Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]


Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

DOMOWE SPOSOBY LECZENIA WŁASNEGO ORGANIZMU

2014-07-09 (00:19)

status davidof
Data rejestracji: 2011-04-28
Ilość postów: 225

13000
wpis nr 818 209
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

wbrew pozorom w cytrusach jest najmniej witamin, szczególnie c



jesli na odpornosc to miod, ale taki prawdziwy oraz czosnek, nie ma nic lepszego, 2 naturalne antybiotyki
2015-02-12 (12:50)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 875 683
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

ibum ---tabletki przeciwbólowe --tanie i dobre nic/mało szkodliwe dla organizmu
2015-02-12 (13:33)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 875 698
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

ibum to najtańszy ibuprofen, nie patrzcie na nazwy leków ale substancje czynną, ibuprofen jest sprzedawany pod ponad 10 nazwami lekko licząc
2015-02-12 (13:36)

status trybik
Data rejestracji: 2015-02-11
Ilość postów: 64

14320
wpis nr 875 699
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

W leku musi być dawka paracetamolu 1000mg,to dopiero stawia mnie na nogi przy pierwszych objawach przeziębienia
2015-02-12 (14:14)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 875 720
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

nie polecam paracetamolu, ciężki dla żołądka i niebezpieczny dla wątroby (np przy użyciu alkoholu)
2015-03-08 (17:38)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 883 238
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

no no i pamiętajmy nie mieszac zadnych leków z alkocholem %%
2015-03-08 (22:52)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 883 352
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

polecam o poczytaniu w necie na temat

-surowa dieta -



http://www.surowo.pl/dieta-surowo



http://www.surowo.pl



http://stressfree.pl/zalety-raw-food-czyli-surowa-dieta-wkracza-na-stoly-cz-1/



http://rawfoods.pl/raw-dieta/raw-dieta-na-swiecie/



https://www.youtube.com/watch?v=goEDfwqvNyc
2015-03-08 (22:59)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 883 355
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

o tez ciekawy artykuł - film



https://www.youtube.com/watch?v=S-ZE84eO__I
2015-03-09 (09:01)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 883 389
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

http://ryszard.opara.neon24.pl/post/100568,magia-cytryny-10-000-x-lepsza-niz-chemioterapia
2015-03-12 (00:36)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 884 352
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

Cholesterol. Previously, the Dietary Guidelines for Americans recommended that cholesterol intake be limited to no more than 300 mg/day. The 2015 DGAC will not bring forward this recommendation because available evidence shows no appreciable relationship between consumption of dietary cholesterol and serum cholesterol, [….]Cholesterol is not a nutrient of concern for overconsumption.



brawo.. po pięćdziesieciu latach sie skapnęli, że to nei cholesterol w jedzeniu podwyższa cholesterol we krwi..



w końcu



jedzcie ludzie jajka, bedziecie zdrowi, jajka ugotowane bez pęknięcia skorupki, dzieki max 85 stopni wewnątrz zachowuja czynna lizynę obniżającą cholesterol



powiedzcie każdemu kto wam powie, że jajka podwyższają cholesterol
2015-03-13 (17:38)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 884 806
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

http://nowadebata.pl/2011/04/23/nie-bojmy-sie-cholesterolu/
2016-02-04 (11:24)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 964 521
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

witam ponownie ...jesli ktoś chce to proszę poczytać o --- czystek ---



http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/czystek-ziolo-prawdziwe-wlasciwosci-zdrowotne-czystka_37926.html





moja zonka pije juz go długo i chwali ...polecam
2016-02-04 (11:41)

status wasyl-piaski
Data rejestracji: 2012-10-01
Ilość postów: 284

13604
wpis nr 964 525
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

a ostatnoi czytałem o

witaminie c ze jest prawoskrętna i lewoskrętna

prawoskretna podawana jest we wszystkich lekach z apteki i mało organizm przyswaja ją



a lewoskretną mozna kupic na allegro itp itd

i to podobno jest bomba wit c

znajde artykuł to wkleję



http://www.naturalna-medycyna.com.pl/biuletyn/Biuletyn-33.html
2016-02-04 (13:05)

status pewniak112
Data rejestracji: 2014-02-11
Ilość postów: 5861

14047
wpis nr 964 546
[ CZCIONKA SPECJALNA ]



Jeśli jeszcze nie prenumerujesz Poczty Zdrowia,


a chcesz dostawać ten newsletter bezpłatnie, kliknij tutaj.



Sześć kłamstw na temat cholesterolu



Szanowny Czytelniku,



w dziedzinie żywienia istnieje mnóstwo mitów niebezpiecznych dla zdrowia.



I tak na przykład od dziesiątków lat tłuszcze nasycone i cholesterol okrywa się złą sławą trucizn, a przecież nie ma dowodów, że rzeczywiście są szkodliwe dla zdrowia.



Szanowny Czytelniku, chciałem Ci dziś przedstawić:



Oto 6 największych kłamstw, przesądów i błędów dotyczących tłuszczów nasyconych i cholesterolu:



Kłamstwo 1. Dieta uboga w tłuszcze (lipidy) i bogata w produkty zbożowe z pełnego przemiału jest dla człowieka idealna



W latach 60. i 70. XX w. wysokiej rangi naukowcom wydawało się, że odkryli największego winowajcę odpowiedzialnego za choroby układu krążenia: tłuszcze nasycone, które podwyższają poziom „złego” cholesterolu we krwi.



Pomysł ten stał się kamieniem węgielnym dla diety ubogiej w tłuszcze (niskotłuszczowej) i bogatej w produkty zbożowe z pełnego przemiału.



W 1977 r., w związku z kilkoma błędnymi badaniami naukowymi i nieszczęśliwymi decyzjami politycznymi, dietę tę zalecono wszystkim Amerykanom1, a następnie także we wszystkich państwach zachodnich, które chciały dotrzymać kroku Stanom Zjednoczonym.



Wszystkich (i chorych, i zdrowych) obywateli państw wysoko uprzemysłowionych przekonano, że powinni oni zwiększyć spożycie produktów zbożowych z pełnego przemiału i zmniejszyć ilość spożywanego tłuszczu, szczególnie pochodzenia zwierzęcego (masło, śmietana, jaja, smalec, tłuste mięsa).



To był największy eksperyment wszechczasów w dziedzinie żywienia ludzi, a jego wyniki… jakby to powiedzieć… katastrofą, która nie przestaje nabierać rozpędu:



Odsetek osób otyłych, cukrzyków i cierpiących na choroby układu krążenia co roku bije nowe rekordy. A epidemia ta rozwinęła się w tym samym czasie, gdy władze sanitarne we wszystkich państwach zaczęły zalecać ludności zmniejszenie spożycia tłuszczów i zwiększenie spożycia produktów zbożowych (węglowodanów).



Nie wszystkie te rekomendacje były fałszywe. Rzeczywiście lepiej jeść produkty zbożowe z pełnego przemiału niż rafinowane (biała mąka); z drugiej strony, produkty smażone i tłuszcze roślinne, takie jak olej ze słoniecznika, kukurydzy czy z pestek winogron, są niebezpieczne dla zdrowia.



Natomiast sposób, w jaki te zalecenia wprowadzono w życie na dużą skalę, okazał się katastrofalny. Ludzie zaczęli zastępować produkty zdrowe i bogate w dobre tłuszcze (jajka, tłuste ryby, podroby, masło, mięso zwierząt hodowanych metodą tradycyjną) produktami light, słodzonymi oraz żywnością przetworzoną przemysłowo.



Wiele osób przekonanych, że odżywiają się zdrowo, ponieważ bez tłuszczu, zaczęło cierpieć na chroniczny głód, co z kolei spowodowało ogromny wzrost podjadania.



Supermarkety i stacje benzynowe przekształciły się w centra masowej dystrybucji cukierków, ciast, herbatników, wszekiej maści batoników w czekoladzie, chipsów, krakersów i słodkich napojów, które stały się codziennym, jeśli nie jedynym, pożywieniem dużej części ludzi.



Ale trzeba było czekać aż do początku lat 2000, żeby za dietę ubogą w tłuszcze i bogatą w produkty zbożowe naprawdę zabrali się naukowcy. Była to jedna z największych kontrolowanych prób w historii żywienia, tzw. Women’s Health Initiative, z budżetem 625 milionów dolarów2.



W badaniu tym 48 835 kobiet po mem, 4nopauzie podzielono na dwie grupy. Pierwsza grupa musiała się ograniczać do diety ubogiej w tłuszcz (z produktami zbożowymi z pełnego przemiału itp.). Druga grupa mogła żywić jak dotąd, bez szczególych ograniczeń.



Po upływie 8 lat, kobiety przestrzegające diety niskotłuszczowej ważyły średnio tylko 400 g mniej niż kobiety z drugiej grupy3. A zatem spadek wagi był praktycznie pomijalny. Ponadto, nie zmniejszyło się u nich ani ryzyko chorób układu krążenia4, ani nowotworu5, 6.



Inne, szeroko zakrojone badania potwierdziły, że dieta niskotłuszczowa nie przynosiła żadnych korzyści dla organizmu7.



A to jeszcze nie wszystko: według badań naukowych dieta niskotłuszczowa zalecana przez większość autorytetów w dziedzinie zdrowia nie tylko jest nieskuteczna, ale co gorsze – niezdrowa.



W licznych badaniach prowadzonych na ludziach dieta ta zaostrzała ryzyko chorób układu krążenia, podwyższając poziom trójglicerydów8, tłuszczów, których negatywna rola w powstawaniu chorób układu krążenia jest uznawana jednogłośnie.



A pomimo tych żałosnych wyników większość dietetyków na całym świecie upiera się przy zalecaniu swoim pacjentom diety niskotłuszczowej, która przynosi więcej szkód niż korzyści.



Kłamstwo 2. pokarmy o wysokiej zawartości cholesterolu (jak np. jaja) są niezdrowe



Specjaliści w zakresie żywienia odnieśli niesamowity sukces, demonizując całkowicie zdrowe pokarmy.



Najbardziej dotkliwym tego przykładem są prawdopodobnie jaja, skądinąd stanowiące jedne z najbardziej zdrowych pokarmów.



Tylko pomyślmy chwilę: składniki odżywcze występujące w jajku wystarczą same do przekształcenia zapłodnionej komórki w kompletnego kurczaka, z kośćmi, oczami, piórami, dziobem, krwią i bijącym sercem!



I to nie kurczaka otyłego i cierpiącego na choroby serca, z tętnicami pozatykanymi żółtkiem jaja; ale młodego zdrowego i pełnego energii!



A mimo to, ze względu na to, że żółtko jaja zawiera mnóstwo cholesterolu, panowało przekonanie, że jajka powodują choroby układu krążenia.



Tymczasem badania wykazują, że cholesterol z żywności nie powoduje wzrostu całkowitego poziomu cholesterolu we krwi. Spożycia jaj nigdy nie kojarzono z podwyższonym ryzykiem chorób układu krążenia 9, 10, 11, 12, 13.



Jajka są natomiast pełne witamin, minerałów, dobrego białka, przeciwutleniaczy i składników odżywczych zbawiennych dla mózgu (cholina) i oczu14, 15, 16.



Najlepsze składniki odżywcze znajdują się w żółtku, ale i białko jest bardzo zdrowe: to najbardziej kompletne źródło białka.



Opowiadanie ludziom, że powinni unikać jedzenia jajek to największa bujda w historii żywienia.



Kłamstwo 3. Zawsze warto sobie obniżyć poziom cholesterolu



Największym błędem nowoczesnej medycyny było prawdopodobnie skoncentrowanie się na „cholesterolu całkowitym” lub na „złym cholesterolu” (cząstki LDL) jako wskaźnikach ryzyka zawalu serca.



Otóż prawda jest taka, że nigdy nie wykazano żadnego związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy śmiertelnością z powodu choroby wieńcowej a poziomem cholesterolu.



Wielkie badania epidemiologiczne – Framingham, Seven Country Study oraz MRFIT – wielokrotnie to potwierdziły.



Wszystkie badania przemawiające na korzyść leków antycholesterolowych (Badanie 4S, Ankieta w 7 państwach i badanie CTSU z Oksfordu) zostały opublikowane przed 2004 r., inaczej mówiąc przed skandalem z lekiem Vioxx. Niezależne analizy wykazały, że ich wyniki zostały sfałszowane.



Od tego czasu przemysł farmaceutyczny i badania medyczne podlegają dużo skrupulatniejszej kontroli i już żadne późniejsze badanie nie wykazało skuteczności leków antycholesterolowych dla obniżenia śmiertelności.



Ale finansowe tło związane z tymi lekami jest tak znaczące, że władze sanitarne milczą na ten temat. A liczni lekarze nadal przepisują swoim pacjentomi leki na zbicie cholesterolu, jak gdyby nigdy nic!



Natomiast cholesterol to cząsteczka niezbędna do życia. Jest źródłem licznych funkcji biologicznych. Niezbędny do właściwego działania komórek, mięśni, neuronów, serca, mózgu i trawienia. Bez niego niemożliwa byłaby jakakolwiek komunikacja międzykomórkowa; jest także niezbędny do wytwarzania hormonów płciowych, hormonów stresu, hormonów rozrodczych oraz bardzo cennej witaminy D.



Zaburzanie metabolizmu cholesterolu lekami to naprawdę igranie z ogniem, gdyż sztuczne obniżanie poziomu cholesterolu może być niebezpieczne.



Widać to dobrze w zespołach wad genetycznych, w których poziomowi cholesterolu od 0,1 do 1,3 g/l towarzyszą m.in. obumieranie płodu, poważne wady genetyczne (dysmorfie) twarzy i kończyn oraz mikrocefalia, a także inne choroby, które mogą doprowadzić do śmierci dziecka przed osiągnięciem wieku 2 lat. Najczęściej występującym problemem jest jednak słaba odporność.



To między innymi dlatego niektórym kobietom potencjalnie mogących zajść w ciążę nie podaje się statyn wywołujących szereg komplikacji, szczególnie mięśniowych, neurologicznych, psychologicznych i innych.



Jeszcze jeden mit to istnienie dobrego lub złego cholesterolu.



W badaniach mierzymy poziom nie samego cholesterolu, lecz jego nośników lipoprotein, czyli:



LDL (zwanych niesłusznie złym cholesterolem), które przenoszą cholesterol z wątroby, w której jest wytwarzany, do tkanek, oraz

HDL (zwanych dobrym cholesterolem) transportują go z tkanek z powrotem do wątroby, która jest jednocześnie centrum produkcji i recyklingu cholesterolu.

Kłamstwo 4. Oleje roślinne są zdrowsze



Z dziwnych powodów oleje roślinne cieszą się sławą zdrowych.



Wizerunek kolby kukurydzy, kwiatów słonecznika, kiełków pszenicy czy pestek winogron kojarzy się wielu osobom z czymś naturalnym, roślinnym, a zatem zdrowym.



Trzeba jednak pamiętać, że człowiek zaczął spożywać te oleje dopiero od niedawna, bo około 100 lat temu. Wcześniej nie była obecna technologia pozwalająca na ich wytwarzanie w celu żywienia ludzi.



Słonecznik pochodzący z Ameryki był używany do farbowania. Dopiero pod koniec XIX w. człowiek zaczął go uprawiać w celach spożywczych.



Zaś jeśli chodzi o olej kukurydziany… Czy kiedykolwiek zadawałeś sobie pytanie, jakim cudem można wyprodukować olej z kukurydzy?



Dopiero nie tak dawno temu ktoś wpadł na pomysł, by spróbować. Trzeba przyznać, że nie było to oczywiste.



Proces wytworzenia takiego oleju wygląda następująco (wybacz mi rozwodzenie się nad tematami technicznymi, ale to trzeba wiedzieć, to kwestia ogólnej wiedzy):



Wyprodukowanie oleju kukurydzianego wymaga najpierw zmiażdżenia ziaren pod wysokim ciśnieniem. W wyniku tego powstaje płyn zawierający tłuszcz. Do jego ekstrakcji stosuje się rozpuszczalnik, heksan lub 2-metylopentan. Następnie rozpuszczalnik jest odparowywany, odzyskiwany i ponownie wykorzystywany. Po ekstrakcji olej kukurydziany poddawaje się rafinacji w celu usunięcia śluzów roślinnych (stąd termin odśluzowywanie), a następnie alkalizacji, by pozbyć się fosfolipidów. Alkalizacja neutralizuje wolne kwasy tłuszczowe i umożliwia odbarwienie oleju (wybielanie).



Następnie rozpoczyna się proces zimowania, polegający na usuwaniu wosków i trójglicerydów, aby uzyskać przezroczysty olej. Na koniec następuje dezodoryzacja oleju poprzez destylację parową w temperaturze 232–260°C w warunkach bardzo niskiego ciśnienia.



Tak powstaje olej, który możesz kupić w butelkach w lokalnym supermarkecie. Teraz już łatwo zrozumieć, dlaczego nasi pradziadkowie nigdy ani nie widzieli, ani tym bardziej nie próbowali oleju kukurydzianego. Nie wyobrażali sobie nawet, że z kukurydzy można zrobić olej!



Ale fabryczny proces przetwarzania olejów roślinnych może mieć dalszy ciąg. Taki rafinowany olej może zostać poddany dalszemu przetwarzaniu – i tak się zazwyczaj dzieje w przypadku produkcji margaryny lub składników do przemysłowej produkcji herbatników, ciast i innej żywności przetworzonej wszelkiego rodzaju. Oleje mogą być frakcjonowane, uwodornione i interestryfikowane17.



Taki sam proces przetwarzania dotyczy innych niż kukurydziany olejów roślinnych (olej z kiełków pszenicy, z pestek winogron, z soi, z nasion krokosza…). W każdym przypadku należy pamiętać, że produkty te nie istniałyby bez przemysłu i chemii.



Ludzie wpadli natomiast już bardzo dawno temu na pomysł tłoczenia oliwy z oliwek, orzechów włoskich, kokosów oraz oczywiście wykorzystywania tłuszczu zwierzęcego: od tłuszczu foki i tłuszczu kaczego, poprzez tłuszcz barani, wołowy, wieprzowy, ale także tran z wieloryba oraz ryb z zimnych mórz.



Tłuszcze te, naprawdę naturalne, stanowią centrum ludzkiej diety od najdawniejszych czasów.



Olej rzepakowy także można otrzymać poprzez tłoczenie w zwykłym, tradycyjnym młynku. Znany jest prawdopodobnie od tysięcy lat (prawdopodobnie od ok. 1500 r. p.n.e.).



I teraz zgadnij, w jaki sposób "geniuszom" dietetyki udało się w latach sześćdziesiątych – siedemdziesiątych ubiegłego wieku przekonać tak wielu ludzi, by porzucili te „niebezpieczne” tłuszcze na rzecz olejów roślinnych, rzekomo jeszcze zdrowszych i symbolizujących nowoczesność i postęp techniczny.



W rzeczywistości oleje te były przede wszystkim dużo tańsze w produkcji. Zaś zwiększanie obszarów upraw słonecznika czy kukurydzy umożliwiało stymulację krajowych statystyk produkcji, a zatem również wzrost PKB (produktu krajowego brutto).



Pamiętam, jak już w szkole dowiedziałem się, że Francja zawdzięczała swój tytuł „potęgi” gospodarczej mocnemu przemysłowi rolno-spożywczemu. BSN (dzisiaj: Danone) był wówczas największym koncernem na świecie.



Pamiętam, jak cała moja klasa wypinała z dumą piersi na samą myśl o tym, kiedy z pewną dozą pobłażania przedstawiano nam jednocześnie tradycyjny wizerunek biednych rolników, którzy jeszcze się nie „zmechanizowali” i nie stosowali ani nawozów, ani pestycydów. Nieszczęśnicy… – myśleliśmy wówczas. Na szczęście wkrótce wyginą, wraz ze swoimi przestarzałymi metodami…



W stołówce szkolnej oleje roślinne pochodzenia przemysłowego były wszechobecne, a my byliśmy przeszczęśliwi, przekonani, że nareszcie odżywiamy się zdrowo.



Niestety, nasze pokolenie bardzo szybko ujrzało skutki takiego podejścia. Spożycie kwasów tłuszczowych wielonienasyconych z rodziny omega-6, sprzyjających stanom zapalnym, stało się nadmierne. Stąd epidemia chorób układu krążenia.



Ironią losu jest fakt, że oleje te są ciągle zalecane w zwalczaniu chorób układu krążenia, podczas gdy liczne badania wykazują, że w rzeczywistości zwiększają one ryzyko tych chorób18, 19, 20, 21.



Kłamstwo 5. Tłuszcze nasycone to to samo co tłuszcze trans



Kwasy tłuszczowe trans są kwasami tłuszczowymi wielonienasyconymi (np. oleje roślinne) zmodyfikowanymi chemicznie w celu uzyskania stałego stanu skupienia i dłuższego okresu przechowywania.



Znane są również pod nazwą kwasów tłuszczowych częściowo uwodornionych.



Proces ich produkcji odbiera apetyt. Zakłada on wykorzystanie: wysokiego ciśnienia, wysokich temperatur, katalizatora metalicznego i wodoru. Ponadto, wytwarza się je zazwyczaj z olejów roślinnych najpodlejszego gatunku.



Zadziwiający jest fakt, że ktokolwiek mógł pomyśleć, że kwasy tłuszczowe trans są zdrowe dla ludzi.



Dodatkowe wątpliwości w świadomości ludzi zasiewa się, szufladkując tłuszcze nasycone i tłuszcze trans pod wspólną nazwą „złych tłuszczów”.



Ale jak już napisałem wcześniej, tłuszcze nasycone są całkowicie niegroźne i nie mają nic wspólnego z tłuszczami trans.



Natomiast tłuszcze trans: są wysoce toksyczne, podwyższają insulinooporność, sprzyjają stanom zapalnym i znacząco podwyższają ryzyko poważnych schorzeń takich jak choroby układu krążenia czy nowotwory22, 23, 24, 25.



Obecnie są one w Europie zakazane, ale oleje uwodornione niezawierające kwasów tłuszczowych trans sprzedawane są w dalszym ciągu.



Jeśli chcesz zadbać o zdrowie, jedz masło, mięso, olej kokosowy, ale tłuszczów trans unikaj jak ognia – tak jakby miało od tego zależeć Twoje życie (bo zależy!).



Kłamstwo 6. Produkty odtłuszczone są zdrowe



Z powodu wyssanej z palca krytyki lipidów, producenci z branży rolno-spożywczej zostali popchnięci do całkowitej lub częściowej rezygnacji z tłuszczu w swoich wyrobach. Jest jednak pewien istotny problem: bez tłuszczu naturalne produkty spożywcze są niesmaczne i mają fatalną konsystencję.



W tłuszczach bowiem rozpuszcza się większość aromatów, dlatego właśnie perfumy wytwarzano dawniej na bazie olejków. Dlatego również w lodówkach znajdują się zamykane pudełka na masło. Bo masło przechowywane razem z cebulą lub bananem przejdzie zapachem tych produktów.



Utratę smaku producenci kompensują dodawaniem cukru do swoich wyrobów. Natomiast kiepską konsystencję poprawiają dodatkiem mąki (np. mąki kukurydzianej), czyli węglowodanów (cukru).



I dlatego właśnie większość produktów odtłuszczonych to w rzeczywistości bardzo niezdrowe bomby węglowodanowe26, 27, 28.



Kiedy na etykietce widnieje słowo light lub „0% tłuszczu”, prawdopodobnie na liście składników znajdą się cukier, mąka i przeróżne substancje chemiczne.



A mimo to sprzedaż tego rodzaju produktów nie przestaje rosnąć, ponieważ dietetycy wciąż je zalecają, choć produkty alternatywne – normalne i nieprzetworzone są o wiele zdrowsze.



Zdrowia życzę,

Jean-Marc Dupuis



******************************



Skóra stanowi barierę ochronną, która może ulec uszkodzeniu. Wzrasta wtedy ryzyko powstania stanu zapalnego; do najczęstszych stanów zapalnych skóry należy właśnie egzema.

Najnowszy, lutowy raport Dossier Naturalnych Terapii będzie poświęcony sposobom, jak zatrzymać tę uciążliwą chorobę. Aby zaprenumerować Dossier i otrzymać w prezencie dwa raporty specjalne (poświęcone cholesterolowi oraz cukrzycy), kliknij tutaj.

******************************



Naturalna recepta, która rozbudzi życie intymne. Jeśli mechanizm pożądania się zacina, pierwszym leczeniem będzie talerzu pełen… selera (dowiesz się, dlaczego). Powiemy także, kiedy karczoch, fenkuł włoski, szparagi i granaty mogą działać pobudzająco.



Kilka dobrze dobranych roślin, np. buzdyganek, pokrzywa lubdamiana, także pomagają zwiększyć pożądanie. W zależności od rodzaju problemu, proponujemy receptę na libido: mięta pieprzowa, dziurawiec i cząber. Masaż splotu słonecznego z użyciem 2 kropli olejku z róży damesceńskiej i ylang-ylang wywołuje u kobiet efekt… zaskakujący.



Te i wiele innych fascynujących włąsciwości roślin poznasz dzięki miesięcznikowi Rośliny i Zdrowie. Aby zamówić jego prenumeratę lub poznać jej warunki, kliknij tutaj.



******************************



Jak w naturalny sposób skutecznie walczyć z chorobami wynikającymi ze złego stylu życia - przeczytasz w Kronikach Poczty Zdrowia



W trzech tomach zebrano najważniejsze artykuły Jeana-Marca Dupuis, publikowane w newsletterze Poczta Zdrowia.



– Aż w 80% Twój stan zdrowia zależy od... sposobu Twojego odżywania, tego, jak sypiasz, poziomu Twojego stresu oraz od stanu środowiska, w którym żyjesz



– 90% nowotworów bezpośrednio wiąże się z trybem życia: nieodpowiednim odżywianiem, paleniem tytoniu, brakiem ruchu i zanieczyszczeniem środowiska!



– Nieodpowiednia dieta ma wpływ na powstawanie nowotworów, cukrzycy typu 2, osteoporozy, chorób serca czy nawet zwyrodnieniowego zapalenia stawów (artroza)!



Aby zyskać więcej informacji, kliknij tutaj.



******************************



Jeśli myślisz, że te informacje mogą zainteresować kogoś znajomego, śmiało mu je prześlij. A jeśli jeszcze nie jesteś prenumeratorem Poczty Zdrowia, a również chciałbyś otrzymywać ten newsletter, możesz podać swój adres e-mail tutaj.



******************************



Źródła:

1) In the face of contradictory evidence: report of the Dietary Guidelines for Americans Committee. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20888548



2) Wikipedia, Women’s Health Initiative. https://en.wikipedia.org/wiki/Women



3) Low-fat dietary pattern and weight change over 7 years: the Women’s Health Initiative Dietary Modification Trial. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16391215



4) Low-Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular Disease: The Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=202339



5) Low-fat dietary pattern and risk of colorectal cancer: the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16467233



6) Low-fat dietary pattern and risk of invasive breast cancer: the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16467232



7) Multiple Risk Factor Intervention Trial: Risk Factor Changes and Mortality Results. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=377969; Weight loss does not lower heart disease risk from type 2 diabetes. http://www.nih.gov/news-events/news-releases/weight-loss-does-not-lower-heart-disease-risk-type-2-diabetes. Cardiovascular Effects of Intensive Lifestyle Intervention in Type 2 Diabetes. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1212914



8) Effects of a low-fat, high-carbohydrate diet on VLDL-triglyceride assembly, production, and clearance. http://www.jci.org/articles/view/6572



9) Dietary cholesterol provided by eggs and plasma lipoproteins in healthy populations. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16340654



10) Eggs distinctly modulate plasma carotenoid and lipoprotein subclasses in adult men following a carbohydrate-restricted diet. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19369056



11) Whole egg consumption improves lipoprotein profiles and insulin sensitivity to a greater extent than yolk-free egg substitute in individuals with metabolic syndrome. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021013



12) Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8539



13) A Prospective Study of Egg Consumption and Risk of Cardiovascular Disease in Men and Women. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=189529



14) Egg, whole, cooked, hard-boiled. http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/117/2



15) Lutein and zeaxanthin concentrations in plasma after dietary supplementation with egg yolk. http://ajcn.nutrition.org/content/70/2/247.short



16) Choline in the diets of the US population: NHANES, 2003–2004. http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/21/6/LB46-c



17) Raffinage d’huiles végétales. http://www.dsengineers.com/fr/secteur-d-activites/extraction-et-traitement-d-huiles-vegetales-et-graisses/raffinage-d-huiles-vegetales.html



18) Dietary fat and health: the evidence and the politics of prevention: careful use of dietary fats can improve life and prevent disease. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16387724



19) Corn Oil in Treatment of Ischaemic Heart Disease. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2166702/



20) Effect of the Anti-Coronary Club Program on Coronary Heart Disease Risk-Factor Status. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=662108



21) Low Fat, Low Cholesterol Diet in Secondary Prevention of Coronary Heart Disease. http://link.springer.com/chapter/10.1007%252F978-1-4684-0967-3_18



22) Consumption of Trans Fatty Acids Is Related to Plasma Biomarkers of Inflammation and Endothelial Dysfunction. http://link.springer.com/chapter/10.1007%252F978-1-4684-0967-3_18



23) Trans Fat Diet Induces Abdominal Obesity and Changes in Insulin Sensitivity in Monkeys. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1038/oby.2007.200/full



24) Trans Fatty Acids and Coronary Heart Disease. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199906243402511



25) Dietary Fat Intake and the Risk of Coronary Heart Disease in Women. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199711203372102



26) Potential role of sugar (fructose) in the epidemic of hypertension, obesity and the metabolic syndrome, diabetes, kidney disease, and cardiovascular disease. http://ajcn.nutrition.org/content/86/4/899.short



27) Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetened, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2673878/



28) Adverse metabolic effects of dietary fructose: results from the recent epidemiological, clinical, and mechanistic studies



Kliknij odpowiednią ikonę, aby polecić

newsletter Poczta Zdrowia swoim znajomym!



Opublikuj na Facebooku Opublikuj na Tweeterze Opublikuj na Pinterest Dodaj do Tumblr Opublikuj w Google Dodaj do LinkedIn

Jeśli chcesz bezpłatnie otrzymywać ten newsletter, a jeszcze go nie prenumerujesz, kliknij tutaj

Możesz skomentować ten artykuł na stronie www.pocztazdrowia.pl

Bezpłatny newsletter elektroniczny Poczty Zdrowia jest polskojęzycznym wydaniem francuskiego newslettera Santé, Nature, Innovation. Dostarcza on najnowszych i w pełni wiarygodnych (potwierdzonych wieloma badaniami naukowymi przeprowadzanymi na całym świecie) informacji o naturalnych metodach leczenia i zapobiegania chorobom. Wszelkie wskazania i zalecenia są dodatkowo zweryfikowane przez polskich lekarzy, abyś miał pewność, że możesz je stosować także w naszym kraju.



Informacje zawarte w newsletterze Poczty Zdrowia są opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako indywidualne porady lecznicze. Zalecamy, aby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem lub terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swoimi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za niezawodność, skuteczność ani za poprawne korzystanie z informacji zawartych w newsletterze, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.



W każdym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji newslettera Poczty Zdrowia - Wypisz mnie

Newsletter Poczta Zdrowia jest publikowany przez Pocztę Zdrowia sp. z o.o. z siedzibą w Białymstoku, 15-277 Białystok, ul. Świętojańska 15, o kapitale zakładowym w wysokości 10 000 zł, zarejestrowaną przez Sąd Rejonowy w Białymstoku, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod nr KRS 0000445450. Aby się z nami skontaktować, proszę pisać na adres: kontakt@pocztazdrowia.pl.

6 kłamstw na temat cholesterolu

2017-03-04 (09:17)

status Kaskka1221
Data rejestracji: 2017-03-02
Ilość postów: 5

15181
wpis nr 1 064 114
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

A Fibre Select taki preparat z witalnym błonnikiem ktoś z Was brał? Tutaj http://vitio.pl/fibre-select o nim czytam i zastanawiam się czy nie kupić. U Was błonnik działał pozytywnie na przemianę materii, widzieliście jakaś różnicę?

--- wpis edytowano 2017-03-04 09:18 ---

2017-03-04 (10:13)

status magnetoo1
Data rejestracji: 2015-07-11
Ilość postów: 761

14451
wpis nr 1 064 128
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

Ja brałem Colon C z odżywką białkową Sojavit na noc plus płatki owsiane- kukurydziane i waga szła w dół 😁
2017-03-04 (11:16)

status pewniak112
Data rejestracji: 2014-02-11
Ilość postów: 5861

14047
wpis nr 1 064 142
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

WITAM PAŃSTWA



Podam w tym temacie kilka sposobów

na ŻYCIE lub ŚMIERĆ wybór

należy do WAS ..



Sposób pierwszy



należy udać się do lekarza ON poczyni na

tobie experymenty jak z jednej choroby

zrobić sześć i byś regularnie płacił za wizyty



Pamiętaj będzie to odchudzenie twej kieszeni i

twojego ciała , jak będziesz wymiotował krwią

będzie ci kapać z nosa złapie cię dna moczanowa

twoje leczenie przejmie szpital . Szpital poprowadzi dalszą kontynuację

twojego odchudzania ale nie licz na wyleczenie jak

mi powiedziano szpital jest od ratowania życia ludzkiego ..



Dalsze leczenie prowadzić należy u specjalistów w/g

skierowania w wypisie szpitalnym ..



cdn. nastąpi

2017-03-04 (12:53)

status pewniak112
Data rejestracji: 2014-02-11
Ilość postów: 5861

14047
wpis nr 1 064 161
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

Po drodze można się zarazić gronkowcem

z tego świądu [czyli swędzenia] można

się wyleczyć .

W moim przypadku około 6 - antybiotyków

było dla niego pożywką a tylko dwa trucizną .
2017-03-04 (13:29)

status pewniak112
Data rejestracji: 2014-02-11
Ilość postów: 5861

14047
wpis nr 1 064 174
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

W tym momencie ze 105 kg wagi jaką mieliśmy

spadliśmy do 65 kg wagi strach w lusterko spojrzeć,



Więc zmieniamy hepatologa oraz dietetyka i nagle

widzimy całkowite inne podejście do leczenia

marskości wątroby oraz odbudowy masy ciała.



Polega to na tym by jeść wszystko zdrowe bez

ograniczeń .

JEDYNIE NIE WOLNO !!!!!

spożywać alkoholu

używać śniadaniowych itp.,

oleju który przy produkcji był podgrzewany



Natomiast zalecane



oliwa z oliwek

rzepakowy tłoczony na zimno

masło EXTRA

Ostropest plamisty



a efekty Gamma-GTT z 700--spadła na 190

masa ciała wzrosła z 65 kg na 74 kg w trzy miesiące



Najważniejsze jest odbudować układ odpornościowy człowieka

czyli doprowadzić badania morfologiczne by mieściły się w widełkach.



By mieć te wyniki trzeba sobie dokupować te badania bo nie są

refundowane ..



2017-03-04 (17:55)

status pewniak112
Data rejestracji: 2014-02-11
Ilość postów: 5861

14047
wpis nr 1 064 224
[ CZCIONKA SPECJALNA ]

Leczenie się lekarstwami doprowadza do zachwiania

równowagi wyników a co za tym idzie do wywoływania

coraz to innych chorób dlatego też nie należy leków

stosować za długo a tym bardziej antybiotyków i

sterydów tak właśnie mnie załatwiono .



W sklepach zielarskich są wszystkie zioła jakie chcemy są

to lekarstwa o których wiedzą zwierzęta . Jeśli będziemy je

zażywać odpowiednio do zapotrzebowania organizmu to

nasz organizm oprze się nawet rakowi [ którego każdy ma

od urodzenia się ] bo sprawa polega na tym że są to

obce komórki które szukają punktu zaczepienia się w

najsłabszym punkcie naszego organizmu . Za osłabianie nas

i naszych dzieci ponoszą winę potentaci produkcji żywności

którzy to każą słodzić słodzikami jeden jest szkodliwy , którzy zabraniają jeść tłuszczu

produkują kiełbasę która nie zielenieje , mąka w której [wołki]

robaki się nie lęgną kurczaki faszerowane antybiotykami i

tak można by wymieniać w nieskończoność .



A zaczęło się to od produkcji nawozów sztucznych które to

wytruły raki w pobliskim potoku [rzeczce] .

Ludzie bez przeszkolenia i nieświadomości postępowania rozsiewali

je ręcznie bez żadnych zabezpieczeń osobistych.

To samo było ze stonką jak każdy krzak ziemniaczany był

posypywany azotoksem sam własnoręcznie to robiłem .

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina