przeprosić z Wordem i poprawić gramatykę |
2015-09-26 (00:38) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 932 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Guru powiada (wpis nr 930 848): >>>Ja wcale nie korzystam z sieci neuronowej w grze<<< Co stanowi wielką odmianę bo kilka lat raczył wszystkich bełkotliwymi monologami zbuowanymi z pojęć dotyczących sieci a na koniec stwierdza że to na nic i do niczego. Zamotał w ten sposób wszystkim w głowach włącznie ze swoim wiernym adiutantem który teraz przez to wylewa emocje bo biedak nie wie czy wierzy,ć w te sieci czy nie bo jego guru sam zmienia zdanie i przeczy sobie. >>> Mój program jest całkowicie algorytmiczny i oparty na czterech podstawowych działaniach <<< Program Mariusza (czyli algorytm) jest całkowicie algorytmiczny zapewne w przeciwieństwie do innych programów które nie są w pełni algorytmiczne. Do tego jest oparty o cztery podstawowe działania. Tylko pomyślmy! Tyle lat podążaliśmy tropem mariuszowych bajań! Tyle lat wpadaliśmy w jego (neuronowe) sieci a tu wystarczą cztery podstawowe działania! Nawet patyczków nie trzeba! Guru powiada (wpis nr 930 860): >>> 007 naucz się czytać ze zrozumieiniem <<< A Ty, Mariuszu, włącz proszę sprawdzanie pisowni w Wordzie Standardowa porcja ciepła i serdeczności od Mistrza: >>> Matoł będzie całe życie matołem <<< Jestem przekonany że mariuszowe ciepło i serdeczność w powiązaniu z jego czytelnym i pełnym uroku sposobem przekazywania zrozumiałej i weryfikowalnej wiedzy sprawią szybko że wszyscy jego wierni wyznawcy doznają zaszczytu ujrzenia Atraktora! |
2015-09-26 (10:01) hibernatus Data rejestracji: 2015-06-21 Ilość postów: 2861 | wpis nr 932 341 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten osławiony Mariusz do tego stopnia zajął Wasze myśli i miejsce przy stole, że nawet poświęciliście mu wątek. Powinien być bardzo usatysfakcjonowany aż taką atencją. |
2015-09-28 (23:55) Mariusz Data rejestracji: 2003-09-02 Ilość postów: 4315 | wpis nr 933 070 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nawet tutaj 28 kilometrów od Madrytu cieszę się ,że pracodawca wysupłał trochę grosza na zawodowego trollaMikołajka . A już myśłałem ,że nie będzie się z czego pośmiać. Tutaj w Hiszpanii tez czytają stronę i sami wiedżą ilu mam biografów. Pozdrawiam zawodowych trolli i z Toledo i Madrytu . Niestety ze względu na ilość pracy nie mogę tych wypocin studiować. Ale dla mnie to wielka reklama =jak tutaj mówią. Pozdrawiam i bawcie się dobrze. --- wpis edytowano 2015-09-28 23:58 --- |
2015-09-29 (17:30) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 933 204 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariuszu Dobrze wiesz że przyczyną moich postów jest Twoje własne zachowanie wobec innych użytkowników tego forum, jakie okazujesz już od lat. Obrażasz, atakujesz, wyzywasz, a przede wszystkim popełniasz straszny grzech wprowadzania innych w błąd swoimi sieciowo-atraktorowo-patyczkowo-olejowymi bajędami. Po prostu nadszedł dzień gdy już nie możesz bezkarnie ani obrażać ani ściemniać bo Twoje bajędy są poddawane analizie i widać od razu jak na dłoni że nie znasz nawet poprawnych znaczeń pojęć takich jak: algorytm program atraktor losowość sieć neuronowa Zamiast wzmocnić swoją wiedzę by wreszcie po raz pierwszy coś wygrać wolisz opowiadać ludziom bajki na zmianę z atakowaniem tych ludzi. Obraziłeś wiele osób tutaj a co gorsza wielu z nich zniechęciłeś do pisania tutaj przez co poziom wiedzy i dyskusji podupadł znacząco i to właśnie przez Ciebie. Teraz Twój wkład w to forum będzie na bieżąco analizowany i oceniany. |
2015-09-29 (18:42) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 933 212 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz powiada (wpis nr 930 848): >>> Mój program jest całkowicie algorytmiczny i oparty na czterech podstawowych działaniach <<< Tymczasem w innym wpisie 2005-12-14 (08:39) wpis nr 38 594 głosił: >>> Otóz podstawowa zasada gier losowych jest zapisana : NIE MOZNA DOJSC DO JAKICHKOLWIEK WNIOSKOWAN POPRZEZ PRZEKSZTALCANIE LICZB LOSOWYCH JAKIMKOLWIEK DZIALANIEM MATEMATYCZNYM LINIOWYM --JAK DODAWANIE , MNOZENIE , ODEJMOWANIE , DZIELENIE.<<< [ Zdaniem matematyki podstawowa zasada dotycząca gier losowych nie brzmi jak powyżej. A wnioskować można w oparciu o wyniki dowolnych operacji...] I jeszcze jedna sprzeczna opinia Mariusza: 2004-06-07 (01:36) wpis nr 4 468 Liczby w grach losowych nie sa zmiennymi nominalnymi . Jezeli kto nie rozumie to znaczy nie sa to pojecia jak krowa czy pies . Za pomoca prostych jak drut sposobów z zakresu dodawania lub odejmowania mozna na tysiace sposobów zapisac liczby wylosowane . Wystarczy przy pomocy makrofunkcji , która podalem przy okazji sieci neuronowych przetransformowac liczby i uzyskamy zupelnie inne zestawy . Zawsze mozemy dokonac transformacji odwrotnej i po klopocie . A potem zmiana zdania przez guru: 2006-10-14 (23:21) wpis nr 78 424 Otóz losy a w multilotku kule to pewien specyficzny typ zmiennej Jest to zmienna nominalna NOMINALNA===================== Specjalnie podkreslilem NOMINALNA Jest to taka sama zmienna jak nazwiska Wisniewski i Kowalski Albo zwirzeta : krowa , kon Jest to ogólnie numer liczby a nie liczba To inaczej nazwa wlasna . Trzeba po prostu zrozumiec szczególna tego konsekjwencje To nie saliczy a numery liczbowe A to znaczy , ze bez sensu sa zwykle matematyczne dzialania na liczbach jak dodawanie czy tez mnozenie --- wpis edytowano 2015-09-29 18:56 --- |
2015-10-18 (21:40) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 937 717 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2015-10-18 (09:18), wpis nr 937 510, zen wywołuje guru: >>>czy mogę poprosić Cię o kontynuowanie zasadniczego w tym okresie wątku tzn o mechanizmie Marita Mariusza ? Myślę że już się na tyle uspokoiło że mógłbyś dalej rozwijać ten wątek ...<<< Zgadza się, zen My bardzo spokojnie czekamy na kolejne wypowiedzi Mariusza więc może on śmiało rozwijać ten wątek a każde jego słowo zostanie przeanalizowane zestawione ze stanem wiedzy na temat probabilistyki sieci neuronowych teorii chaosu oraz porównane z jego poprzednimi wypowiedziami na te tematy. --- wpis edytowano 2015-10-18 21:42 --- |
2015-10-19 (13:31) zen Data rejestracji: 2004-03-02 Ilość postów: 1742 | wpis nr 937 844 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Micowhy szkoda że się odezwałeś teraz jestem pełen obaw o reakcję Mariusza . A miałem tam coś do dodania ..... Z całą powagą mogę stwierdzić że fora naszej branży /gier losowych/ zeszły na psy . A ja pamiętam jeszcze te czasy kiedy niemal wszyscy a przynajmniej Ci co pisali dzielili się swoimi uwagami , spostrzeżeniami, koncepcjami , radami a nawet programami za free jakie zrobili . Było tak że wszyscy RAZEM dążyli do celu . Dzisiaj Każdy H.. na swój strój /w odległych czasach tak się pisało / kiedyś też poczyniłem taką uwagę że panuje tu >>Syndrom szczurów zamkniętych w zbyt ciasnym pomieszczeniu << po prostu wszyscy się zagryzają a w konsekwencji prowadzi to do wyalienowania się każdego z osobna . I co potrafiliście się u Ralfka na forum otworzyć na tyle by coś zdziałać ? No niestety jesteśmy Polakami i wspólnie nie da się niemal nic zrobić . A jeśli ktoś wyrasta ponad przeciętność pokazuje cokolwiek to za to żadnej wdzięczności a wręcz przeciwnie jest gnojenie oplucie i obrzucanie błotem ... i od razu zastrzegam że nie będę wchodził analizy kiedy i komu to uczyniono . ------------- Najgorsze że sam nie jestem lepszy ... |
2015-11-25 (09:41) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 946 574 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W dzisiejszym odcinku Guru Rozmawia Sam Ze Sobą. Bonus: kolejne pojęcia matematyczne używane zupełnie arbitralnie. 2015-11-25 (02:46) wpis nr 946 539 Występuje Mariusz w podwójnej roli jako >>>Zeolit<<< i jako >>>Mariusz<<< (z LiveCD) Mariusz ma pytanie, ale przeprasza, jeśli się narzuca: >>>Mariusz mam pytanie (jeżeli się narzucam to przepraszam) Które odtrendowienie jest najlepsze: a. Różnica bezwzglęna b. Różnica względna c. pomysły Tukey'a d. inne<<< Przypis eksperta: >>>pomysły Tukey'a<<< to nie jest żadne >>>odtrendowienie<<< ale test statystyczny. Mariuszowi coś chodzi po głowie: >>>Chodzi mi po głowie Twój pomysł z wymiarami i inne przekształcenia.<<< Mariusz zrozumie jeśli Mariusz nie odpowie: >>>Jak nie odpowiesz, to zrozumiem. (tzn. droga poza forum).<<< Promocja alkoholu na publicznym forum: >>>Może los da nam możliwość napicia się wspólnie "uisge beatha" czyli whisky.<<< Inwokacja do losu: >>>Ach ten los.<<< Mariusz odpisuje Mariuszowi z LiveCD (wpis nr 946 546): Poruszamy się w zakresie wymiaru: >>>Zakładamy ,iż poruszamy się w zakresie wymiaru .<<< Guru nie wyjaśnił o czego wymiarze pisze... >>>Niech to będzie wymiar 10 .<<< Tak, bo kostka dziesięciościenna jest STANDARDEM... Mariusz nawiązuje do popularnego teleturnieju: >>>Mamy tedy jeden z dziesięciu .<<< Poznajemy matematyczny standard, czyli słynną >>>różnicę Mariusza<<<. Mariusz nadał taką skromną nazwę zwykłej arytmetyce modulo. >>>Jest jeszcze jedna różnica zdefiniowana dla wymiarów a mianowicie różnica Mariusza<<< 3-5=8 6-2=4 10-1=9 5-5=10 >>>Inna stosowana nazwa to Fałszywa obserwabla<<< Nieprawda, arytmetyka modulo nie ma nigdzie stosowanej nazwy >>>fałszywa obserwabla<<< Pojęcie to jest dobrze znane w matematyce chaosu i jest narzędziem do wyszukiwania - uwaga! - atraktorów w zbiorach danych. Bibliografia: J. Pritchard >>>The Chaos Cookbook: A Practical Programming Guide<<< Narzędzie jest genialne: >>>Genialne narzędzie<<< Tukeyowi się upiekło, bo ciągi są spore: >>>Ponieważ ciągi są spore to Tukey nie będzie potrzebny .<<< Mariusz doradza głębokie zastanowienie się: >>>Na zakończenie doradzałbym głębokie zastanowienie się nad wymiarem .<<< On wybrać zonę (ros. >>>strefę<<<) z dziesięciu narzeczonych: >>>Ja wybrać z dziesięciu narzeczonych zonę.<<< Wymiary mają pewne cechy, Mariusz Mariusza na pewno zrozumie: >>>Istnieją wymiary preferowane ,które mają pewne cechy . Na pewno mnie zrozumiesz .<<< Ustalenie zajęło dwa lata! >>>Nam ustalenie preferowanego wymiaru zajęło 2 lata .<<< Zastanówmy się nad wielkością (wymiarem) wymiaru: >>>Doradzałbym głębokie zastanowienie nad wielkością wymiaru .<<< Najemne trolle pracują na etacie: >>>Tu na tych stronach ze względu na najemnych trolli nie można obecnie pisać do woli ,bo nie wiadomo na jakim etacie te Trolle pracują .<<< Mariusz sobie gratulkuje: >>>Musze pogratulować iż miałeś cierpliwość dojść do pojęcia wymiaru jako następstwa po kodowaniu csn .<<< |
2015-11-25 (11:21) 007 Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 | wpis nr 946 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz potrzebuje Zeolita do zadawania mu pytań by Mariusz mógł "polewać" czyli lać wodę. To pewnik. Poza tym Mariusz potrzebuje kompana do picia whisky, Zeolit polewa a Mariusz popija |
2015-11-25 (20:08) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 946 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolejna odsłona zwielokrotnienia jaźni. Guru rozmawia sam ze sobą, sam siebie chwali, sam sobie dziękuje a nawet daje sobie dobre rady! 2015-11-25 (17:38) wpis nr 946 691 Aforyzm wędkarski: >>>Wędka to podstawa .<<< Anegdota o Angliku: >>>Jeden taki Anglik powiedział córce: Pamiętaj Niemożliwe od możliwego różni się tylko stopniem determinacji.<<< wpis nr 946 722 Mariusz zgadza się ze sobą: >>>Zgadzam się z tym.<<< Kod ttrzeba rozbić aby był przyjazny: >>>Mnie interesuje cały kod (zdarzenie) Rozbijam go na wymiary aby miał przyjazną reprezentacje 1 z n.<<< Mariusz ma kolejny program który coś pokazuje - tym razem pokazuje >>>ścieżkę losu w wybranym wymiarze<<<: >>>Według twoich opisów tworzę narzędzie, które ma pokazać scieżkę losu w wybranym wymiarze.<<< Poważna sprawa, będzie musiał czytać: >>>Generalnie poważna sprawa. Będę jeszcze musiał przeczytać sporo literatury.<<< Ale prawdziwa wiedza jest tylko na FTP: >>>Wiem jednak, że w tych książkach nie znajdę rozwiązania na wprost (będzie tylko zarys pewnych metod).<<< Ponownie Mariusz wzywa siebie do przemyślenia wymiaru wymiaru: >>>Przemyśl wielkość wymiaru.<<< |
2015-11-26 (15:24) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 946 935 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2015-11-26 (13:22) wpis nr 946 901 Mariusz próbuje pouczać mądrzejszych od siebie (użytkownik 'adamcustom' w przeciwieństwie do Mariusza operuje konkretami a nie słowolejstwem). Sprawdźmy czego czytelnicy wątku zaśmiecanego przez Mariusza mogą dowiedzieć się od niego... Jest kilkanaście mechanizmów wyznaczania liczby: >>>Oczywiście ,że jest kilkanaście mechanizmów wyznaczania liczby . <<< Wciąż Mariusz zapomina wyjaśnić o jaką to liczbę chodzi. Po wielu latach wykładów wciąż tkwi na etapie głoszenia że są mechanizmy. Mariusz pyta co komu daje wiedza (jak będzie miał wiedzę to zapewne zrozumie): >>>Co ci daje wiedza -czy jest taki mechanizm ,czy nie ? <<< 2015-11-26 (13:30) wpis nr 946 903 Mariusz próbuje pouczać, i tłumaczy że są książki. Mądre książki. Opisano w nich jak zrobić system. >>>Jak stworzyć system do gier losowych opisano sto razy w książkach . Mądrych książkach .<<< Wcześniej co prawda twierdził, że nie ma nic w książkach i że tajemną wiedzę można ściągnąć tylko przez FTP. Ale czasami Mariusz widzi duchy w książkach o współczesnej fizyce: >>>Klucz do zrozumienia znaczenia tego wykresu lezy na stronie 105 ksiazki Michio Kaku – Hiperprzestrzen gdzie pokazano na rysunku jak taki duch wyglada<<< Ale jednak z książek picerzy się nie dowiedzą: 2015-03-04 (23:08) wpis nr 882 015 >>>A przez takich jak ty picerów inni stracą -gdyż miałem napisać o kilkunastu innych nie opisanych nigdzie dylematach i zagadnieniach ................których z książek się nie dowiesz ..... I teraz już szans nie masz ...<<< Mariusz wymienia po kolei a kolejność jest ważna: >>>Kolejność postepowania to : wymieniam po kolei a ta kolejność jest ważna 1.addytywność 2.Normalność 3. homoscedastyczność 4.regułowość <<< Wyrazy, jakie Mariusz wypunktował to opisy cech. W jaki sposób można widzieć w nich >>>postępowanie<<<? I o ile określenia nr 2 i 3 można umiejscowić w statystyce to >>>addytywność<<< jest wklejona zupełnie bez sensu bo pojęcie to w kontekście gier losowych dotyczy szeregów czasowych z cechą sezonowości a takiej cechy losowania gier nie posiadają. >>>Normalność<<< z kolei to słynny dzwon gaussowski. Tak więc ta lista to sklejony ad hoc bełkocik którym Mariusz (zazdrosny o to, że ktoś inny niż on próbuje coś badać lub tłumaczyć) próbuje zaimponować czytelnikom. >>>kody csn rozwiązują jak na razie punkt pierwszy to jest addytywność <<< Nieprawda. Byłoby to prawdą tylko wtedy gdyby kody CSN ujawniały zjawisko sezonowości, a to nie zachodzi. Kolejny bełkot. >>>Aby stworzyć system trzeba rozwiązać te 4 punkty . <<< Ale co rozwiązać? Jak >>>rozwiązać<<< listę czterech zestawionych bez sensu wyrazów za którymi nie stoi żadna spójna myśl? >>>Dlaczego csny są addytywne ???? <<< Nie są. >>>Przy okazji podałem naukową receptę na napisanie sytemu do gier losowych wyczytaną w mądrych książkach<<< Nieprawda, w książkach nie ma mądrości, wiedza przez autorów jest skrzętnie ukrywana (szczególnie ta o atraktorach) a prawdziwą wiedzę ściągał tylko Mariusz przez FTP w czasach gdy o internecie się nikomu nie śniło. Żadnego też systemu nigdy nikomu nie podałeś bo żaden Twój wykład nie zawiera niczego co możnaby nawet z dużym zapasem dobrej wiary zamienić na >>>system<<< Mariuszu Może zamiast zanudzać swoim słowolejstwem podaj po prostu bibliografię z której przepisujesz wyrazy jeśli jest ona taka mądra? --- wpis edytowano 2015-11-26 15:26 --- |
2015-11-27 (15:13) Micowhy Data rejestracji: 2015-01-30 Ilość postów: 854 | wpis nr 947 186 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Raz jeszcze zbadajmy wypowiedź Mariusza w której bezładną listę słów nazywa on >>>postępowaniem<<<: >>>Kolejność postepowania to : wymieniam po kolei a ta kolejność jest ważna 1.addytywność 2.Normalność 3. homoscedastyczność 4.regułowość <<< Punkty 1,2,3 zostały ośmiane już wcześniej teraz przyjrzyjmy się punktowi 4, >>>regułowość<<< To sztuczny wyraz występujący w wynikach przeszukiwania sieci wyłącznie jako błąd językowy. Co guru miał na myśli? Jeśli chodziło mu o >>>regularność<<< (np. jako sezonowość, do czego pasuje pojęcie addytywności użyte na tej samej liście) to jest to bzdura, bo wyniki losowań żadnej sezonowości ani powtarzalnej regularności nie zawierają. Jeśli chodziło mu o tak zwaną kompresowalność Kołmogorowa (czyli istnienie algorytmu mogącego zredukować objętość minimalnego bitowego zapisu losowań czyli kompresującego dane losowe dzięki rozpoznaniu jakichś reguł rządzących tymi losowaniami) to założenie takie jest negacją losowości procesu losowań. W tym przypadku jest to założenie całkiem rozsądne, bo losowość fizyczna zawsze niedomaga i by uzyskać >>>losowość idealną<<< zgodną z teoretycznym modelem używać trzeba funkcji mieszających. Ale i tak nie jest to żadna rewelacja bo rzecz jest powszechnie znana począwszy od samego Totalizatora który >>>poprawia losowość<<< na bieżąco ją monitorując. Przypomnę zapis chatu na MultiPasko z >>>Maćkiem<<< z TS: LOTTO - Maciek 2012-09-26 11:01:30 Warszawa Po jakim czasie wymienia się zestaw kul/ile jest maszyn - każda z maszyn do gry ma maszynę rezerwową, podobnie z zestawami kul. Wymiany dokonujemy dopiero w momencie, gdy kule nie przejdą testów lub któraś ulegnie zniszczeniu, bądź gdy uszkodzeniu ulegnie maszyna. Jeżeli zatem dobrze domyślam się kwestii, która stała za tymi pytaniami - nie "żonglujemy" zestawami i maszynami, podmieniając je wg własnego uznania. Jeżeli kule i maszyny spełniają warunek pełnej losowości i wiarygodności - pozostają w użyciu. Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia - są wymieniane. Wymienia się cały zestaw kul, nie pojedyncze. W praktyce co kilka miesięcy. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa Rustu/Player – Mówimy o sytuacji z lat 1996-1997. Dostarczone przez producenta kule 50-59 (w ML wykorzystywano kule o różnych kolorach), wbrew założeniom, różniły się od pozostałych kul z zestawu. Nie zostało to wychwycone, dopiero obserwacja wyników losowań wskazała na istotnie rzadsze występowanie tych kul w wynikach. W związku z tym kule zostały wymienione na kule innego typu, od tej pory wyniki są w pełni losowe. Dane sprzedażowe potwierdzają, że wspomniana właściwość używanego 15 lat temu zestawu została zauważona przez grających – suma wypłaconych wygranych w tamtym okresie przekraczała istotnie kwotę, jaka wynikałaby z teoretycznych obliczeń opartych na prawdopodobieństwie wygranej, koszcie zakładu i wysokości wygranych w poszczególnych stopniach. Obecnie wykorzystywane zestawy kul są nie tylko ważone i mierzone przez producenta (każdy dostarczony zestaw ma formę „gwarancji” zawierającą wagi i wymiary każdej z kul), ale również są sprawdzane przez TS oraz instytuty, z którymi współpracujemy. Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa. Oczywiście w Multi Multi, jako grze o gwarantowanych wygranych, zdarzają się sytuacje, że suma wypłat w konkretnym losowaniu przekroczy sumę wpływów. Rzecz w tym że zachwiania losowości jakie występują z powodu fizyczności i makroskali procesu losowania nie są do wychwycenia żadną z metod które Mariusz głosi. Nie będzie więc żadnych atraktorów ani trajektorii. Tak samo sieci neuronowe nie będą miały czego śledzić bo stosunek sygnału do szumu w wynikach losowań jest niekorzystny dla analiz. (Przez sygnał rozumiem możliwe >>>regułowości<<< wykazywane przez maszyny i proces losowania) Są możliwe inne podejścia i niektóre osoby (np. Michalec, a niedawno kolejny myślący forumowicz) podchodziły do tematu bardzo rozsądnie ale prędzej czy później pojawiał się Mariusz i rozwalał wątek swoimi bajędami i obrażaniem ludzi. A na koniec bezczelnie zaczepia innych ze swoimi wykładami i ma czelność powoływać się na >>>regułowości<<<... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 ... 24 25 Wyślij wiadomość do admina |